Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Δύο πουλάκια κάθονταν


Από το Μυστήριο
Ενώ η χώρα καλείται εντός των επόμενων εβδομάδων να αποφύγει την ολική καταστροφή, κάποιοι στη ΝΔ αποδεικνύεται ότι βρίσκονται - για νιοστή φορά - στον δικό τους μοναδικό κόσμο.
Ενώ το φάντασμα της δραχμής, της χρεοκοπίας και του κουρέματος των καταθέσεων δε λέει να μας εγκαταλείψει, υπάρχουν επίδοξοι δελφίνοι της αρχηγίας της ΝΔ που θέλουν εδώ και τώρα εκλογή του νέου αρχηγού. Καίγονται να στηθούν εδώ και τώρα κάλπες, παρά το γεγονός ότι ουδείς στην κοινωνία, πλην αυτών και των παρατρεχάμενών τους, νοιάζεται ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός της ΝΔ.  
Ποια είναι τα κομάντα αυτά;
Ο Κούλης ο Μητσοτάκης, ο οποίος προφανώς έχει μείνει τόσο ενθουσιασμένος από το έργο του στα υπουργεία που ανέλαβε, που δεν κρατιέται και θέλει να σώσει κατ' αρχήν τη ΝΔ, κατόπιν την Ελλάδα, και αν οι περιστάσεις το απαιτήσουν, την Ευρώπη, τον κόσμο ολόκληρο, μπορεί δε και το σύμπαν.
Επίσης, ο Μάκης ο Βορίδης, ο οποίος επόμενο είναι ότι μετά την παρουσία του σε ΕΠΕΝ και ΛΑΟΣ, να νιώθει πιο νεοδημοκράτης από ποτέ. Επόμενο είναι επίσης να θεωρεί ότι γνωρίζει από μικρά κόμματα.
Από κοντά στο "αρχηγικό" αυτό δίδυμο, είναι φυσικά ο Άδωνις, ο οποίος επίσης ανακάλυψε τη ΝΔ στα 40 του και έκτοτε έχει βαλθεί να αποδείξει ότι δεν είναι μουσαφίρης, αλλά ο νοικοκύρης στο κόμμα. Εξάλλου επί 3-4 χρόνια είναι μόνιμος θαμώνας στα ΜΜΕ εκπροσωπώντας κατά αποκλειστικότητα τη ΝΔ.
Είναι φυσικά και η Ντόρα, η οποία ως πιο έξυπνη και από τους τρεις ανωτέρω, δεν εκτίθεται δημοσίως, αλλά κι αυτή θεωρεί - για άγνωστο λόγο - ότι οι συσχετισμοί δυνάμεων είναι υπέρ της. Γι' αυτό προωθεί την άμεση εκλογή του νέου Προέδρου της ΝΔ.
Ανεξαρτήτως αν οι ανωτέρω έχουν οτιδήποτε να προσφέρουν στη ΝΔ και την χώρα ως νέοι αρχηγοί, που προσωπικά πιστεύω ότι δεν έχουν, είναι τουλάχιστον εκτός τόπου και χρόνου το αίτημά τους. Ισχύει σε κάθε περίπτωση εν προκειμένω η ρήση: "εδώ ο κόσμος καίγεται και η γριά χτενίζεται". Τυχόν εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες τώρα, εν μέσω θέρους και ενώ η θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη είναι ακόμη σε κίνδυνο, είναι εκτός κοινή λογικής.
Είναι στην καλύτερη γελοίο να τίθεται τώρα θέμα ηγεσίας στη ΝΔ. Πόσω μάλλον από εκείνους (Μητσοτάκη και Βορίδη) που επί έξι μήνες και παρά τη συντριπτική ήττα τον Γενάρη, ούτε που τόλμησαν να ψελλίσουν περί παραιτήσεως του Σαμαρά, με την ελπίδα ότι ο τελευταίος θα τους στηρίξει, όταν θα τεθεί θέμα ηγεσίας. 
Ο Βαγγέλας είναι μια χαρά για αυτήν την χρονική στιγμή. Ακόμη και αν οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές (που είναι μάλλον βέβαιο), ουδείς θα αναζητήσει ευθύνες από το Μεϊμαράκη για την - βέβαιη - ήττα της ΝΔ.
Χώρια που η παραμονή του στην ηγεσία εγγυάται ότι η ΝΔ θα στραφεί ξανά προς το Κέντρο, απομακρυνόμενη επιτέλους από την λαϊκίστικη δεξιά που είχε επιβάλει η αρχηγική ομάδα του Σαμαρά με μηδενικά οφέλη, πλην φυσικά τις τεράστιες μεταγραφές των Μάκη και Βορίδη.
Μεϊμαράκης λοιπόν μέχρι το Συνέδριο
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ