Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Λύσεις για την δραχμή υπάρχουν. Φαντασία θέλει


Από το Μυστήριο
Κ. Λαφαζάνη, Σύντροφε Παναγιώτη,
Μετά την ομολογουμένως καταπληκτική ιδέα να κάνετε ντου στην Τράπεζα της Ελλάδος για να αρπάξετε 22 δισ μέχρι να βγάλετε νέο νόμισμα, επιτρέψτε μου να καταθέσω μερικές ακόμη εξίσου καταπληκτικές ιδέες, αν δεν σας φθάσουν τα χρήματα:
- Οργανώστε σε τάγματα τα κομάντα της Αριστερής Πλατφόρμας και στείλτε τους στην επαρχία με μηχανάκια ανεύρεσης χρυσού για να σκάψουν για τις λίρες που έθαψαν οι Εγγλέζοι στον Πόλεμο.
- Κάντε ντου στον ΟΠΑΠ και αναγκάστε τους υπευθύνους να σας αποκαλύψουν τα νούμερα του Τζόκερ που θα βγουν μετά από 50 τζακ ποτ.
- Στήστε όλα τα ματσάκια των 10 πρώτων αγωνιστικών της Superleague και παίξτε τα στους μπουκς στην Μαλαισία. Ζητήστε την βοήθεια των "ειδικών" του χώρου. Για πολλά φράγκα ή δραχμές έστω, παίξτε 2 ημίχρονο, 1 τελικό στα ματς που θα σας προτείνουν οι εν λόγω "ειδικοί".
- Ψηφίστε αναγκαστικό νόμο με τον οποίο όλοι οι ηλικιωμένοι υποχρεούνται να εισφέρουν άμεσα τα χρυσά τους δόντια. Αν αρνηθούν, οι οδοντίατροι της Αριστερής Πλατφόρμας θα αναλάβουν δράση.
- Στείλτε όλα τα πρωτότοκα να εργαστούν ως Gastarbeiters στις φυτείες καφέ στη Βενεζουέλα για δύο χρόνια. Σε αντάλλαγμα ο σύντροφος Μαδούρο θα μας στείλει πετρέλαιο. Μπορεί και σκυλοτροφές., αν είμαστε τυχεροί.
- Σφάξτε όλα τα ζωντανά και πουλήστε το κρέας τους στο εξωτερικό. Οι Έλληνες θα τρώνε πια μόνο όσπρια. Η πρότασή αυτή έχει βέβαια μειονεκτήματα αφού η κατανάλωση οσπρίων θα προβληματίσει τις διαπροσωπικές σχέσεις μας, ιδιαιτέρως σε κλειστούς χώρους.
- Μετακινήστε υποχρεωτικά τον πληθυσμό των αστικών κέντρων στην επαρχία για να δουλέψουν στα χωράφια. Το έπραξαν στην Καμπότζη οι Ερυθροί Χμερ με ιδιαίτερη επιτυχία. Πέθανε σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας.
- Ζητήστε από τον Βαρουφάκη να σας ετοιμάσει ένα οικονομικό πρόγραμμα της επιλογής του. Θα είναι μούρλια με εγγυημένη επιτυχία λόγω της αποδεδειγμένης πια πανσοφίας του Γιάνη.
- Γεμίστε την χώρα με χιλιάδες γεωτρύπανα για πετρέλαιο. Δε μπορεί, κάποιο θα βρει πετρέλαιο. Αν δεν βρει πετρέλαιο, θα βρει νερό.
- Αν όλα τα ανωτέρω δεν φέρουν αποτέλεσμα, γεγονός που το αποκλείω γιατί είναι μοναδικής εμπνεύσεως, παρακαλέστε τους κολλητούς σας σε Ρωσία και Κίνα να μας δανείσουν γύρω στα 100 δισ, για να έχουμε και ψιλά για τα τσιγάρα. Τα κομμουνιστικά αδέλφια θα μας βοηθήσουν οπωσδήποτε.
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ