Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Ήλθε η ώρα του Καραμανλή


Από τον Ηλία Δημητρέλλο
Την επόμενη Κυριακή το πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος θα είναι αν ο ελληνικός λαός θέλει να μείνει στην Ευρώπη ή όχι.
Αν θέλει να παραμείνει ευρωπαίος πολίτης, ή θα ακολουθήσει προς τον τρίτο δρόμο προς τον υπαρκτό κομμουνισμό υιοθετώντας το παράδειγμα δικτατορικών καθεστώτων όπως η Κίνα, η Ρωσία ή Β. Κορέα.
Προκειμένου να αποτραπεί η εθνική καταστροφή απαιτείται η συστράτευση όλων των ευρωπαϊκών δυνάμεων του τόπου, των δυνάμεων της λογικής και της παραγωγής.
Απαιτείται η συστράτευση των κανονικών ανθρώπων, των ενεργών πολιτών μιας κοινωνίας που ματώνει 5 χρόνια τώρα και ελπίζει όχι άδικα.
Λαμβανομένων υπ' όψιν των πολιτικών συσχετισμών, την κύρια μάχη θα τη δώσει ο ευρύτερος χώρος της κεντροδεξιάς, ο οποίος έχει απόλυτη ανάγκη την επανασυσπείρωση του, καθώς υπό τη σημερινή ηγεσία του ο αγώνας είναι χαμένος.
Ο μόνος που μπορεί να αναλάβει την ηγεσία αυτής της προσπάθειας είναι ο Κώστας Καραμανλής. Ουδείς άλλος.
Η σημερινή παρέμβασή του δείχνει ότι και ο ίδιος το έχει αντιληφθεί. Οφείλει άμεσα να κινηθεί προς πάσα κατεύθυνση (βλ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας) και να ηγηθεί του αγώνα για να παραμείνει η Ελλάδα εκεί που ανήκει από την εποχή που έσωζε τον ελληνικό πολιτισμό (και κατ' επέκταση τον ευρωπαϊκό) νικώντας τους Πέρσες κατά τους Μηδικούς Πολέμους.
Οι ώρες είναι κρίσιμες.
Η συστράτευση των υγιών δυνάμεων είναι μονόδρομος για τη νίκη.
Ηλίας Δημητρέλλος