Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Το ΝΑΙ παίρνει κεφάλι, την Κυριακή γράφουμε ΕΜΕΙΣ την Ιστορία


Από το Μυστήριο
Όταν ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό το δημοψήφισμα, το μούδιασμα και η απογοήτευση που προκάλεσε στον ελληνικό λαό ήταν άνευ προηγουμένου.
Επόμενο ήταν τις πρώτες ώρες να πάρουν κεφάλι επικοινωνιακά οι υπέρμαχοι του ΟΧΙ, οι οποίοι διαθέτουν ένα άρτια στημένο επικοινωνιακό μηχανισμό (τις "περιποιήσεις" του οποίου η Μυστήρια Ομάδα έχει δεχθεί πολλάκις...). Εξάλλου αυτοί φανατικοί όντας, είναι περισσότερο θορυβώδεις και επιθετικοί.
Από εχθές το πρωί το κλίμα φαίνεται να αλλάζει. Το ένστικτο αυτοσυντήρησης των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας αυτοκινητοποίησε όσους θεωρούν εθνική καταστροφή, αν η Ελλάδα τεθεί εκτός Ευρώπης και ευρώ. Ήταν οι ίδιες δυνάμεις που πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και είχαν δώσει τη νίκη στις πολιτικές δυνάμεις του αστικού τόξου στις εκλογές του Ιουνίου 2012, σώζοντας, προσωρινά όπως αποδείχθηκε, την Ελλάδα από την καταστροφή.
Επίσης το κλείσιμο των τραπεζών, ο περιορισμός των αναλήψεων από τα ΑΤΜ, οι ατέλειωτες ουρές σε ΑΤΜ, βενζινάδικα, σούπερ μάρκετ, ως εικόνες από το πολύ άμεσο μέλλον (ήτοι από την επόμενη Δευτέρα...), συντέλεσαν ούτως ώστε πολύ μεγάλη μερίδα να ξανασκεφτούν τη στάση τους.
Κύριος όμως λόγος για τη μεταστροφή του κλίματος ήταν η προφανής αδυναμία της κυβέρνησης να δώσει πειστικές εξηγήσεις τι θα συμβεί την Δευτέρα 7 Ιουλίου, αν επικρατήσει το ΟΧΙ. Ουδείς πια λαμβάνει τοις μετρητοίς τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα, ότι δεν συρθούμε εκτός ευρώ και ότι εν τέλει δεν θα κουρευτούν οι τραπεζικές καταθέσεις. 
Γίνεται πια αντιληπτό σε όλους ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι υπέρ ή κατά της συμμετοχής της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Ευρώ.
Φαίνεται λοιπόν ότι το ΝΑΙ κινητοποιεί όλους τους κανονικούς ανθρώπους, οι οποίοι έχουν αποφασίσει ότι θα δώσουν τη μάχη τους για να παραμείνει η Ελλάδα όρθια. Και την κερδίζουν κάθε ημέρα που περνά.
Οι ώρες είναι ιστορικές. Και οφείλουμε την Κυριακή να γράψουμε ΕΜΕΙΣ την Ιστορία. Για την Ελλάδα και για εμάς και τα παιδιά μας.
Υ.Γ. 1ο. Κρίσιμη εκλογική μάζα αποτελούν οι παλιοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και στις τελευταίες εκλογές, οι οποίοι εν πολλοίς θα κρίνουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Αν ψηφίσουν με το θυμικό του ψηφοφόρου που δεν θέλει να παραδεχθεί το λάθος του, τότε το αποτέλεσμα θα είναι οριακό.
Υ.Γ. 2ο. Σε λίγες ώρες θα δημοσιευτεί το νέο άρθρο του γκουρού του στοιχήματος Betmixer για τις τελευταίες προβλέψεις των μεγάλων εταιρειών στοιχημάτων για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Αναμένουμε.
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ