Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

A la carte "αντιρρησίες"


Από τον CD
Λοιπόν, σε μια σοβαρή χώρα, ενδεχομένως, μια υπηρεσία με τον βαρύγδουπο τίτλο "γραφείο στρατηγικού σχεδιασμού" να είχε κάποιο σοβαρό ρόλο.
Σε ένα κράτος-γκροτέσκο, όπως το δικό μας, όπου υπάρχουν πέντε έξι αρμόδιοι για τον "σχεδιασμό" και τον "συντονισμό" του κυβερνητικού έργου, είναι ένα ακόμα γραφείο που ο εκάστοτε κυβερνών το έχει για να βολεύει κανένα δικό του παιδί.
Το θέμα είναι ότι το "νέο παιδί" που βολεύτηκε, εκτός του ότι δεν έχει κανένα προσόν για αυτή τη θέση (η καριέρα είναι χολέρα λέει ο ίδιος) είναι και αντιρρησίας στράτευσης.
Εν αντιθέσει με την συντριπτική πλειοψηφία του ανδρικού πληθυσμού της χώρας που πήγαμε στο στρατό, λες και δεν είχαμε κάτι καλύτερο να κάνουμε ή μας άρεσε, ο κύριος αυτός πουλώντας επαναστατικότητα δεν πήγε. Τιμωρήθηκε ποινικά γι' αυτό, αλλά τώρα ήρθε η στιγμή της επιβράβευσης.
Ο "αντιρρησίας στράτευσης" λοιπόν διορίζεται σε μία θέση όπου παίρνει κρατικό χρήμα. Σε οποιοδήποτε σοβαρό κράτος του κόσμου, αν κάποιος διοριζόταν σε κυβερνητική θέση, ενώ δεν είχε εκπληρώσει μια υποχρέωση του προς το κράτος αυτό, τη στιγμή που όλοι οι άλλοι την είχαν εκπληρώσει, θα είχε γίνει λίγο χαμός. Εδώ είναι Πέμπτη μεσημέρι.
ΥΓ1: Δεν θεωρώ κάτι χρήσιμο την στρατιωτική θητεία, ούτε χάρηκα όταν πήγα στο στρατό. Πήγα όμως όπως όλοι...
ΥΓ2: Με το φτωχό μου το μυαλό, αν κάποιος δηλώνει κινηματικός και επαναστάτης, μένει στα κινήματα και αγωνίζεται από εκεί. Δεν μπαίνει σε κρατική θέση.
ΥΓ3: Αλήθεια, πως κάποιος με μη λευκό ποινικό μητρώο αναλαμβάνει κρατική θέση;
CD