Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Υποκρισίας το ανάγνωσμα


Από το Σεμνό & Ταπεινό
Από το νωρίς το πρωί, σήμερα, όλη η χώρα περιστρέφεται γύρω από την «γκάφα» Μουζάλα, ο οποίος αποκάλεσε χθες (όχι ωστόσο για πρώτη φορά) τα Σκόπια «Μακεδονία».
Η δε κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κλυδωνίζεται, στροβιλιζόμενη γύρω από το ενδεχόμενο παραίτησης ή μη του εν λόγω υπουργού.
Ωστόσο, χωρίς να παραγνωρίζω το γεγονός ότι η «ονομασία» του εν λόγω γειτονικού κρατιδίου συνιστά «εθνικό ζήτημα» εδώ και μία εικοσαετία και πλέον, είναι τουλάχιστον φαιδρό, κωμικό και υποκριτικό να εγείρεται μείζον ζήτημα, άχρις παραιτήσεως του εν λόγω υπουργού, εξ αφορμής και μόνον του χθεσινού (γλωσσικού;) ολισθήματός του…
Και εξηγούμαι: Ζήτημα παραίτησης του εν λόγω καθ’ ύλην (συν)αρμόδιου για το προσφυγικό - μεταναστατευτικό ζήτημα θα έπρεπε πολλάκις μέχρι σήμερα να είχε εγερθεί και μόνον από τις αστοχίες των χειρισμών του επί του θέματος, άλλως από την, εν τοις πράγμασι αποδεικνυόμενη, διοικητική και διαχειριστική του ανεπάρκεια.
Προσοχή: Δεν τίθεται ζήτημα αν ο Μουζάλας είναι «καλός άνθρωπος», αν υπήρξε «ικανός εκπρόσωπος ΜΚΟ» ή δεν ξέρω εγώ τίνος άλλου οργανισμού ή φορέα ή αν είναι «ψυχοπονιάρης» (λαϊκά το λέω).
Το ζήτημα είναι ότι ως υπουργός ο Μουζάλας εμετρήθη, εζυγίσθη και ευρέθη ελλιποβαρής. Τελεία και παύλα.
Ωστόσο, το να ζητά ο Πανοκαμμένος την παραίτηση Μουζάλα, εγείροντας, μάλιστα, και ζήτημα «κυβερνητικής συνοχής» είναι από αστείο και φαιδρό έως γελοίο και υποκριτικό.
Κατ’ αρχής, βάζω ό,τι στοίχημα θέλετε ότι, ανεξαρτήτως παραίτησης ή μη του Μουζάλα, ο Πανοκαμμένος θα κάνει άλλη μία υπέροχη κωλοτούμπα – πιρουέτα και θα κάτσει «στα τέσσερα», διότι το Υπουργείο Άμυνας είναι πολύ γλυκό γι’ αυτόν. Άλλωστε, εξ αρχής της συγκατοίκησής του με τον Τσίπρα, ο Πανοκαμμένος έχει αναδειχθεί σε πολύ «ευλύγιστο» παίκτη…, πόσω μάλλον τώρα που έχει χάσει και 19 κιλάκια (μπράβο Πάνο!).
Κατά δεύτερον, είναι τουλάχιστον υποκριτικό, σε κάθε δε περίπτωση φαιδρό, ο εν λόγω να αναβιβάζει την «γκάφα» Μουζάλα σε «εθνικό ζήτημα», άλλως σε ζήτημα «εθνικής αξιοπρέπειας».
Ποιος; Ο άνθρωπος που έχει καταπιεί αμάσητη την παρουσία Τούρκων τοποτηρητών (aka πρακτόρων) στα ελληνικά νησιά !!! Τόσο απλά !!!
Καταληκτικώς: Η κυβέρνηση αυτή είναι τόσο ανίκανη που πνίγεται σε μια κουταλιά νερό. Γι’ αυτό και είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ!
Υ.Γ.: Ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το «μακεδονικό»;;;
Υ.Γ2: Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παραιτηθεί ο Μουζάλας; Γιατί, τώρα που ανοίγει ο καιρός, ίσως έλθει πάλι η ώρα της Τασίας να λιαστεί !!!
Σεμνός & Ταπεινός