Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Ένας εκβιασμός για γέλια και για κλάματα...


Από το Μυστήριο
Εκβιάζει ο κ. Βενιζέλος ότι αν ο ελληνικός λαός δεν στηρίξει την "Ελιά" και τα ποσοστά της καταποντιστούν, το ΠΑΣΟΚ θα φύγει τάχα μου από την κυβέρνηση.
"Χωρίς ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κυβέρνηση" βαυκαλίζεται ισχυριζόμενος...
Σύμφωνα με το σκεπτικό του, με την απόσυρση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση, η χώρα θα οδηγηθεί εκών άκων σε εκλογές, αφού ο κ. Σαμαράς έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν επιθυμεί νέα κυβέρνηση τύπου "Παπαδήμου".
Στις εκλογές αυτές όμως που θα γίνουν μετά την πτώση της κυβέρνησης, οι πάντες προβλέπουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταβαραθρωθεί και τα ποσοστά του θα εξαϋλωθούν από την πίεση που θα ασκήσει το δίπολο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ με την αγαστή συνδρομή του "Ποταμιού". Κατ' εμέ μάλιστα, είναι πολύ πιθανό είναι να μην πετύχει να πιάσει το εκλογικό όριο του 3% και να εισέλθει στην Βουλή. Και επιτέλους το "Κίνημα" να εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη της χώρας μια και καλή.
Δηλαδή, ο κ. Βενιζέλος θέλει να πάρουμε στα σοβαρά, την πρόθεσή του είναι να προκαλέσει εκλογές σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος για την "Ελιά". Να προκαλέσει δηλαδή εκλογές στις οποίες είναι σίγουρο ότι θα συντριβεί.
Αστεία πράγματα...
Αν η "Ελιά" - ΠΑΣΟΚ συντριβεί στις εκλογές, ο τελευταίος που θα επιδιώξει να φύγει από την κυβέρνηση είναι ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος. 
Γιατί γνωρίζει άριστα ότι στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, κυρίως δε αν γίνουν με δική του πρωτοβουλία, θα αποτελέσει παρελθόν. Τώρα είναι Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ, μετά τις εκλογές θα κάνει παρέα στον Γιωργάκη και το Σημίτη...
Η θέση του κ. Βενιζέλου είναι προφανώς δεινή, όμως αν μη τι άλλο, περίμενα κάτι περισσότερο ευφυές από εκείνον, από το εκβιάζει προσπαθώντας να αναδειχθεί κρίσιμος παράγων για τον τόπο...
Άσε που ρισκάρει να γίνουν πράγματι εκλογές...
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ