Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Στηρίζουμε τους άξιους και ικανούς. Ρίχνουμε μαύρο στους ανίκανους


Από το Μυστήριο
Τόσο οι αυτοδιοικητικές, όσο και οι ευρωεκλογές έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Θα δώσουν μεν το μήνυμα, αλλά επουδενί το αποτέλεσμα αυτών θα πρέπει να θεωρηθεί ως πρόκριμα και εφαλτήριο εξελίξεων.
Αναφορικά με τα διλήμματα αυτών των εκλογών, συντάσσομαι απόλυτα και προσυπογράφω το σύνολο όσων αναφέρει ο φίλτατος Σεμνός & Ταπεινός στο εξαιρετικό του άρθρο με τίτλο «ΚΥΡΙΑΚΗ, (πρώτη) ΚΟΝΤΗ ΓΙΟΡΤΗ» (http://ed-mysterious.blogspot.gr/2014/05/blog-post_15.html)
Από την άλλη όμως, είμαι απολύτως σίγουρος ποιους αδυνατώ να ψηφίσω, ασχέτως πολιτικής προελεύσεως.
Αδυνατώ λοιπόν να στηρίξω υποψηφιότητες που προσβάλουν την νοημοσύνη μου, την πολιτική σκέψη μου, την αισθητική μου. Υποψηφιότητες που επενδύουν πολιτικά στη μισαλλοδοξία και τον φανατισμό.
Υποψηφιότητες παλαιοκομματικές, ανεπάγγελτων, που δεν έχουν εργασθεί ΠΟΤΕ στη ζωή τους, αλλά που υπόσχονται ότι κατέχουν τη μαγική λύση της «ανάπτυξης».
Με όλο το σεβασμό σε εκείνους που τελικά θα τους ψηφίσουν, αλλά πραγματικά αδυνατώ να εξεύρω έστω και ένα λόγο για να ψηφίσει κανείς φερ’ ειπείν τον Άρη Σπηλιωτόπουλο. Πολιτικός που αδυνατώ να θυμηθώ τι δηλώνει ότι επαγγέλλεται, εκπρόσωπος ενός πολιτικού συστήματος που συνδύασε την πολιτική με το life style, αλλά εν τω μεταξύ χρεοκόπησε την χώρα.
Ή τον κ. Μώραλη, επειδή τον επέβαλε ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού για άγνωστους ακόμη λόγους και τον υποστηρίζει ο Υπουργός Παιδείας, κ. Αρβανιτόπουλος, επειδή είναι βουλευτής Α΄ Πειραιώς... Και είναι πολύ μεγάλη μαγκιά τόσο του κ. Μιχαλολιάκου, όσο και του κ. Δρίτσα, που δεν έκαναν πίσω και τον αντιμάχονται στα ίσια. Κι αν μάλιστα επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις και ο υποψήφιος του Ολυμπιακού έλθει δεύτερος, το πλήγμα στο γόητρο θα είναι τεράστιο.
Ή την υποψηφιότητα του κατά δική του δήλωση «καθηγητή της αλητείας» κ. Ιωαννίδη.
Όπως επίσης απορώ για ποιον διάολε λόγο ο κ. Σγουρός θεωρείται επιτυχημένος Περιφερειάρχης. Μήπως επειδή υποσχέθηκε εκατομμύρια ευρώ για γήπεδα σε ΠΑΕ λες και τα χρήματα είναι από την δική του τσέπη;
Ή γιατί ο κ. Καμίνης ήταν ένας «καλός» δήμαρχος. Τι σημαίνει «καλός»; Ότι δεν έκανε αταξίες, ή ότι πέρασε και δεν ακούμπησε…
Δεν μπορώ επίσης να καταλάβω πως ένας υπόδικος για κακούργημα για αδικήματα σχετικά με το ποδόσφαιρο είναι πρώτο φαβορί να κερδίσει τον δήμο που εδρεύει η ομάδα που πρωταγωνίστησε στα «στημένα».
Σίγουρα είναι δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες οι ανάλογες υποψηφιότητες. Και όμως, οι περισσότεροι εξ αυτών θα δικαιωθούν εκλογικά, αφού θα τους στηρίξει με την ψήφο του ο «κυρίαρχος» λαός.
Βλέπει κανείς στα ευρωψηφοδέλτια των κομμάτων γνωστούς και μη εξαιρετέους «συνταξιούχους» ευρωβουλευτές που όσα χρόνια με θυμάμαι, είναι στην Ευρωβουλή. Βλέπει επίσης και τους εκπροσώπους των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων που μεταπηδούν από το ένα κόμμα στο άλλο, με καθημερινή προβολή από τα ΜΜΕ...
Βλέπει κομματάνθρωπους, πρώην αθλητές, τραγουδιστές, και ένα σωρό άλλους επί της ουσίας άχρηστους και ανίκανους να φέρουν εις πέρας το έργο για το οποίο ζητούν την ψήφο μας.
Όμως στα ψηφοδέλτια, σε όλα σχεδόν τα κόμματα, θα δει κανείς και επιτυχημένους ανθρώπους της αγοράς, εκπροσώπους της κοινωνίας, διεθνούς φήμης καθηγητές πανεπιστημίου, επιστήμονες με σημαντικό έργο, ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Υποψήφιοι που αξίζουν την ψήφο μας, που όμως στερούνται αναγνωρισιμότητας και ως εκ τούτου έχουν μηδαμινές ελπίδες εκλογές. Αυτούς τους υποψηφίους πρέπει να αναζητήσουμε και να στηρίξουμε. Και ας μην εκλεγούν. 
Εμείς θα έχουμε προσπαθήσει και κυρίως θα τους έχουμε τιμήσει για το κουράγιο τους να εκτεθούν σε αυτήν την εκλογική διαδικασία.
Καλό βόλι !!!
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ