Από τον Σεμνό & Ταπεινό
Μέχρι τώρα ξέραμε ότι εκεί στου ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν διαβάσει τον Κανονισμό της Βουλής. Χθες μάθαμε ότι δεν έχουν διαβάσει και το Σύνταγμα, παρά το ότι έχουν στις τάξεις τους αρκετούς και ικανούς (και λαλίστατους κατά τα λοιπά) συνταγματολόγους (τους οποίους, προφανώς, δεν συμβουλεύονται) ή, μάλλον, έχουν διαβάσει λάθος έκδοσή του!
Διότι, ο Πρόεδρος Alexis πήγε στον Παπούλια ζητώντας του την προκήρυξη εκλογών, επικαλούμενος ότι η παρούσα κυβέρνηση «δεν νομιμοποιείται να λάβει αποφάσεις που δεσμεύουν το μέλλον του ελληνικού λαού»... Ακούσαμε, δε, και το επιχείρημα ότι «υπάρχει δυσαρμονία μεταξύ κυβέρνησης και λαϊκής βούλησης».
Θα ήθελα να επισημάνω στους αγαπητούς μου συριζαίους ότι ο όρος αυτός (περί δυσαρμονίας κλπ) έχει απαλειφθεί από το Σύνταγμά μας ήδη από τη ριζική αναθεώρηση του 1986, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου αποψίλωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από όλες τις ουσιαστικές αρμοδιότητές του, καθιστώντας τον «πολιτειακή γλάστρα». Διότι, μέχρι τότε, πράγματι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορούσε, εφ’ όσον διαπίστωνε δυσαρμονία μεταξύ λαϊκής βούλησης και κυβέρνησης να προκηρύξει εκλογές (σημ: για να μη θυμηθώ τώρα τα αίσχη της εκλογής Σαρτζετάκη με τα χρωματιστά ψηφοδέλτια και την ψήφο του Αλευρά, στα οποία οι «προπάτορές» σας του ΚΚΕ, συμμετείχαν ανερυθρίαστα).
Θα ήθελα, επίσης, να υπενθυμίσω στους, κατά τα άλλα «διαβασμένους» συντρόφους, ότι η εκάστοτε κυβέρνηση έλκει τη «νομιμοποίησή» της από την αρχή της δεδηλωμένης, ήτοι για όσο χρόνο διατηρεί κοινοβουλευτική πλειοψηφία και μέχρι τη συμπλήρωση τετραετίας από την εκλογή της.
Πρόωρες εκλογές δε, προκηρύσσονται μόνον για τους λόγους που περιοριστικά διαλαμβάνονται στο Σύνταγμα και αφορούν την κοινοβουλευτική απώλεια της δεδηλωμένης, την αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ή την επίκληση λόγου εθνικής σημασίας με πρωτοβουλία, πάντοτε, της ίδιας της κυβέρνησης.
Τώρα, αν δεν σας αρέσει το Σύνταγμα, μπορείτε να το αλλάξετε όταν γίνετε κυβέρνηση. Μπορείτε, επίσης, να το καταργήσετε και να εγκαθιδρύσετε λαϊκή δημοκρατία στα πρότυπα της τέως Ανατολικής Γερμανίας ή της Βορείου Κορέας..
Αλλά μέχρι τότε, καλό θα ήταν να είστε πιο προσεκτικοί στα αιτήματα που υποβάλετε, όχι για κανέναν άλλον λόγο, αλλά γιατί εκτίθεστε ανεπανόρθωτα.
Υ.Γ.: Με τη «λογική» του ΣΥΡΙΖΑ, τότε τα μισά ευρωπαϊκά κράτη (π.χ. Βρετανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Δανία) παραμένουν ακυβέρνητα μέχρι νεωτέρας !!!
Υ.Γ. 2: Το «ψηφοδέλτιο Tsipras» έλαβε πανευρωπαϊκά 5,5%, ήτοι πιο κάτω από τους Οικολόγους και τους ευρωσκεπτικιστές / ακροδεξιούς...
Υ.Γ. 3: Αλήθεια, γιατί κόπτεται ιδιαιτέρως ο ΣΥΡΙΖΑ για το διορισμό του Διοικητική της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κοινοτικού Επιτρόπου; Μήπως για την κ. Λούκα Κατσέλη (ξέρετε, την εμπνευστή του «λεφτά υπάρχουν»), λέω εγώ;;;
Σεμνός & Ταπεινός