Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Στου κασίδη το κεφάλι


Από τον ΣΣ
Έχουμε και λέμε:
- Από χτες οι εκδότες εισιτηρίων της ΣΤΑΣΥ (μετρό - ηλεκτρικός - τραμ) αρνούνται την έκδοση ηλεκτρονικών καρτών. Όποιος πρόλαβε, πρόλαβε.

Αφενός επειδή η κατάσταση που δημιουργήθηκε στα εκδοτήρια είναι χαώδης, αφετέρου επειδή είναι δεδομένη η αδυναμία έκδοσης κάρτας μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΣΑ (από τον προηγούμενο Φεβρουάριο το σύστημα ανοιγοκλείνει χωρίς κανείς να ενημερώνει κανέναν), κατά τρίτον ζητούν ένα επίδομα για την πρόσθετη εργασία.
- Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι όσοι εκδότες εισιτηρίων αρνούνται να εκδώσουν ηλεκτρονικά εισιτήρια και κάρτες θα παραπέμπεται στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης και, ταυτόχρονα, στη Δικαιοσύνη, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ.
- Ο ΟΑΣΑ επίσης ανακοίνωσε πως από σήμερα, Πέμπτη 5 Οκτωβρίου καταργείται η έκδοση χάρτινων καρτών και πως θα εκδίδονται μόνο ηλεκτρονικές κάρτες.
- Επίσης, από τέλη Οκτωβρίου καταργούνται πλήρως και τα χάρτινα εισιτήρια και θα χρησιμοποιούνται μόνο ηλεκτρονικά.
Πώς θα είναι έτοιμες οι συγκοινωνίες να λειτουργήσουν μόνο με ηλεκτρονικό εισιτήριο μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, ενώ οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται και ο υπουργός (λέει πως) θα τους απολύει;
Πώς ο ΟΑΣΑ σταματάει την έκδοση των παλιών μηνιαίων καρτών «προχωρώντας» αποκλειστικά στην έκδοση ATH.ENA CARD, χωρίς να έχει ενημερώσει καθόλου το επιβατικό κοινό και χωρίς αυτό να είναι τεχνικά εφικτό;
Δεν έχει γίνει καν επίσημη παρουσίαση του συστήματος, δεν υπάρχει ούτε μία διαφήμιση.
Αν δεν λυθεί το θέμα έγκαιρα, το χάος που θα επακολουθήσει από τα τέλη αυτού του μήνα θα είναι δεδομένο.
Μια σημαντική πρόοδος που επετεύχθη την περίοδο 2012-2014 με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, την έναρξη του πολύτιμου συστήματος τηλεματικής και την (μετά το 2016) τοποθέτηση των μηχανημάτων ηλεκτρονικού εισιτηρίου μοιάζει να μην προχωρά. Μοιραία συνέπεια θα είναι στο τέλος οι πάντες να επιβιβάζονται τζάμπα και το σύστημα αστικών συγκοινωνιών να φτάσει μισό βήμα από την ολική κατάρρευση.
ΣΣ