Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Απολαυστικός Ανδρ. Πετρουλάκης για το ΑΣΕΠ καραμανλισμού


ΑΣΕΠ καραμανλισμού
Ανδρέας Πετρουλάκης
(Πηγή : http://www.protagon.gr)
Επιτέλους πρέπει να μπει ένα τέλος στην αναξιοκρατία. Η καραμανλική δεξαμενή είναι ανεξάντλητη και οι ανάγκες αυξανόμενες, και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαθούν οι καλύτεροι γιατί είναι σεμνοί και δεν διαφημίζουν την αυθεντική καραμανλικότητά τους

Επιτέλους καταντά σκάνδαλο που απαιτεί απαντήσεις. Εννοώ τη συστηματική αγνόηση από τον Πρωθυπουργό του Μιχάλη Λιάπη, ο οποίος μένει αναξιοποίητος μετά από δύο ολόκληρα χρόνια αριστερής διακυβέρνησης. Δε μπορώ να βρω άλλη εξήγηση, κάτι προσωπικό έχει μαζί του ο Αλέξης Τσίπρας , αλλά θα πρέπει να σκεφτεί ότι τα προσωπικά πρέπει να παραμερίζονται όταν μιλάμε για τοποθέτηση σε δημόσιες θέσεις που τα κριτήρια οφείλουν να είναι μόνο αξιοκρατικά. Και αξιότερο εκφραστή των αρχών αυτής της Κυβέρνησης από τον κ. Λιάπη δεν μπορεί κανείς να βρεί.
Είναι απαράδεκτο κάθε φορά που συζητούνται πρόσωπα για να καλύψουν κρίσιμα δημόσια πόστα, είτε Προέδρου της Δημοκρατίας, είτε Υπουργών, είτε επικεφαλής Δημοσίων Οργανισμών και Ανεξαρτήτων Αρχών, να γίνεται βουτιά στην Καραμανλική ιεραρχία και να ανασύρονται Παυλόπουλοι, Παπαγγελόπουλοι και Πολύδωρες και να μένει πάντα εκτός συζητήσεων το κορυφαίο και εμβληματικότερο πρόσωπο του χώρου αυτού. Η αδικία είναι προφανής. Ο Μιχάλης είναι εξ απαλών ονύχων Καραμανλικός, εμφορείται εξίσου από τις απαράγραπτες αρχές του κρατισμού, είναι το ίδιο ή και ακόμα περισσότερο καλοπερασάκιας, επιπλέον είναι σαφώς αντιμνημονιακός αφού ανήκει στο κίνημα « δεν πληρώνω τέλη κυκλοφορίας». Το κυριότερο, είναι αδιανόητο μια Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με αποδεδειγμένη την ευαισθησία στους οικογενειακούς δεσμούς όσον αφορά την πλήρωση δημοσίων θέσεων, να αγνοεί επιδεικτικά το αποκλειστικό προνόμιο του κ. Λιάπη να έχει το ίδιο αίμα με τον Καραμανλή.
Επιτέλους πρέπει να μπει ένα τέλος στην αναξιοκρατία. Η καραμανλική δεξαμενή είναι ανεξάντλητη και οι ανάγκες αυξανόμενες, και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαθούν οι καλύτεροι γιατί είναι σεμνοί και δεν διαφημίζουν την αυθεντική καραμανλικότητά τους, και να παραγκωνίζονται από διάφορα περιφερικά παρακλάδια του Καραμανλισμού που εμφανίζονται σήμερα σαν Ηρακλείς του. Η κατάσταση αυτή πρέπει να σταματήσει εδώ. Είναι επείγον να δημιουργηθεί ένα ΑΣΕΠ Καραμανλισμού το οποίο θα κρίνει με πραγματικά Καραμανλικά κριτήρια και θα επιλέγει τους αξιότερους να καταλάβουν τα κρατικά αξιώματα. « Πόσα χρόνια μαθήτευσες παρά τω Καραμανλή;» «Πόσες φορές έγινες υπουργός του;» «Πόσες ώρες δούλευες την ημέρα ως υπουργός;» «Πόσους διόρισες;» «Πόσες δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς δημιούργησες;» «Ποιους επιχειρηματίες ξέρεις καλά;» «Ξέρεις τι σημαίνει η λέξη ΕΣΠΑ;» «Με πόσους Μητροπολίτες είσαι φίλος;» «Πόσες εργατοώρες έχεις περάσει σε δοξολογίες, λιτανείες και σταυροπροσκυνήσεις;» «Υπέγραψες για τις ταυτότητες;» «Με πόσους δικαστές είσαι φίλος;» «Σε πόσες παρελάσεις έχεις πάει;». Και όλα αυτά θα αποδεικνύονται με ντοκουμέντα ή δυνατόν επικυρωμένα από τον ίδιο τον άρχοντα της Ραφήνας ή έστω τον Ευάγγελο Αντώναρο, αφού ο φόρτος για τον μεγάλο σιωπηλό θα είναι όντως δυσβάσταχτος.