Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ


Από το Σεμνό & Ταπεινό
Μετά το ανεπανάληπτο φιάσκο με τις τηλεοπτικές άδειες η κυβέρνηση έχει χάσει πια τα αυγά και τα καλάθια. Το αντισυνταγματικό χαστούκι από το ΣτΕ αποτελεί στραπάτσο άνευ προηγουμένου, μένει δε να αποδειχθεί αν είναι η αρχή του τέλους για την Δεύτερη Φορά Αριστερά.
Μία από τις εναλλακτικές για να αποσυμφορηθεί η πίεση και να πέσουν αλλού τα φώτα της δημοσιότητας είναι και ο ανασχηματισμός. Αν και δεν το πολυπιστεύω ότι θα βάλει τώρα ο Αλέξης και άλλους μπελάδες στο κεφάλι του. 
Διάβαζα ότι, επικειμένου του ανασχηματισμού της ημετέρας πεφωτισμένης κυβερνήσεως, σωβεί «υπόγειος πόλεμος» μεταξύ των 40ρηδων και της παλαιάς φρουράς του ΣΥΡΙΖΑ. Στη δε γωνιά, αναμένουν και τη δική τους σειρά – δικαίωση των αγώνων και επιλογών τους – οι γνωστοί πασοκογενείς, ήτοι τα λεγόμενα «ορφανά» του ΠΑΣΟΚ.
Και αναρωτιέμαι. Ποιοι είναι, άραγε, αυτοί οι «φοβεροί και τρομεροί» συριζαίοι σαραντάρηδες που περιμένουν – επιδιώκουν να ενδυθούν τα υπουργικά κουστούμια; Ποια είναι αυτά τα «αστέρια» της εγχώριας πολιτικής σκηνής που θα μας σώσουν από το άγος των μνημονίων;
Πού ήταν όλοι αυτοί, 21 μήνες τώρα, που μας κυβερνούν οι συριζανέληδες, και δεν τους είχαμε πάρει χαμπάρι;;;
Δυσκολεύομαι, ειλικρινά, να βρω έναν !!!
Αλλά, πού να τον βρεις, σε μια κοινοβουλευτική ομάδα με μέσο όρο ηλικίας τα 65+ έτη;;;
Μακριά από μένα οποιαδήποτε κατηγορία περί «ηλικιακού ρατσισμού». Υπάρχουν «νέα μυαλά» σε γερασμένα σώματα, και «γερασμένα μυαλά» σε νέα και σφριγηλά σώματα…
Αλλά, ήδη, η πολύμηνη πείρα μας με την παρούσα κυβέρνηση μας καταδεικνύει ότι διαθέτει μόνον γερασμένα μυαλά σε νέα και γερασμένα σώματα….
Πολύ φοβούμαι ότι ο επικείμενος ανασχηματισμός δεν πρόκειται να αλλάξει απολύτως τίποτα στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής. Το πολύ - πολύ, να δώσει μια παράταση ζωής σε μία βασανιστικά αποθνήσκουσα και ταχέως αποσυντιθέμενη κυβέρνηση.
Πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα αντίστοιχου ανασχηματισμού, αποτελεί η τελευταία κυβέρνηση Σαμαρά…
Συνεπώς, το μοιραίο γι’ αυτούς είναι αναπόφευκτο.
Αναμένεται η υπογραφή του ιατροδικαστή…
Υ.Γ. 1ο. Είμαι βέβαιος, πάντως, ότι και η νέα κυβέρνηση Τσιπροκαμένων θα μας προσφέρει άπλετο γέλιο, ήδη από το άκουσμα των ονομάτων που θα τη συνθέτουν… Και μπράβο της!
Υ.Γ. 2ο. Στην φώτο ο μόνος που πραγματικά αξίζει να λάβει το υπουργείο για τα ΜΜΕ.
Εν αναμονή, λοιπόν!
Σεμνός & Ταπεινός