Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Βαρουφάκης εν Αυλίδι


Από τον Ανένταχτο
Ο Αγαμέμνονας (Αλέξης) είχε προκαλέσει την οργή της θεάς Αρτέμιδας (Μέρκελ) σκοτώνοντας το ιερό ελάφι της (Μνημόνιο), με αποτέλεσμα η θεά να προκαλέσει άπνοια και να μη μπορεί να αποπλεύσει ο στόλος των Αχαιών (Ελλήνων) από την Αυλίδα για την Τροία (Συμφωνία).
Ρώτησαν τον μάντη Κάλχα (Σοϊμπλε) τι έπρεπε να κάνουν κι εκείνος απάντησε ότι η οργή της θεάς θα έφευγε μόνο αν ο Αγαμέμνων (Αλέξης) θυσίαζε τη θυγατέρα του, την Ιφιγένεια, (Βαρουφάκης) η οποία τότε βρισκόταν στις Μυκήνες (Υπουργείο Οικονομικών). 
Αρχικώς ο Αγαμέμνων (Αλέξης) αρνήθηκε να το πράξει, αλλά πιέσθηκε από τον Μενέλαο (Ολάντ) καθώς και οι μήνες περνούσαν, και κάλεσε την κόρη του με την πρόφαση ότι θα την αρραβώνιαζε με τον Αχιλλέα. 
Η Ιφιγένεια (Βαρουφάκης) ήρθε στην Αυλίδα (Μαξίμου) και τότε ο Αγαμέμνονας (Αλέξης) την παρέδωσε στον Κάλχα (Σοϊμπλε) για να τη θυσιάσει στην Άρτεμι (Μέρκελ). 
Την τελευταία όμως στιγμή η θεά λυπήθηκε την Ιφιγένεια (Βαρουφάκης), την άρπαξε από τον βωμό της θυσίας και έβαλε στη θέση της ένα ελάφι (Τσακαλώτος). Μετά οδήγησε την κόρη (Βαρουφάκης) στην Ταυρίδα, (Σόρος)  όπου την έκανε ιέρειά της.
Κίνησαν λοιπόν τα Ελληνικά φύλα (Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών) για την Τροία (Συμφωνία)...
10 χρόνια πολιορκούσαν την Τροία (Συμφωνία)... (Ωχ)
Έως ότου ο Οδυσσέας είχε μία ιδέα (Δούρειος Ίππος).
Εδώ σταματώ την αφήγηση μου γιατί ακόμα ψάχνω με ποιόν να παραλληλίσω τον Οδυσσέα...
Εις το επανιδείν
Ο Ανένταχτος