Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Καλώς ήλθες... δραχμή


Από το Μυστήριο
Εντός των επόμενων 10-15 ημερών, ίσως και λιγότερο, το τριακονταετές πολιτικό σύστημα θα δώσει την ύστατη μάχη επιβίωσης. Ήδη το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ένα βήμα πριν την τυπική διάλυση. Η ΔΗΜΑΡ λογικά επίσης, αδυνατεί να αντέξει το φορτίο που επωμίσθηκε.

Είτε περάσουν τα μέτρα από την Βουλή, είτε όχι, το πολιτικό σύστημα όπως το έχουμε γνωρίσει από τη μεταπολίτευση, θα αποτελέσει και τυπικά παρελθόν. Τα άλλοτε κραταιά κόμματα θα εξαϋλωθούν εκλογικά, όποτε και να γίνουν οι εκλογές.
Όμως, ακόμη και να περάσουν τα μέτρα, τίποτε δεν δείχνει σήμερα ότι θα μπορέσει να τα εφαρμόσει η οποιαδήποτε κυβέρνηση. Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο.
Το λόμπι της δραχμής παίζει τα ρέστα του, ποντάροντας στην ολική καταστροφή που θα του επιτρέψει να κυριαρχήσει στην μετά το οικονομικό ολοκαύτωμα περίοδο.
Ειλικρινά δεν αποκλείω τίποτε. Η πλήρης κατάρρευση είναι σήμερα πιο πιθανή από ποτέ.
Η επιστροφή στην δραχμή θα γυρίσει την χώρα δεκαετίες πίσω, παρά τα όσα απίθανα ισχυρίζονται ένα σωρό απίθανοι τύποι ενεργώντας είτε ηλιθιωδώς είτε προβοκατόρικα.
Τα άκρα του πολιτικού συστήματος θα θριαμβεύσουν.
Ο από μηχανής θεός, δεν νομίζω ότι θα σώσει την Ελλάδα. Άλλωστε έχουμε αποδείξει πολλάκις κατά την διάρκεια της μακραίωνης ιστορίας μας, ότι στην κρισιμότερη στιγμή του έθνους μας, εμείς πάντοτε προβαίνουμε στην χειρότερη επιλογή.
Τα ψέμματα λοιπόν τελείωσαν για όλους και για όλα. Οι επόμενες ημέρες πιθανώς θα κρίνουν το μέλλον της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες.
Κρίμα για την Ελλάδα.
Κρίμα για τους Έλληνες.
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ