Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ε, ρε «Big Sofo», που σας χρειάζεται…


Από το Μυστήριο
Τις απόψεις μου για την Χρυσή Αυγή, τις έχω εκθέσει προ πολλού και εγκαίρως, πολύ πριν γίνει της μοδός να της «την πέφτει» ο κάθε τυχάρπαστος «ευαισθητοποιημένος» αριστερούλης...
Πιστεύω ακράδαντα ότι πρόκειται για ένα καθαρά νεοναζιστικό κόμμα, που μετά τη μεγάλη του εκλογική επιτυχία (425.000 ψήφοι είναι τεράστιος αριθμός για το συγκεκριμένο πολιτικό χώρο) κάνει προσπάθεια να αποκρύψει την ιδεολογία και το παρελθόν του (βλ. Γιατί είναι επικίνδυνη η επιλογή της Χρυσής Αυγής)
Στην προσπάθειά του αυτή υιοθετεί και κυρίως καπηλεύεται όχι μόνο εθνικιστικές ιδέες, αλλά και καθαρά πατριωτικές. Η Χρυσή Αυγή απευθύνεται σε διάφορους πολιτικούς χώρους, με αρκετά όμως συγγενή χαρακτηριστικά. Έτσι, απευθύνεται κατ' αρχήν σε ένα κοινό φοβισμένο αλλά και φοβικό για κάθε τι διαφορετικό. Επίσης, σε έναν άλλο χώρο με πατριωτικά χαρακτηριστικά που δικαίως ανησυχεί για τον αφελληνισμό της χώρας, την χάλκευση της ελληνικής ιστορίας και την προτεκτορατοποίηση της Ελλάδος, και θέλει να αντιδράσει.
Ακόμη, με τις «δυναμικές» ενέργειές της η Χρυσή Αυγή έχει πετύχει να «θεοποιηθεί» από ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της νεολαίας (δεύτερο κόμμα στις ηλικίες 18-24 στις δημοσκοπήσεις) που «γουστάρει» αυτό το αντισυστημικό προφίλ που προβάλουν τα στελέχη τους.
Τώρα τελευταία η Χ.Α. μετά τον δωδεκαθεϊσμό «ανακάλυψε» και την Ορθοδοξία και προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει τη δυναμική και επιρροή κάποιων μητροπολιτών και ιερέων. Απευθύνεται τέλος, και σε ένα περισσότερο, ας μου επιτραπεί η έκφραση, trash κοινό, που απλώς αδυνατεί να κατανοήσει τι του γίνεται… 
Λίαν σημαντική παράμετρος για την άνοδο της Χ.Α. αποτέλεσε η ανομία της άκρας Αριστεράς και η προστασία με την οποία περιέβαλαν τους μπαχαλάκηδες των Εξαρχείων τα μεγάλα κοινοβουλευτικά αδελφάκια τους, η οποία εξώθησε τους πιο «θερμόαιμους» νεαρούς από τον ακροδεξιό χώρο να υιοθετήσουν περισσότερο ριζοσπαστικές συμπεριφορές. Η ακροαριστερή δράση προκάλεσε εν πολλοίς την ακροδεξιά αντίδραση.
Είχαμε προβλέψει πολύ πριν ότι η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση και η εγκληματικότητα θα δώσουν τεράστια δυναμική στους θιασώτες της Χρυσής Αυγής, εις μάτην όμως...
Γράφαμε στις 19.10.2010 (Πάρτε μέτρα για τους λαθρομετανάστες τώρα. Αύριο θα είναι αργά…)
«Όσο η ελληνική πολιτεία κωλυσιεργεί, νεοναζιστικές οργανώσεις τύπου Χρυσής Αυγής, θα κερδίζουν την εμπιστοσύνη, αρχικά, και την ψήφο τους, μετά, των Ελλήνων εκείνων που δεινοπαθούν από την πλημμύρα λαθρομεταναστών».
Ειλικρινά πάντως πιστεύω ότι κακώς ασχολούμαστε δημοσίως τόσο πολύ μαζί τους, αφού η δύναμή τους είναι η προβολή και η σημασία που τους δίνουμε.
Αδυνατώ, όμως να μην σχολιάσω το γεγονός ότι δυστυχώς έχουμε όμως φθάσει στο σημείο, οι εν λόγω να δίνουν πιστοποιητικά Ελληνικότητας κατά το δοκούν και ανάλογα το χρώμα…
Το ότι αγνοούν, εκουσίως ή ακουσίως δεν έχει σημασία, ότι Έλληνας είναι όποιος μετέρχεται της ελληνικής παιδείας, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη. Έχουν επενδύσει πολιτικά στο μίσος και τη μισαλλοδοξία, και σε αυτά τα πολιτικά μορφώματα οι δεσμοί αίματος ανάγονται σε καίρια συστατικά της ιδεολογίας τους.
Έτσι, δεν δίστασαν να αμφισβητήσουν την ελληνικότητα ενός πολύ γνωστού αθλητή μας, του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, με το ρατσιστικό αλλά και ηλίθιο επιχείρημα ότι δεν είναι και οι δύο γονείς του Έλληνες. Μάλλον επειδή ο ένας γονιός του έχει μαύρο χρώμα τους ενοχλεί. Αν ήταν Ρωσίδα η μητέρα του, θα τους πείραζε άραγε;
Φυσικά και δεν είναι τυχαία η επιλογή του προσώπου που επιτέθηκαν. Συνειδητά επέλεξαν έναν πολύ γνωστό μαύρο Έλληνα, προκειμένου να περάσουν σε όλους ξεκάθαρα τις απόψεις τους.
Σε κάθε περίπτωση η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής δεν θα είναι εύκολη υπόθεση ούτε γίνεται με ευχολόγια και βαθυστόχαστες αναλύσεις εκτός τόπου και χρόνου κουλτουριάρηδων που διαβιούν στα Βόρεια Προάστια και το Ψυχικό. Αντιθέτως. Πόσω μάλλον όταν η κρίση, οικονομική, κοινωνική και εθνική, θα βαθαίνει. Σε περιόδους έντασης και παρακμής έχει αποδειχθεί ότι τα άκρα γιγαντώνονται.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η Χ.Α. σε λίγο διάστημα θα έχει ηγεμονεύσει στον χώρο της ακροδεξιάς, θέτοντας το κόμμα του κ. Καμμένου, τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» στο πολιτικό περιθώριο, και θα αποτελέσει τον τρίτο πόλο του πολιτικού συστήματος, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συν αυτώ στα αριστερά, ένα «αστικό» κόμμα που θα είναι η μετάλλαξη της Ν.Δ. και τα συνεργαζόμενα υπολείμματα του ΠΑΣΟΚ στο κέντρο.
Ίδωμεν
Υ.Γ. Αλήθεια αυτοί οι «ελληναράδες», ενώπιος ενωπίω με το Σόφο, θα είχαν την ίδια άποψη γι’ αυτόν;
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ