Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ντιντήδες και παλικάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια…



Από τον Μυστήριο
Είναι να γελάει κανείς με την δήθεν ιδεολογική «μάχη» που μαίνεται εντός της ΝΔ συντηρώντας για πολλοστή φορά το κλίμα της εσωστρέφειας στην παράταξη.
Το γελοίο του θέματος έγκειται κατά κύριο λόγο στους εκπροσώπους των «τάσεων».
Η κάθε λοιπόν τάση εκπροσωπείται από στελέχη, τα οποία έχουν από ελάχιστη έως ανύπαρκτη επιρροή στην κοινωνία. Γόνοι πολιτικών τζακιών που κληρονομούν την βουλευτική έδρα ένεκα του ονόματος που φέρουν αλλά και του πολιτικού ραγιαδισμού μέρους των δεξιών ψηφοφόρων. Δημιουργήματα του κομματικού σωλήνα που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους και είναι συνήθως κάπου διορισμένοι. Εκλεκτοί των διαπλεκομένων ΜΜΕ για να τους κάνουν τα χατίρια και τα ρουσφέτια.   
Από τη μία οι δήθεν «φιλελεύθεροι» – θου κύριε – οι οποίοι εμφανίζονται ότι εκπροσωπούν τους ανθρώπους της αγοράς. Ποιοι; Αυτοί που ένα ένσημο δεν έχουν δουλέψει εκπροσωπούν ιδεολογικά ανθρώπους που εργάζονται από το πρωί μέχρι το βράδυ. Έχουν μάλιστα και ιδέες, προτείνουν και λύσεις…
Παριστάνουν τους φιλελευθέρους στελέχη που έδωσαν μισό δις στους αγρότες για να μην κλείνουν τους δρόμους και για το λόγο αυτό μας επέβαλε μάλιστα πρόστιμο η ΕΕ για αντικοινοτικές επιχορηγήσεις.
Ή στελέχη που μόνο τους προσόν είναι το ωραίο μαλλί και το επώνυμο του πατέρα τους, που ούτε δήμαρχος δεν καταφέρνουν να εκλεγούν. Ή στελέχη που έχουν δρέψει δάφνες σε υπέροχες φωτογραφήσεις σε γιοτ για περιοδικά και που θεωρούν μάλιστα εαυτούς ως διάδοχη λύση.
Ή στελέχη που παρουσιάζονται ως «ογκόλιθοι» της οικονομικής σκέψης, αλλά που έπρεπε ο μπαμπάκας του να βρει σε εκείνους και στις αδελφές τους θέση στο κοινοβούλιο, διότι ούτε για CEO στο μπακάλικο της γειτονιάς δεν κάνουν…  
Από την άλλη έχουμε το δεξιό ΠΑΜΕ με απόψεις που θα ζήλευαν και οι πιο κρατικιστές κομμουνιστές. Η αλήθεια είναι ότι τα στελέχη της «τάσεως» αυτής είναι μάλλον «τριτοδεύτερα» από απόψεως περάσματος στα ΜΜΕ, αλλά οι απόψεις τους περί διατηρήσεως του δημοσίου ως έχει ή περί μη ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων ζαλίζουν αν μη τι άλλο, όλους όσους έχουν προφανώς την ψευδαίσθηση ότι ΝΔ είναι υπέρ της ελεύθερης αγοράς και του λιγότερου και αποτελεσματικότερου κράτους.
Οι εν λόγω είναι συνήθως πρώην συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ και έχουν φυσικά ως συνδικαλιστές κάποιες δεκαετίες να πάνε στο πόστο της εργασίας τους… Μαζί τους είναι και κάποιοι – κάποιες σκόρπιοι, οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία να πουν και καμιά …λαλακία για να τους παίξουν τα κανάλια.
Δυστυχώς έχουν και αυτή φωνή και επιρροή με αποκορύφωμα ίσως, να εμφανίζεται η ΝΔ το καλοκαίρι ταυτισμένη με τους ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ που έκλειναν λιμάνια, αεροδρόμια, μουσεία παραλύοντας τον τουρισμό.
Μαζί τους και εκείνοι που θεωρούν ότι ο Θεός και η Παναγία είναι ελληνικής καταγωγής, για το λόγο αυτό κάθε τρεις και λίγο τους επικαλούνται, λες και ο Θεός δεν έχει καλύτερα πράγματα να κάνει από το να ακούει τον κάθε πικραμένο …Ζορό… Τι να κάνουν όμως και αυτοί, η Εκκλησία αποτελεί το καλύτερο εκλογικό κέντρο για τους υποψηφίους που είναι «καλοί χριστιανοί»….
Η βαθύτερη αιτία για όλα τα ανωτέρω κωμικά, μα συνάμα και αποκαρδιωτικά φαινόμενα αποτελεί το γεγονός ότι η ΝΔ στερείται πολιτικού δυναμικού. Όχι μόνο πρωτοκλασσάτων στελεχών, αλλά στελεχών που θα απαρτίζουν τις κατώτερες βαθμίδες του κόμματος. Στελεχών που θα συνθέτουν ιδεολογικά και θα εκπροσωπούν την κοινωνία, καθώς θα αποτελούν κομμάτι της.
Με υλικά κατεδαφίσεως δεν σηκώνεις πολυκατοικία.         
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ