Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Πρωτάθλημα θα πάρουμε, όλους θα τους τρελάνουμε...


Από το Μυστήριο
Αφού όλα τα προβλήματα της χώρας θα λυθούν - αν δεν έχουν λυθεί ήδη - από την κυβέρνηση συνεργασίας του κ. Παπαδήμου και δεν πρόκειται να πτωχεύσουμε τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μήνα (;), μετά από πολύ καιρό θα ασχοληθώ με τα σοβαρά θέματα του τόπου.
Μετά λοιπόν το διπλό στην Ξάνθη συνεπαρμένος από το πολύ καλό ποδόσφαιρο - όσο το επέτρεψε ο διαιτητής και ο αέρας - που είχε παίξει το Τριφύλλι, είχα στείλει μήνυμα στον φίλτατο "Ρέφερι" της Μυστήριας Ομάδας, συνοδοιπόρο επί πολλά χρόνια στο γήπεδο, γράφοντάς του "Πρωτάθλημα θα πάρουμε, όλους θα τους τρελάνουμε...".
Εντάξει, το παραδέχομαι, τότε το μήνυμα αυτό ενδεχομένως να φάνταζε ολίγον γραφικό και εκτός τόπου χρόνου, σήμερα όμως φαίνεται ότι έχει πολλές πιθανότητες να επαληθευτεί.
Μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη αυγουστιάτικα, ομολογώ ότι δεν θα πόνταρα ούτε ένα ευρώ ότι ο ΠΑΟ σήμερα θα ήταν πρωτοπόρος με δύο βαθμούς μπροστά από τον Ολυμπιακό έχοντας περάσει νικηφόρα από τις έδρες του ΠΑΟΚ, της Ξάνθης και της Κέρκυρας, θα έχει ρίξει τριάρες σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, θα έπαιρνε σχετικά εύκολα ισοπαλία μέσα στο Καραϊσκάκη και κυρίως θα έπαιζε πολύ καλό ποδόσφαιρο μετά από πολλά, πολλά χρόνια.
Και όλα αυτά συμβαίνουν, όταν η ομάδα είχε απογυμνωθεί από τους καλύτερους παίκτες της το καλοκαίρι, αντ' αυτών ήλθαν κάποιοι άλλοι άγνωστοι, της επιλογής όμως του Φερέιρα, η οικογένεια Βαρδινογιάννη όλο "πουλάει" την ΠΑΕ αλλά όλο εδώ μένει, ο Βγενόπουλος όλο "αγοράζει" και όλο αποσύρεται, και φτάσαμε στο σημείο ο κάθε Τσάκας να εκστομίζει ελευθέρως ό,τι κατεβάζει η γκλάβα του.
Αναμφισβήτητα η μέχρι σήμερα επιτυχία της ομάδας αποτελεί έργο Φερέιρα, ο οποίος βουλώνει τα στόματα όλων εκείνων των δήθεν πράσινων δημοσιογράφων και των "αντικειμενικών" αλλά βαθιά ερυθρόλευκων δημοσιογράφων, οι οποίοι ζητούσαν επιτακτικά την κεφαλή του επί πίνακι μετά τον αποκλεισμό από τους Ισραηλινούς. Το τι είχε ακούσει τότε ο "παππούς" δεν λέγεται...
Μετά από πολλά χρόνια όμως ο Παναθηναϊκός έχει επιτέλους έναν κανονικό προπονητή, και όχι κάποιους που σε όλη τους την καριέρα ήταν "βοηθοί" προπονητή αλλά το έπαιζαν αυθεντία, ή πρωτόπειρους που μάθαιναν στου κασίδη του κεφάλι...
Ομάδα δουλεμένη, με κοντά τις γραμμές και πολλές κάθετες μπαλιές στα νώτα των αντιπάλων αμυντικών. Ο Λέτο είναι φέτος σεληνιασμένος, οι δε Ζέκα και Κουίνσι έχουν αποδειχθεί λίρα εκατό δικαιώνοντας μέχρι σήμερα τον Πορτογάλο. Αν είχαμε και καλύτερα άκρα στην άμυνα και κυρίως πιο πολλές λύσεις στον πάγκο, ο ΠΑΟ θα ήταν το απόλυτο φαβορί για το πρωτάθλημα. Με μία ενδεκάδα δεν βγαίνει η σεζόν και χρειάζονται μεταγραφές. Α, πως το ξέχασα ο κουτός. Θα πάρουμε τον Ροναλντίνιο...
Στα του ντέρμπι τώρα.
Ο ΠΑΟ στάθηκε άτυχος στο δοκάρι του Λέτο. Αν είχε γράψει ο Αργεντίνος το 0-2 εκείνη τη στιγμή, το Καραϊσκάκη θα άδειαζε πολύ πριν το τέλος του αγώνα. Αφού εκεί ο Ολυμπιακός γλύτωσε τα χειρότερα, μετά σήκωσε κεφάλι και πίεσε στο κέντρο, όπου οι Κατσουράνη και Κλέιτον απλώς δεν υπήρχαν, και έκανε πολλές φάσεις για γκολ μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο ΠΑΟ στάθηκε τότε πολύ τυχερός που δεν ισοφαρίστηκε και πήγε ακόμη με το 0-1 στα αποδυτήρια.
Μετά το 1-1 το ματς έγινε ροντέο και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες να πάρουν τη νίκη. Περισσότερες ο Ολυμπιακός, λιγότερες το Τριφύλλι, αφού οι Πράσινοι "πούλαγαν" συνέχεια τη μπάλα και έδιναν την ευκαιρία στους γηπεδούχους για νέες επιθέσεις. Όταν μάλιστα χτύπησε ο Μακούν, ο ΠΑΟ έχασε την ευκαιρία να πάρει τον αγώνα, αφού στο κέντρο του Ολυμπιακού απλώς δεν υπήρχε ούτε ένας παίκτης της προκοπής (Αλήθεια, αυτόν τον Γέστε τον έχουν πληρώσει κιόλας; Πιο πολλά απ' όσα δίνουμε εμείς στο Σπυρόπουλο;), αλλά ο Λέτο ήταν εκτός παιχνιδιού και οι Ζέκα και Κουίνσι είχαν πια κουραστεί.
Το 1-1 ευνοεί σίγουρα τον ΠΑΟ κυρίως ψυχολογικά. Έβγαλε σχεδόν αλώβητος το πιο δύσκολο σερί του πρώτου γύρου και παραμένει πρώτος. Ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να πάρει κεφάλι και αν δεν τα καταφέρει στη Μασσαλία μεσοβδόμαδα θα αρχίσουν τα όργανα στου Ρέντη.
Πάντως μετά από πολλά χρόνια είδαμε ένα πάρα πολύ όμορφο παιχνίδι, χωρίς τις γνωστές καφρίλες των "επιστημόνων" γαύρων και χωρίς ο διαιτητής να γίνει κοράκι...
Μακάρι να συνεχιστεί έτσι.
Υ.Γ. 1ο. Σίγουρα η απουσία του Ιμπαγάσα ήταν σημαντική για την εξέλιξη του ντέρμπι. Χωρίς αυτόν ο Ολυμπιακός είναι μία εντελώς προβλέψιμη ομάδα. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες από τον "Μάχιμο" ο τραυματισμός του είναι προσχηματικός και οφείλεται σε κόντρα του παίκτη με τον προπονητή.
Υ.Γ. 2. Πολλά, μα πολλά μπράβο στον Καπίνο. Απίστευτη εμφάνιση για έναν 17χρονο μέσα στο Καραϊσκάκη. Η απόκρουση του στο τέλος του αγώνα αποδεικνύει ότι ο μικρός είναι πολύ μεγάλο ταλέντο. Ας προσεχθεί ιδιαιτέρως για να μην τον φάνε και αυτόν τα ποτά και τα ξενύχτια και οι "Μπαρτσελόνες", όπως κάποια άλλα "ταλέντα" της Παιανίας...
Υ.Γ. 3ο. Εννοείται ότι δεν θα ασχοληθώ με το μπάσκετ. Σιγά το νέο...
Υ.Γ. 4ο. Στα αξιοσημείωτα όσων εξωαγωνιστικών συνέβησαν πριν το ντέρμπι: Τα... 13 μηχανάκια που άφησαν πίσω οι οπαδοί του Ολυμπιακού, μετά την επίθεση στο σύνδεσμο του "Φορέα" στην Αλεξάνδρας και τα οποία κατασχέθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. !!!
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ