Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τι πρέπει να κάνει ο Στραματσόνι για να απολυθεί


Τι πρέπει να κάνει ο Στραματσόνι για να απολυθεί
Γιάννης Αυλακιώτης
(Πηγή : http://www.sdna.gr)
Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού φίλοι μου, μπορεί να είναι απογοητευμένοι απ’ την απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου να κρατήσει τον Στραματσόνι, όμως αν δουν τη μεγάλη εικόνα θα καταλάβουν ότι το σχέδιο του προέδρου είναι να δώσει νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.
Γιατί τώρα που βεβαιώθηκε ο φιλάνθρωπος επενδυτής ότι θα συνεχίσει ο Ιταλός στον «αιώνιο αντίπαλο», είναι θέμα χρόνου να δώσει τον Φορτούνη στη Ρόμα, τον Μάρτινς στην Μπενφίκα και δυο διαιτητές δανεικούς στον Άρη που να ‘χουν το Know How του επιστημονικού χειρουργείου, (για να μην τον διασύρουν οι νέοι και άμαθοι όπως την Κυριακή με τον Τζιμπούρ).
Αν χαλαρώσει και λίγο η Ε.Ο. (Επενδυτική οργάνωση) μην παραξενευτείτε αν δείτε την ΑΕΚ να ξαναμπαίνει από το πουθενά στο πρωτάθλημα χάρη στον Αλαφούζο. Μπορεί να σας φαίνεται πιο πιθανό να βρεθεί νικητής στο Τζόκερ παρά να γίνει πράξη το συγκεκριμένο σενάριο, όμως θαύματα γίνονται. Χθες έγιναν δυο. Δάκρυσε η εικόνα της Παναγιάς της Τριχερούσας και παρέμεινε στον «πράσινο» πάγκο ο Στραματσόνι.
Ο Ιταλός μένει, αλλά από δω και πέρα θα έχει και παρέα: «Ειλημμένη απόφαση αποτελεί στον Παναθηναϊκό η ενίσχυση των αποδυτηρίων με γενικό αρχηγό που γνωρίζει το σύλλογο». Δεν συμφωνώ.
Με Στραματσόνι στο τιμόνι ο γενικός αρχηγός είναι καλύτερο να γνωρίζει τις πιάτσες ταξί, παρά τον σύλλογο. Πιο πολύ θα του χρειαστούν αυτές μετά τα παιχνίδια. Και ένα πρόσωπο που ξέρει τους ταξιτζήδες καλύτερα και απ’ τα 17 ονόματα του πρίγκιπα Αλ Σαούντ, είναι ο Βλάσης Τσάκας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του blog ο Βλάσαρος σε συνεργασία με τα ράδιο-ταξί (παναθηναϊκή) Ενότητα (τα επιλέγει κάθε φορά που καταθέτει μπίζνα για την απόκτηση ομάδας) φυγάδευσε με ασφάλεια τους παίκτες του Παναθηναϊκού, ενώ είχε και τετ α τετ μαζί τους (εκτός από τον Ιμπάρμπο γιατί υπήρχε ο κίνδυνος να το χάσει) για να τους ενημερώσει ότι οι Κινέζοι έρχονται…
Ο ζάμπλουτος Βλάσης έχει στείλει στο inbox εκλεκτών δημοσιογράφων όλα τα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι οι Κινέζοι επενδυτές του είναι πιο αληθινοί και απ’ την Σταχτοπούτα. Θα ‘χε μάλιστα υπογράψει ήδη το MoU αλλά τελευταία στιγμή χάλασε ο εκτυπωτής (απόδειξη ότι ήταν και αυτός κινέζικος).
Μέχρι να έρθει ο Βλάσαρος με τον Κομφούκιο και τον Σικαμπάλα φίλοι μου, ας επιστρέψουμε στον Στραματσόνι, ο οποίος είχε ακράδαντα επιχειρήματα που σε έπειθαν ότι αξίζει μια ευκαιρία ακόμα:
«Οι πληροφορίες του SDNA αναφέρουν ότι ο Σταματσόνι επεσήμανε ότι προέρχεται από φτωχή οικογένεια και έχει μάθει να μην τα παρατάει ποτέ». Σοβαρό επιχείρημα δεν λέω, αλλά υπάρχει και αντίλογος.
Γιατί και ο Όλιβερ Τουίστ φτωχός ήταν και δεν τα παρατούσε ποτέ, αλλά δεν ζήτησε ποτέ να γίνει προπονητής του Παναθηναϊκού (αν γινόταν πάντως τον Γουακάσο αριστερό μπακ δύσκολα θα τον έβαζε). Δίκαια λοιπόν του έτριξε τα δόντια ο Αλαφούζος:
«Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού μίλησε σε σκληρή γλώσσα καθώς τόνισε ότι η κατάσταση της ομάδας έφτασε στο απροχώρητο». Καλά του έκανε. Ο πρόεδρος του έβαλε χέρι επειδή στα αποδυτήρια φώναξε χωρίς λόγο στους παίκτες. Αντί να τους συγχαρεί και να τους τάξει και πριμ από την τσέπη του γιατί «τα παιδιά προσπάθησαν» τους ζήτησε και τα ρέστα. Και ειδικά ο Λεντέσμα που η φανέλα του έσταζε απ’ τον ιδρώτα (είχε ανταλλάξει τη δικιά του με του Μάρτινς) πληγώθηκε ιδιαίτερα.
Για να είμαστε ακριβείς όμως πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Στραματσόνι παραμένει σε δύσκολη θέση. Ο Αλαφούζος του το ξεκαθάρισε ότι αν κάνει ένα από τα 4 λάθη που ακολουθούν θα κουνήσει αμέσως μαντήλι:
1) Σερί δυο νικών
Αν συμβεί τέτοιο θαύμα υπάρχει ο σοβαρός κίνδυνος να αποπροσανατολιστεί η ομάδα και να βρει το ρυθμό της, αλλά και να χρειαστεί να αλλάξει ο Ιταλός την καθιερωμένη δήλωσή του μετά τα ματς: «Έχουν μείνει άλλοι 20 τελικοί. Κοιτάμε την κάθε ήττα ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».
2) Επιτυχημένη αλλαγή σε ένα ματς
Στον Παναθηναϊκό δεν ήρθε για να βοηθάει την ομάδα με τις κινήσεις του, λες και είναι προπονητής. Αν άλλωστε λεγόταν Αντρέας και ήξερε από αλλαγές δεν θα ‘ταν στον πάγκο του «τριφυλλιού» αλλά στα σκαλιά του αεροπλάνου (όχι της Alitalia) και θα έκανε νεύμα στη Μιμή να τον ακολουθήσει.
3) Αν παίξει στον αγώνα το ίδιο σύστημα που δοκίμασε στην προπόνηση
Οι προπονήσεις γίνονται για να βλέπει ο κόουτς ποιο σύστημα έχουν αφομοιώσει οι παίκτες του, για να ξέρει να μην το επιλέγει στα παιχνίδια. Γιατί η ομάδα είναι σαν τα ζευγάρια. Μόνο με αλλαγές και εκπλήξεις μπορείς να καταπολεμήσεις τη ρουτίνα και να μη σε θεωρήσουν δεδομένο οι παίκτες σου (όλοι οι ερωτικοί προπονητές το λένε. Βαζάκας, Μπάμπης Τεννές και Θάνος Ασκητής).
4) Αν δοκιμάσει να αλλάξει τον Στιλ
Τώρα που ο Άγγλος έχει βρει τα γκελαρίσματά του και έχουν εξαντληθεί τα ουράνια σώματα που μπορεί να τον τυφλώσουν μια πιθανή αλλαγή του δεν θα ‘χε λογική. Άλλωστε οι αποκρούσεις του έχουν γίνει viral στη Superleague. Μόνο ο Ανέστης το Σάββατο με τον Ατρόμητο έκανε 5 φορές share και κοινοποίηση τα τσαφ του. Αλλάζεις τέτοιο κελεπούρι;