Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Η μετά το "Επτωχεύσαμεν" εποχή


Από τον Άγνωστο Χ
Κατά το «Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν» του Χ. Τρικούπη το 1893, η σημερινή Κυβέρνηση μας παρουσιάζει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 27ης Οκτωβρίου ως ένα «Ευτυχώς Επτωχεύσαμεν». Το συμπέρασμα πάντως είναι ένα : είτε «ευτυχώς» είτε «δυστυχώς», σε κάθε περίπτωση πτωχεύσαμε !!!
Η Κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου κατάφερε σε μόλις δύο (2) χρόνια διακυβέρνησης της χώρας μας την οικονομική πτώχευση της χώρας, για την οποία όμως θα πρέπει εμείς οι Έλληνες να είμαστε και ευχαριστημένοι καθώς είναι «εντός Ευρωπαϊκής οικογένειας» και «ελεγχόμενη» και όχι «ανεξέλεγκτη» και «μεμονωμένη» !!!
Θερμά λοιπόν συγχαρητήρια στον κ. Παπανδρέου, που κατάφερε να ηγηθεί μίας Κυβέρνησης, η οποία και σε δυσβάσταχτες θυσίες υπέβαλλε τον ελληνικό λαό και τις υποσχέσεις της στους Ευρωπαίους εταίρους μας (και το ΔΝΤ) αθέτησε και δεν απέφυγε τελικά την χρεοκοπία.
Πλέον για τον κ. Παπανδρέου και την Κυβέρνηση του δεν υπάρχει άλλος δρόμος : Μόνο οι εθνικές εκλογές. Θα πρέπει ο ελληνικός λαός να επιλέξει τον Πρωθυπουργό και το πολιτικό κόμμα (ή τα κόμματα) που θα διαχειριστούν την χώρα μας στη μετά την πτώχευση εποχή.  Αν ο ελληνικός λαός, με τη συλλογική σοφία του, αποφασίσει ότι, στη μετά την πτώχευση εποχή, θέλει την τύχη του να την διαχειριστεί ο κ. Παπανδρέου και η σημερινή Κυβέρνησή του, τότε θα κληθεί πράγματι ο ίδιος να ηγηθεί των μεταρρυθμίσεων που είναι αναγκαίες για την έξοδο μας από τη σημερινή πτώχευση.
Αν όμως ο ελληνικός λαός αποφασίσει ότι θέλει την τύχη του, από εδώ και εμπρός, να τη διαχειριστεί ο κ. Σαμαράς και Νέα Δημοκρατία, τότε πολύ απλά θα έχουμε αλλαγή Κυβέρνησης.
Υπάρχει και ένα τρίτο σενάριο: να προκύψει από τις εκλογές Κυβέρνηση συνεργασίας. Όλα πάντως τα σενάρια είναι πιθανά.
Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή Κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου έκλεισε το κύκλο της. Αργά ή γρήγορα αυτή η Κυβέρνηση θα πέσει : είτε οικειοθελώς, είτε βιαίως. Οι «παρελάσεις» της για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου αυτό μας έδειξαν : ότι η σημερινή Κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί !!! Ήδη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ φυλλορροεί με την Μιλένα Αποστολάκη να σέρνει πρώτη των χορό των ανεξαρτητοποιήσεων. Εντός των επόμενων ωρών φαίνεται ότι τούτη δω η κυβέρνηση θα αποτελεί παρελθόν...
Αυτό είναι δε αναπόφευκτο καθώς το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών του 2009 δεν μπορεί (και δεν πρέπει) να θεωρείται ότι αποτελεί θεμέλιο ή άλλοθι για την παραμονή στην εξουσία.
Άλλωστε και οι ίδιοι οι σημερινοί 300 της Βουλής μάλλον ανακούφιση θα νοιώσουν. Θα μπορούν τουλάχιστον να λένε ότι είναι ακριβώς εκλεγμένοι για να διαχειριστούν τη μετά την πτώχευση εποχή.
Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ Χ