Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Εύστοχος Τ. Θεοδωρόπουλος τι δεν θα δει ο Ομπάμα


Τι δεν θα δει ο Ομπάμα
ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Περπατώντας προ ημερών διασταυρώθηκα με δύο κυρίους οι οποίοι έμοιαζαν να κάνουν τη βόλτα τους. Σχετικά νέοι άνθρωποι, με σακάκι, εκ των οποίων ο ένας μιλούσε στο κινητό του.
Προσπερνώντας τον άκουσα να λέει: «Δεν μπορώ. Με έχουν όλη μέρα εδώ πέρα για τον Ομπάμα» – τον είπε και «κάπως» αλλά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι συνειδητοποίησα πως μάλλον ήταν αστυνομικός και μάλιστα απ’ αυτούς που είθισται να καλούνται «μυστικοί». Υποθέτω δε ότι η εκεί παρουσία του μάλλον θα ενέπιπτε στην κατηγορία του απορρήτου. Εντάξει μωρέ τι έγινε, το είπε στον Νίκο που είναι τάφος και μετά ο Νίκος το είπε στη Μαρία που την γουστάρει αλλά του υποσχέθηκε να μην το πει σε κανέναν. Λεπτομέρεια θα μου πείτε. Λεπτομέρεια όμως που εικονογραφεί την ανεμελιά της δημοκρατίας μας. Αυτού του τύπου την ανεμελιά, στα όρια της βλακείας, αποκλείεται να την δει. Ούτε που την υποψιάζεται ο Ομπάμα ή ο οποιοσδήποτε Ομπάμα.
Δεν θα δει την Καισαριανή. Εκτός κι αν ο πρέσβης έχει χιούμορ και του προτείνει την απαραίτητη για όποιον επισκέπτεται τη χώρα μας τυρόπιτα της περιοχής και τον πάει στο Γαλάτσι για να αποφευχθεί η κήρυξη πολέμου ανάμεσα στον Δήμο της Καισαριανής και τις ΗΠΑ. Ετσι δεν θα μπορέσει να μάθει ποτέ τι σημαίνει τοπική αυτοδιοίκηση στα μέρη μας, τη χαρακτηριστική ανεμελιά των αρχόντων που ξέρουν ότι μπορούν να λένε ό,τι τους κατέβει επειδή κανείς δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτά που λένε. Ανεμελιά κι αυτό ή καθαρή βλακεία; Διαλέγετε και παίρνετε. Κι αν δεν σας κάνει η Καισαριανή υπάρχει και η επιλογή της ΔΟΕ (συνδικαλιστικού οργάνου των δασκάλων). Το Δ.Σ. των εν λόγω κάλεσε τους δασκάλους να διαδηλώσουν κατά του Ομπάμα και του ιμπεριαλισμού που εκπροσωπεί. Δυστυχώς όμως απαγορεύονται συγκεντρώσεις και πορείες. Θα είχε ενδιαφέρον να βλέπαμε καμιά εικοσαριά δασκάλους να ξελαρυγγιάζονται έξω από τη Βουλή – δεν νομίζω ότι εκπροσωπεί περισσότερους η απόφαση του Δ.Σ.
«Γραφική ακροαριστερή δράκα με λεξιλόγιο της δεκαετίας του εβδομήντα», τους χαρακτήρισε η κ. Αγγελική Κροκίδη, εκπαιδευτικός, σε επιστολή της που δημοσίευσε στο Διαδίκτυο και στην οποία αναρωτιέται «Ποιους εκπροσωπείτε;». Και αν δεν δει ο Ομπάμα ούτε την Καισαριανή ούτε διαδήλωση συνδικαλιστών της εκπαίδευσης τότε αναρωτιέμαι τι θα δει από τη ζώσα ελληνική δημοκρατία; Φοβούμαι δε ότι έτσι όπως τα καταφέραμε δεν θα μπορέσει να δει ούτε κουκουλοφόρους να καίνε λεωφορεία σαββατόβραδο στην Πατησίων, ούτε να κυνηγούν αστυνομικούς. Τουλάχιστον επειδή ο ίδιος υπερηφανεύεται για το Obama care ας τον πάνε σε κάνα δημόσιο νοσοκομείο για να δει ότι όταν αυτός πήγαινε εμείς ερχόμασταν. Ελπίζω πάντως κάποιος να του μιλήσει για το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς, κι αν όχι, για το ηθικό πλεονέκτημα των νεοναζί και τον υπόκοσμο της Χρυσής Αυγής. Ή ας του δείξει ένα αυτοκίνητο παρκαρισμένο σε διάβαση αναπήρων, πάντα λόγω ηθικού πλεονεκτήματος.
Κι επειδή αυτοί οι Αμερικανοί έχουν την τάση να τα παίρνουν όλα πολύ στα σοβαρά ας ξαλαφρύνουμε με λίγη ανέμελη δημοκρατία τα χρόνια που θα ζήσει συνταξιούχος. Ετσι για να μας θυμάται. Θα πρέπει πάντως να προσέξουμε να μην πάρει είδηση ότι βιαζόμαστε να τον ξεφορτωθούμε για να γλιτώσει εκείνος ο ταλαίπωρος από την περιπολία και να ασχοληθούμε με τα σοβαρά ζητήματα του τόπου, τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.