Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Άρθρο του Μ. Ιγατίου ότι ο κατοχικός ηγέτης Ακιντζί απέδειξε ότι απλά είναι υπάλληλος του εθνικιστή Ερντογάν: Εκτελεί εντολές…


Ο κατοχικός ηγέτης Ακιντζί απέδειξε ότι απλά είναι υπάλληλος του εθνικιστή Ερντογάν: Εκτελεί εντολές…
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
(Πηγή : http://mignatiou.com/)
Ο υπάλληλος του Ταγίπ Ερντογάν, διότι αυτός του πληρώνει τον μισθό για να παριστάνει τον ηγέτη του κατοχικού καθεστώτος, άστραψε και βρόνταξε ότι για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων στο εδαφικό, ευθύνεται ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα, το οποίο δυστυχώς ενισχύεται από τους Ελληνοκύπριους οπαδούς της “όποιας λύσης” στην Κύπρο. Είναι αυτοί που ανέδειξαν τον κατοχικό ηγέτη σε συμπρόεδρο και του γέμισαν τα μυαλά αέρα ότι είναι ίσος -αν όχι ανώτερος- και από τον κ. Νίκο Αναστασιάδη.
Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, δεν υπάρχει περίπτωση να υποστηρίξω ποτέ την πολιτική του σημερινού προέδρου της Κύπρου, διότι απλούστα είναι λάθος από την αρχή μέχρι το τέλος. Αλλά όταν διαπραγματεύεται θα του ασκήσω κριτική, αλλά δεν θα του βάλω ποτέ τρικλοποδιά. Θα τον στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις όταν προσπαθεί να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερα στις διαπραγματεύσεις και θα τον κρίνω από το τελικό αποτέλεσμα. Επαναλαμβάνω: Πορεύεται λάθος και για τη λύση που επιδιώκει, αλλά και για το γεγονός ότι εμπιστεύθηκε τον υπάλληλο του Ταγίπ Ερντογάν.
Ο κ. Αναστασιάδης επέλεξε να μην αποδεχθεί τη συμφωνία για το εδαφικό, διότι ο κατοχικός ηγέτης άλλαξε άρδην τις θέσεις του και όσα του έλεγε στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στη Λευκωσία. Παρουσίασε θέσεις απαράδεκτες και ανεδαφικές, που δεν μπορούσε να δεχθεί κανείς Κύπριος, εκτός βεβαίως των γνωστών ως οπαδών της “όποιας λύσης”. Είναι μια παρέα της κυπριακής “ελίτ”, που στοχεύει να επιβάλει απαράδεκτη λύση στον κυπριακό λαό. Ο κ. Αναστασιάδης συνέπλευσε μαζί τους μέχρι που κατάλαβε ότι τον οδηγούσαν στον γκρεμό. Και αυτόν και την Κύπρο.
Καλώς έπραξε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και έφυγε από την Ελβετία. Διαπραγματεύθηκε με καλή πίστη μέχρι το τελευταίο λεπτό, προσπάθησε ειλικρινά να επιτύχει συμφωνία για το εδαφικό -συμφωνία με την οποία διαφωνεί η πλειοψηφία του λαού- αλλά οι απέναντί του είχαν πάει στην Ελβετία για να τον ρεζιλέψουν.  Θα χαρακτήριζα με ποδοσφαιρικούς όρους τον στόχο της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος, διότι μόνο έτσι μπορεί να περιγραφεί το τουρκικό σχέδιο, αλλά θα το αποφύγω για τώρα.
Ο κ. Αναστασιάδης δέχθηκε άθλιες επιθέσεις από τους οπαδούς της “όποιας λύσης” και λίγο-πολύ παρουσιάστηκαν και ενοχλημένοι -μερικοί και …προδομένοι- από τον Πρόεδρο της Κύπρου. Πόσο βλάκες είναι; Πόσο αδίστακτα ανθρωπάκια τους μετατρέπει η “ήττα”. Εξελίσσονται σε χειρότερους εθνικιστές -από την ανάποδη- ακόμα και από τους ακροδεξιούς του ΕΛΑΜ. Και υποτίθεται ότι αυτοί οι άνθρωποι πολεμούν οτιδήποτε το εθνικιστικό. Στην περίπτωση αυτή, ενισχύουν τους εθνικιστές κάτι που θα πληρώσει πάλι η Κύπρος.
Οσον αφορά τον κατοχικό ηγέτη τι να πει κανείς για ένα έμμισθο τσιράκι μίας ξένης χώρας. Αν υπάρχει επιθυμία για λύση, ψέλλισε ο άθλιος, η διαδικασία δεν τελειώνει… Μας είπε ότι αναμένει μια «λογική και θαρραλέα στάση» από την ελληνοκυπριακή πλευρά.
Αν πραγματικά θέλει λύση, να το δείξει στην πράξη όχι από τα …μεγάφωνα του “Μπαϊράκ”. Είναι εκπρόσωπος των κατακτητών και αν πραγματικά πιστεύει ότι έχει τη δύναμη, ας προτείνει όσα έλεγε στον κ. Αναστασιάδη για το εδαφικό και τις άλλες πτυχές του Κυπριακού. Ομως, η διαδικασία στην Ελβετία του αφαίρεσε την μάσκα του ειρηνιστή και του …Κύπριου. Είναι απλά ένας υπάλληλος και πειθήνιο όργανο του ισλαμοεθνικιστή Ερντογάν. Τίποτα άλλο…
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Καταλήγοντας οφείλω να τονίσω ότι η στάση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά ήταν εθνική. Έχει απόλυτο δίκιο και οι θέσεις του είναι ορθές και ξεμπρόστιασαν την Τουρκία και την πολιτική της στην Κύπρο.


(Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ: Ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί υπό τη ...σκέπη της τουρκικής σημαίας με τον αγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία Αρχείου, ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ)