Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Ιδεοληψίες και ανικανότητα πυροδότησαν την βόμβα


Από τον DR
Σε κανένα ίσως θέμα δεν αποτυπώνεται πιο ανάγλυφα η αποτυχία της κυβέρνησης και οι χρόνιες ιδεοληψίες της, από το θέμα της διαχείρισης του προσφυγικού.
Αφού τα έκαναν σαλάτα από την πρώτη μέρα με τις ηλιθιότητες της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, αφού ο πρωθυπουργός έλεγε αρχικά ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα και μοίραζε γαρύφαλλα στην παραλία της Σμύρνης με το Νταβούτογλου, αφού έδωσαν την εντύπωση και τη βεβαιότητα στους δουλέμπορους του Ερντογάν ότι έχουν να κάνουν με εθνομηδενιστική μπανανία, τώρα έχουμε βρεθεί με μία ωρολογιακή βόμβα στα χέρια στο κρίσιμο χώρο των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.
Οι περιουσίες των κατοίκων της Χίου καταστρέφονται από "πρόσφυγες που έφυγαν με την ψυχή στο στόμα για να γλιτώσουν τη ζωή τους" (όπως υποστηρίζει το κυρίαρχο πολιτικά ορθό αφήγημα), οι κάτοικοι δεν αποζημιώνονται για τις ζημιές που υφίστανται όπως καταγγέλλουν οι τοπικές αρχές της Χίου, διάφορες περίεργες και ανεξέλεγκτες ΜΚΟ απ' όλο τον κόσμο δραστηριοποιούνται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου χωρίς κανείς να ξέρει από που κρατάει η σκούφια τους και από που χρηματοδοτούνται, ευρωπαϊκές χώρες όπως το Βέλγιο ετοιμάζονται να αποσύρουν τους εμπειρογνώμονες για το προσφυγικό από τα νησιά γιατί κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα, η κεντρική εξουσία είναι απούσα και το μόνο που έχει να προτείνει είναι τα τοπικά ΜΜΕ να αποκρύπτουν το τι συμβαίνει εκεί (βλ. http://www.protothema.gr).
Την ίδια στιγμή το κενό της απουσίας της Πολιτείας και την αίσθηση της ανασφάλειας που αισθάνονται οι κάτοικοι εκεί,έρχεται να το καλύψει η Χ.Α. ολοκληρώνοντας το σκηνικό της απελπισίας.
ΥΓ1: Η πλειοψηφία των συλληφθέντων στα επεισόδια της Χίου είναι λέει υπήκοοι Αλγερίας. Φαντάζομαι ότι όλοι θα συμφωνήσουμε πως στην Αλγερία δε λαμβάνει χώρα κανένας πόλεμος και ότι η Αλγερία είναι πολύ μακριά από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
ΥΓ2: Οι διάφορες ΜΚΟ που έχουν κατακλύσει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και διαχειρίζονται το προσφυγικό πουλώντας επιδοτούμενο εκ του ασφαλούς ανθρωπισμό, θα δώσουν κανένα φράγκο να αποκατασταθούν οι ζημιές στη Χίο και να αποζημιωθούν οι κάτοικοι των οποίων οι περιουσίες καταστράφηκαν;
DR