Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Την Κυριακή παίρνουμε τη ΝΔ στα χέρια μας


Από το Μυστήριο
Αυτές οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου στη ΝΔ δεν αφορούν μόνο την γαλάζια παράταξη και τους ψηφοφόρους τους. Αφορούν όλη την Ελλάδα και τους όλους τους Έλληνες.
Η χώρα χρειάζεται ένα ισχυρό κόμμα κεντροδεξιάς, ως πυλώνα της Δημοκρατίας. Η Κεντροδεξιά όμως χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα με νέα ηγεσία, νέα στελέχη, νέα ιδεολογία. Θα πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στη νέα γενιά, που πλήττεται περισσότερο από την κρίση, να πρωταγωνιστήσει, να αναλάβει δράση και να προτείνει λύσεις.
Η Ν.Δ. είναι ένα γηρασμένο πια κόμμα. Τόσο σε στελεχιακό δυναμικό, όσο – και κυρίως – σε ιδέες, αφού έχει σταματήσει εδώ και χρόνια να παράγει νέα στελέχη πρώτης γραμμής, ιδεολογία και πολιτική. Κύρια αιτία είναι ότι έχει επί της ουσίας κοπεί ο ομφάλιος λώρος που τη συνδέει με την κοινωνία. Γι’ αυτό παρατηρείται το εκφυλιστικό για την πρόοδο της χώρας φαινόμενο, να έχουν κυριαρχήσει εν πολλοίς στο κόμμα τα «τζάκια», οι τηλεαστέρες και τα δημιουργήματα του κομματικού σωλήνα, οι οποίοι είναι πλήρως αποκομμένοι από την κοινωνική πραγματικότητα.
Αν η ΝΔ επιθυμεί να παραμείνει μεγάλη παράταξη, χρήσιμη για τον τόπο και όχι μόνο για κάποια από τα στελέχη της, απαιτείται πλήρη και σαρωτική ανανέωση σε όλα. Ιδέες, πρόσωπα, πολιτικές. Με άνοιγμα στην κοινωνική και ιστορική της βάση, ώστε να υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος – ζύμωση για τον επαναπροσδιορισμό της ιδεολογικής της ταυτότητας.
Η κεντροδεξιά παράταξη χρειάζεται να στηθεί από την αρχή. Να επανιδρυθεί. Απαλλαγμένη από τα βαρίδια του χθες και τους εκπροσώπους του εαυτού τους. Με νέες ιδέες και νέους ανθρώπους. Συνθέτοντας και ουχί αποκλείοντας. Ουσιαστικά, όχι για το θεαθήναι. Με θάρρος και παρρησία. Χωρίς ενοχές και φοβικά σύνδρομα για την ιδεολογία και την ιστορία της. Κυρίως, διαθέτοντας όραμα και δίδοντας ελπίδα στον Έλληνα ότι μπορεί να δημιουργήσει ξανά.
Αυτήν την προσπάθεια για την επανίδρυση της κεντροδεξιάς παράταξης, φρονώ ότι ο πλέον κατάλληλος από τους τέσσερις υποψηφίους να την φέρει εις πέρας, είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας.
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ