Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι


Από το Μυστήριο
Σε καθημερινή βάση αποδεικνύεται πόσο άχρηστοι, πόσο ανίδεοι, πόσο ολίγιστοι, πόσο χάχες πρέπει να είναι.
Εδώ και εβδομάδες η σιδηροδρομική οδός που συνδέει την Ελλάδα με την Ευρώπη είναι κλειστή, επειδή κάποιοι ηλίθιοι επέτρεψαν σε λαθρομετανάστες να καταλάβουν τις γραμμές.
Η Ελλάδα έχει αποκοπεί εμπορικά από τις ευρωπαϊκές αγορές δια ξηράς, καθώς οι προσποιητά ευαισθητούληδες παίζουν και θωπεύουν την εκλογική βάση του 4% που ελέγχει τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση.
Και τώρα που το πρόβλημα φαίνεται ότι μπορεί να λυθεί μόνο με δυναμικές λύσεις και δη αστυνομικές, ευνόητο είναι να τρέμουν να πάρουν τις δέουσες αποφάσεις.
Με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι εμπορευμάτων και από τις δύο μεριές των συνόρων να μένουν ακινητοποιημένοι, και να δοκιμάζονται τα όρια αντοχής πλείστων όσων επιχειρήσεων.
Επειδή κάποιοι ηλίθιοι δεν προνόησαν να λύσουν το πρόβλημα άμα τη γένεσή του.
Και καθώς αυτοί οι λαθρομετανάστες δεν εξαφανίζονται πια, σύμφωνα με την αλήστου μνήμης ρήση της κυρά-Τασίας, αλλά πολλαπλασιάζονται κάθε ημέρα, οι κάτοικοι της Ειδομένης και των γύρω περιοχών δεν τολμούν να βγουν από τα σπίτια τους το βράδυ, ενώ πολλά χωράφια τους έχουν μείνει χωρίς σπορά.
Και ενώ ο χειμώνας έφθασε και οι άνθρωποι εκεί δοκιμάζονται σκληρά. Οικογένειες με μικρά παιδάκια κοιμούνται στο χώμα, καθώς οι Σκοπιανοί έχουν κλείσει τα σύνορα, για όσους δεν είναι Σύριοι, Ιρακινοί και Αφγανοί. Και απελπίζονται. Και η απελπισία γεννά εντάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες.
Το δε κράτος απών, η κυβέρνηση στον κόσμο της, παρακολουθεί λες και είναι ακόμη στην αντιπολίτευση.
Την ίδια στιγμή φράκτες υψώνονται στα σύνορά τους από όλες τις χώρες του ευρωπαϊκού διαδρόμου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε να εγκλωβιστούν στην χώρα μας αναρίθμητοι πρόσφυγες και μετανάστες, αφού η Τουρκία συνεχίζει να τους ξεφορτώνει κατά χιλιάδες καθημερινώς στα νησιά μας.
Δυστυχώς, έχουμε πληρώσει και θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε στο μέλλον πολύ ακριβά τις ιδεοληψίες των ολίγιστων κυβερνώντων μας, σε όλα τα επίπεδα. Είτε είναι στο οικονομικό, είτε στο προσφυγικό, είτε στα εθνικά θέματα.
Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι.
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ