Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

1 χρόνο πριν...


Από το Μυστήριο
Έναν χρόνο πριν, η κυβέρνηση Σαμαρά παράπαιε μετά και την άρνηση του Φώτη Κουβέλη να ψηφίσει οιονδήποτε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παρόλα αυτά η οικονομία είχε αρχίσει δειλά-δειλά να σηκώνει κεφάλι και το κλίμα εμπιστοσύνης ξαναγύριζε στην αγορά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας υπόσχονταν τα πάντα στους πάντες εκστομίζοντας τη μια ανοησία μετά την άλλη. Οι Συριζαίοι έτοιμοι για την έφοδο στα ανάκτορα του Μαξίμου διαγκωνίζονταν μεταξύ τους σε επαναστατικά τσιτάτα. Οι νέοι σταρ της πολιτικής, Ζωή, Βαρουφάκης, Στρατούλης, Φλαμπουράρης, Φίλης και λοιποί ήταν έτοιμοι να πιάσουν "δουλειά".
Ο "κυρίαρχος" λαός για νιοστή φορά στη μακρόχρονη ιστορία του είχε επιλέξει να πιστέψει εκείνους που θα τον κορόιδευαν, καίτοι γνώριζε κατά βάθος ότι και πάλι θα έτρωγε παραμύθι.
Τότε ακόμη τα παιδάκια λιποθυμούσαν στα σκολεία (επαναστατικό sic) από την ασιτία, οι Έλληνες αυτοκτονούσαν κατά χιλιάδες, τα σπίτια μας κινδύνευαν να πέσουν στα χέρια των τραπεζιτών, ενώ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ξεπουλούσαν αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμους.
Η επαναστατική ονείρωξη ήταν στο αποκορύφωμα και οι αγορές θα χόρευαν πεντοζάλη από την νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. "Go back κυρία Μέρκελ", "Go back κύριε Σόιμπλε", και ο μαλάκας ελληνικός λαός ηδονιζόταν κάτω από τα προεκλογικά μπαλκόνια και στα τηλεπαράθυρα.
Η συνέχεια γνωστή: Δημοψήφισμα, capital controls, κλειστές τράπεζες, ύφεση 4%, 3ο Μνημόνιο, 90 δισ νέο δάνειο, βίαιη φορολόγηση σε όλα και όλους, απώλεια δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.
Και ο κυρ Φώτης, ο άνθρωπος που θα γινόταν ΠτΔ, τι απέγινε; Τον έδιωξαν και από το κόμμα του και αναμένει ακόμη τον Τσίπρα να τον "αξιοποιήσει".
Τόσο αυτός όμως, όσο και ο ελληνικός λαός έζησε τον επαναστατικό μύθο τους...
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ