Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Κώστα, αν θες να πεις κάτι, βγες και πάρε θέση δημοσίως


Από τον Μυστήριο
Το παραμυθάκι με τους "εκπροσώπους", τους "κύκλους" και τους "αντ' αυτού" του Καραμανλή πρέπει επιτέλους να σταματήσει, διότι ο μόνος που εκτίθεται είναι ο πρώην πρωθυπουργός.
Ο Καραμανλής, αν θέλει να πει κάτι, να βγει και να το πει δημοσίως αναλαμβάνοντας την ευθύνη των λεγόμενων του. Όπως ακριβώς έπραξε πριν το Δημοψήφισμα τον Ιούλιο και τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Δεν επιτρέπεται ο κάθε πικραμένος να βγαίνει να μιλάει αντ' αυτού ή να διαρρέει (ο πικραμένος), τις απόψεις ή τις προτιμήσεις του Καραμανλή στα ΜΜΕ.
Αν ο Καραμανλής θέλει να στηρίξει έναν από τους 4 υποψηφίους για την ηγεσία της ΝΔ, έχει κάθε δικαίωμα να το πράξει. Αλίμονο, αν ο μακροβιότερος αρχηγός της ΝΔ στερείτο το δικαίωμα λόγου, προτιμήσεως ή ακόμη και έμπρακτης υποστήριξης του υποψηφίου που κρίνει ως καταλληλότερο για το αξίωμα.
Και φυσικά να εκφράσει δημοσίως την υποστήριξή του αυτή, ως Καραμανλής.
Την Κυριακή κρίνεται το μέλλον της κεντροδεξιάς παρατάξεως, ενδεχομένως δε, από την Δευτέρα, να μην υφίσταται πια όπως την έχουμε γνωρίσει.
Ο Καραμανλής έχει υποχρέωση να έχει απολύτως ξεκάθαρη θέση, έχοντας καταστήσει αυτή γνωστή πριν τις εκλογές. Οι νεοδημοκράτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν. Οι υπεκφυγές και οι χρησμοί της Πυθίας δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί. Φθάνει πια.
Ο καθείς θα αναλάβει τις ευθύνες του.
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ