Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ


Από τον G-G
Κατ΄ αρχάς το θέμα της ισονομίας των ομόφυλων ζευγαριών είναι από αυτά που ιδεολογικά διαχωρίζουν τους ανθρώπους και τα κόμματα σε όλες τις κοινωνίες της Δύσης.
Στις ΗΠΑ αποτελεί διαχρονικά - μαζί με την οπλοκατοχή και τις αμβλώσεις - δημόσιο debate στο οποίο παίρνουν θέση οι υποψήφιοι Πρόεδροι.
Εδώ αποδείχθηκαν τα προφανή:
η ΝΔ παραμένει ένα βαθιά συντηρητικό κόμμα. Είναι θλιβερό το 70% των βουλευτών της να μην υποστηρίζει το Σύμφωνο. Δικαιωνόμαστε φυσικά όσοι υποστηρίζουμε πως ασελγεί στον όρο "φιλελευθερισμός" όταν τον επικαλείται. Οι εξαιρέσεις των βουλευτών που ψήφισαν - ανάμεσά τους και ο Κ. Μητσοτάκης - επιβεβαιώνουν το ιδεολογικό χάσμα, αλλά ενισχύουν και τους προβληματισμούς όσων πιστεύουμε πως ακόμα και να εκλεγεί δεν θα μπορέσει - γιατί δεν θα τον αφήσουν - να αλλάξει τη φυσιογνωμία του κόμματος. ( Ειδικά για τον Καραμανλή ουδεμία έκπληξις: τι να περιμένει κανείς από αυτόν, όταν η πρώτη κίνηση που έκανε αναλάμβοντας Πρόεδρος της ΝΔ ήταν να διαγράψει τον Stefanos Manos και μετά να βάλει την υπογραφή του στο θέμα των ταυτοτήτων; )
Δυστυχώς όμως το ίδιο θλιβερή ήταν και η απουσία της Γεννηματά. Σε ένα τόσο συμβολικό θέμα επέλεξε να απουσιάσει. Αδικεί κατ΄ αυτόν τον τρόπο τη φυσιογνωμία της Δημ. Συμπαράταξης, που τέτοιου είδους θέματα θα έπρεπε να αποτελούν σημαία διαχωρισμού από τη συντηρητική ΝΔ και θολώνει την εικόνα του ΠΑΣΟΚ, αφού είναι η Πρόεδρός του.
Μπράβο σε ΠΟΤΑΜΙ και ΚΙΝΗΜΑ που είναι τα μόνα κόμματα που υποστηρίζουν επισήμως πως δεν αρκεί το Σύμφωνο, αλλά πρέπει να επιτραπεί και ο πολιτικός γάμος στα ομόφυλα ζευγάρια.
G-G