Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Grazie !!!



Από το Μυστήριο
Ειλικρινά αδυνατώ να θυμηθώ πότε ξανά είχα τόσο παθιαστεί με έναν αγώνα ποδοσφαίρου, όπου δεν αγωνιζόταν ο Παναθηναϊκός ή Εθνική Ελλάδος. Ίσως και ποτέ στο παρελθόν.
Εχθές όμως ήταν η πρώτη φορά σε αυτό το Euro που κάθισα να δω έναν αγώνα (εκτός της Εθνικής μας φυσικά) από την αρχή. Η επιθυμία μου να αποκλειστούν οι Ούννοι, τολμώ να πω, ήταν ανάλογη, όταν ο Ολυμπιακός έχει ευρωπαϊκό αγώνα ευθυμώντας συνήθως την Ευρώπη.
Όσοι εξυπνάκηδες σήμερα, τιρβάζουν ανοησίες περί του άλλο Εθνική Γερμανίας, άλλο η πολιτική της Μέρκελ και της Γερμανίας, απλώς αδυνατούν να κατανοήσουν την τεράστια δύναμη και απήχηση του ποδοσφαίρου σε κάθε επίπεδο, πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό ακόμη και πολιτιστικό, και στερούνται βασικές γνώσεις πολιτικής ιστορίας.
Τυχαία, δηλαδή η κ. Μέρκελ είχε επιλέξει να παρακολουθήσει τον αγώνα της Γερμανίας με την Εθνική μας; Σαφέστατα και όχι, αφού γνωρίζοντας ότι η Εθνική της ήταν το απόλυτο φαβορί, ήθελε με την παρουσία της να συνδέσει τη νίκη της χώρας της στο ποδόσφαιρο με την αναμφισβήτητη υπεροχή της Γερμανίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. "Η Γερμανία παντού νικήτρια" ήταν το μήνυμα που προσπάθησε να περάσει.
Έτσι λοιπόν εχθές, πραγματικά απόλαυσα τη νίκη των Ιταλών, έστω και αν δεν κατάφεραν στο τέλος να ξεφτιλίσουν τους υπερφίαλους και υπερόπτες Φρίτσιδες  ρίχνοντάς τους μία μεγαλοπρεπέστερη τριάρα ή ακόμη και τεσσάρα.
Ενδεικτικό της αποστροφής που νιώθουν πια οι περισσότεροι Ευρωπαίοι για οτιδήποτε γερμανικό, αποτελεί η χαρά και ο ενθουσιασμός που προκάλεσε η ήττα αυτή. Τα δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού τύπου μαρτυρούν του λόγου το αληθές.
Το σοκ των Γερμανών από το χθεσινό κάζο πρέπει να είναι τεράστιο για αυτούς. Προφανώς και οι νέες γενιές έχουν πειστεί ότι έχει αναβιώσει και πάλι το "Deutschland über alles".
Έτσι, οι Ιταλοί εχθές στραπατσάρισαν όχι μόνο τα μούτρα των παικτών της Εθνικής Γερμανίας (δεν λέω Γερμανών, γιατί οι μισοί μόνο άρια καταγωγή δεν έχουν, εκτός και θεωρούνται Άριοι οι Τυνήσιοι και οι Τούρκοι...), αλλά και το δημόσιο πρόσωπο της Γερμανίας εν γένει. Η εικόνα της παντοδύναμης Γερμανίας θρυμματίστηκε.
Φίλτατοι Ιταλοί, σας ευχαριστώ από τα βάθη τα καρδιάς μου.
Υ.Γ. Μπορεί ο τρελόΜπαλοτέλι να σκόραρε δις, ή ο Μπουφόν να παραμένει ο μεγαλύτερος τερματοφύλακας του κόσμου, όμως εκείνος που κάνει την διαφορά για την Ιταλία είναι ο παμμέγιστος Πίρλο. Απίστευτος παίκτης και ηγέτης.
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ