Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΑΠΟΨΗ : Κυβέρνηση χωρίς περίοδο χάριτος




Από τον Μυστήριο
Η κυβέρνηση αυτή δεν θα έχει θα έχει περίοδο χάριτος. Είναι σαφές και το αντιλαμβάνονται όλοι όσοι συμμετέχουν. Από σήμερα κιόλας καλείται να ξεκινήσει να δουλεύει.
Πρώτο μέλημά της επιβάλλεται να είναι η επαναδιαπραγμάτευση εκείνων των ανεφάρμοστων και καταστροφικών εν τέλει όρων του Μνημονίου, που έχουν οδηγήσει την χώρα στον γκρεμνό.
Οφείλει να διαπραγματευτεί σκληρά, να απειλήσει, αν όχι να εκβιάσει κιόλας τους Ευρωπαίους, καθώς αν υλοποιηθούν οι όροι του Μνημονίου, η Ελλάδα δεν έχει ελπίδα ανάκαμψης ούτε σε τριάντα χρόνια. Η επαναδιαπραγμάτευση αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της επιτυχίας ή μη αυτής της Κυβέρνησης. Αν δεν βελτιώσει ουσιωδώς τους όρους του Μνημονίου, απλώς θα αποτύχει οικτρά και οι μέρες μας στην Ευρωζώνη θα είναι μετρημένες.
Επίσης η Κυβέρνηση θα πρέπει να αποφύγει τη λήψη νέων φορομπηχτικών μέτρων (νέο χαράτσι της ΔΕΗ, εξίσωση πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης κλπ), καθώς και την εκ νέου μείωση μισθών και συντάξεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Είναι πλέον βέβαιο ότι αν θελήσει να λάβει ανάλογα μέτρα, οι ημέρες της θα είναι μετρημένες. Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο ούτε οικονομικά, ούτε ψυχολογικά.
Συγχρόνως θα πρέπει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την ανακούφιση των συμπολιτών μας που έχουν πληγεί από τη λαίλαπα των τελευταίων ετών, όχι με λόγια και υποσχέσεις, αλλά με μέτρα, (αύξηση αφορολογήτου, επαναφορά επιδόματος ανεργίας στα προηγούμενα επίπεδα).
Ακόμη θα πρέπει να φροντίσει άμεσα ώστε με τα χρήματα από τις επόμενες δόσεις του δανείου, να δοθούν σε όλους όσους το Δημόσιο χρωστά (επιστροφή ΦΠΑ, εξόφληση προμηθευτών – εργολάβων κλπ). Με τον τρόπο αυτό θα αναπνεύσουν χιλιάδες υγιείς επιχειρήσεις που βρίσκονται στο σημείο μηδέν – ή ακόμη και κάτω από αυτό – εξαιτίας της … του Δημοσίου. Έτσι θα κινηθεί χρήμα στην αγορά, θα πληρωθούν εργαζόμενοι, προμηθευτές, θα γίνουν παραγγελίες.
Να καθορίσει συγκεκριμένο φορολογικό και εργασιακό καθεστώς, το οποίο θα ισχύσει για απολύτως ορισμένο χρόνο, ώστε να θεμελιωθεί ένα υγιές οικονομικό περιβάλλον. Να συνδράμει στην τόνωση των επιχειρήσεων με μείωση των φορολογικών συντελεστών, του ΦΠΑ, και να απορροφηθούν χρήματα από τα κοινοτικά κονδύλια.
Η Κυβέρνηση θα πρέπει να προσπαθήσει να θέσει ένα φραγμό στην φοροδιαφυγή, την εισφοροδιαφυγή και τη μη καταβολή ΦΠΑ. Να επανασυστήσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς με στελέχη ικανά και κυρίως έντιμα. Εγχείρημα δύσκολο, πολύ δύσκολο…
Τέλος, πρέπει να δοθεί άμεσα λύση για το μείζον ζήτημα της ασφάλειας και της καλπάζουσας εγκληματικότητας. Μηδενική ανοχή, επαναφορά της ΕΛΑΣ στις γειτονιές όλο το 24ώρο και σκληρότατες ποινές.
Συναφές είναι το πρόβλημα με τους εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες, το οποίο χρήζει λύσεων άμεσων, ενδεχομένως και σκληρών, όπως εκτενείς και αλλεπάλληλες επιχειρήσεις σκούπας και απέλαση εντός ολίγων ημερών, χωρίς δυνατότητα προσφυγής κατ’ αυτής. Εκεί η παρουσία της ΔΗΜΑΡ θα αποτελέσει τεράστιο μειονέκτημα, θυμηθείτε το...
Ας ελπίσουμε ότι θα καταφέρει για το καλό της χώρας μας και όλων μας, έστω και το 60% των στόχων της, διότι αν αποτύχει, δεν νομίζω ότι θα έχουμε άλλη ευκαιρία.
Υ.Γ. Εννοείται ότι από τώρα είναι γνωστό ποιοι υπουργοί θα αποτύχουν παταγωδώς, αφού έχουν στο παλμαρέ τους μόνο αποτυχίες. Ειδικά σε δυο – τρία υπουργεία η κενότητα ορισμένων κάνει… πάταγο. Αντιθέτως σε άλλα δύο - τρία υπουργεία η επιλογή των υπουργών και υφυπουργών αποτελεί ευχάριστη έκπληξη. Δεν θέλω να πω ποιοι, ξέρουν αυτοί...
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ