Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΑΠΟΨΗ: Δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις....




Από το Σεμνό & Ταπεινό
Αγαπητέ Φίλε που ξεστράτισες και ξέχασες τη νιότη σου,
Κατ’ αρχάς, τη Λαγκάρντ δεν την προσφωνούμε «φιλενάδα», αλλά «madam»…, ρώτα τον Πρόεδρο Αλέξη να σου πει.
Αναφέρεσαι στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, ως την αιτία όλων των δεινών της χώρας. Οφείλω να ομολογήσω ότι εν μέρει συμφωνώ, άλλωστε άπαντες γνωρίζουν τις απόψεις μου σχετικά.
Αλλά, επειδή πολύ μας σκοτίσατε τον κουνενέ με το επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φταίει για τίποτε απ’ όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα, διότι ποτέ δεν κυβέρνησε, ερωτώ, όλως αφελώς:
Ήταν ή δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από την υποκίνηση των γεγονότων του Δεκεμβρίου του 2008, όπου κάηκε η Αθήνα και παραλίγο να καεί και ο εργασιακός σου και ο εργασιακός μου χώρος; Και γιατί το ξέρεις ότι εμένα άμα μου καιγόταν το γραφείο, πολύ απλά θα έπρεπε να αλλάξω επάγγελμα. Και μη μου πεις τη γνωστή «παπάρα» περί προβοκάτσιας και παρακράτους, γιατί θα ‘ρθω σπίτι σου να σε κοπανήσω όπως ο Κασιδιάρης την Κανέλη.
Και μια και αναφέρθηκα στο περιστατικό αυτό… Όταν οι "σύντροφοί" σου έχουν αποδεδειγμένα και εμπράκτως καταλύσει κάθε έννοια τάξης και δημόσιας ασφάλειας, όταν ο αστυνομικός είναι απλά «μπάτσος» και «εχθρός του λαού», όταν τον Δεκέμβριο του ’08 οι "σύντροφοί" σου στέλνανε τα σχολιαρόπαιδα να πετροβολούν Αστυνομικά Τμήματα της γειτονιάς, με τι θράσος, άραγε, ο σύντροφος Αλέξης επισκέπτεται το Υπουργείο  Προστασίας του Πολίτη και ομιλεί περί επιστροφής του αστυνομικού της γειτονιάς;;;
Όταν, εξ αιτίας όλων των ανωτέρω, ο απλός ανυπεράσπιστος πολίτης έχει, πλέον, δύο επιλογές, είτε να φωνάξει τη Χ.Α. είτε να πάρει την καραμπίνα στα χέρια του…
Οι "σύντροφοί" σου αγαπητέ, είναι αυτοί που «οπλίζουν» τα χέρια της Χ.Α.
Διότι οι σύντροφοί σου είναι αυτοί που κατέλυσαν κάθε έννοια σεβασμού στην έννομη (και δημοκρατική) τάξη αλλά και σεβασμού και προστασίας της δημόσιας περιουσίας, όταν υποκινούν «επαναστάσεις» τύπου Κερατέας ή περιστατικά τύπου «Υπατίας».
Όταν, επομένως, αποδεδειγμένα οι "σύντροφοί" σου έχουν γραμμένη τη Δημοκρατία εκεί όπου δεν πιάνει μελάνι, διότι πάντα τ’ ανωτέρω καταδεικνύουν παντελή έλλειψη δημοκρατικής συνείδησης, είναι τουλάχιστον υποκρισία να θέτει ο σύντροφος Αλέξης βέτο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως προς τη συμμετοχή της Χ.Α. στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, εν όψει της απόπειρας εξεύρεσης λύσης για οικουμενική κυβέρνηση ή στη συμμετοχή της σε debate. Προς αποφυγή, δε, παρεξηγήσεων, όσον αφορά την άποψή μου για τη Χ.Α. παραπέμπω στην τοποθέτησή μου αμέσως μετά τις εκλογές.
Αλλά, με τι θράσος, οι "σύντροφοί" σου, που αποδεδειγμένα καίνε, σπάνε, προπηλακίζουν βουλευτές (βλ. Χατζηδάκη κλπ) επιδεικνύουν πρωτοφανή «ευαισθησία» απέναντι στη Χ.Α., που στο κάτω - κάτω της γραφής, νομίμως εκλεγμένο κόμμα στην ελληνική βουλή είναι.
Γιατί Δημοκρατία σημαίνει να ανέχεσαι όλες τις απόψεις και όχι μόνον αυτές που σου αρέσουν. Αλλά επίσης, να είσαι έτοιμος να δεχτείς ότι υπάρχουν και άλλοι τσαμπουκάδες και όχι μόνον εσύ. Αλλά, βέβαια, εσύ είσαι κοινωνικός αγωνιστής που, όταν σπας περιουσίες ιδιωτών, τα βάζεις με το κακό κράτος... Όμως, αγαπητέ, αν αύριο μεθαύριο ξαναβρεθείς στο 4% και σου πει κάποιος ότι δεν δικαιούσαι να παρευρεθείς στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή σε debate, διότι κάποιοι εντός των κόλπων του κόμματός σου απεργάζονται την κατάλυση της δημοκρατίας με όπλα, μη σκούξεις....
Επίσης, θα σου υπενθυμίσω αγαπητέ, και πολύ καλώς γνωρίζεις, ότι όποια πέτρα κι αν σηκώσεις σε καίριες θέσεις στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, παντού θα βρεις έναν Συριζαίο βολεμένο, διακομματικά και διαχρονικά … για να μη μιλήσω για τους (ανύπαρκτους επιστημονικά) δικτατορίσκους των πανεπιστημίων, που τα κατήντησαν χειρότερα κι από μπου…..λα.
Γι’ αυτά και για άλλα πολλά, φίλτατε τέως συναγωνιστή μου, πάψε να φενακίζεις και να βαυκαλίζεσαι ότι ανακάλυψες «το φως το αληθινό» κι ότι έλθετε καβάλα στ’ άλογο, σαν το Μεγαλέξανδρο ή τον Κολοκοτρώνη, και θα «μαμήσετε» Τρόικα, ΔΝΤ και Ευρωπαίους; Δυστυχώς, η παρουσία σου στα υπόγεια της Κουμουνδούρου κατέληξε σε ολική λοβοτομή και πολύ λυπάμαι γι’ αυτό ….
Πάντως, αν παρ’ ελπίδα γίνετε κυβέρνηση, μην ξεχάσεις τους φίλους σου !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Με πολλή αγάπη…
Σεμνός & Ταπεινός


(Το σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή στις 12.6.2012)