Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Η αστική δημοκρατία διεσώθη



Από το Μυστήριο
Φαίνεται ότι τουλάχιστον προς το παρόν η αστική δημοκρατία στην χώρα μας διεσώθη. Ο κίνδυνος να επικρατήσει η ριζοσπαστική Αριστερά στην Ελλάδα με απρόβλεπτες συνέπειες για τον αστικό χαρακτήρα της χώρας και για την ευρωπαϊκή προοπτική μας, απεσοβήθη, έστω και οριακά.
Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι σαφές και δεν επιδέχεται παρερμηνείες, ούτε αμφισβητήσεις. Οι δύο πόλοι που διεκδίκησαν την ψήφο μας είχαν εκ διαμέτρου αντίθετα προγράμματα και επ' αυτών κρίθηκαν από το εκλογικό σώμα.
Τα αστικά κόμματα της χώρας (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) έχοντας αυξημένη κοινοβουλευτική δύναμη, οφείλουν από αύριο κιόλας να συμφωνήσουν στο σχηματισμό κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Αν δεν καταφέρουν, οι ευθύνες τους απέναντι στην ιστορία θα είναι τεράστιες. Είναι παντελώς αδιάφορο ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός και ποιοι θα απαρτίζουν το υπουργικό συμβούλιο.
Μόνο μέλημα της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας πρέπει να αποτελέσει η επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου δυναμικά και στοχευμένα κατά τρόπο που να εξασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα. Η οικονομία της χώρας πρέπει άμεσα να επανακινηθεί. Αν δεν τα καταφέρουν η Ελλάδα θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια σε καταστροφή, αφού δεν αντέχει άλλη ύφεση.
Και τότε η επέλαση της Αριστεράς προς την εξουσία θα είναι αναπόφευκτη και κυρίως ανεμπόδιστη.
Ας ελπίσουμε ότι από αύριο η χώρα θα ξεκινήσει να λειτουργεί και κυρίως να δουλεύει.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ