Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Η νίκη έρχεται χωρίς φοβίες, με πίστη στην ιδεολογία





Από τον B-Rok-er
Με φόντο την 17η Ιουνίου, η εκστρατεία της ΝΔ μπορεί να χαρακτηριστεί ηθική μεν, αλλά λάθος σε πολλά σημεία δε... Χωρίς να γίνεται αντιληπτό 100%, πολλοί - μη γνώστες ίσως - την ερμηνεύουν και ως ψήφο που επενδύει στον φόβο.
Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει ανέξοδα - κατά άλλους - στην υφαρπαγή της ψήφου ελπίδας.
Η ουσία είναι ότι στα δύο σχήματα και η πιο απλή ανάλυση των θέσεων τους αρκεί για να αναδείξει το ώριμο και σταθερό και από την άλλη το ίσως ευκαιριακό (για κάποιους), ελπιδοφόρο (κατά άλλους) και πάει λέγοντας. Δεν θεωρώ ότι χρειάζεται περισσότερη αναφορά στις θέσεις των κομμάτων. Αυτά τα κόμματα άλλωστε θα απολογηθούν και αύριο για το αν τα είπαν καλά ή όχι.
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι  η ΝΔ έχει φτάσει να απολογείται στα MME, επειδή στη μια πρόταση χρησιμοποίησε το «και», ενώ την άλλη μέρα έβαλε ...κόμμα !!!
Και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την άνεση να μιλάει όποτε θέλει για ρίσκο, την άλλη μέρα να μιλάει για καταγγελία, πολιτική καταγγελία, ακύρωση, επαναδιαπραγμάτευση, ελαφρά τροποποίηση ή ό,τι άλλο ήθελε προκύψει.
Αυτό που δεν έχουν καταλάβει εκεί στη Συγγρού είναι ότι οι της Κουμουνδούρου έχουν την άνεση και την αυτοπεποίθηση που εκλείπει παντελώς από τις φοβικές τοποθετήσεις των νεοδημοκρατών στελεχών. Όταν λοιπόν οι τελευταίοι, ή έστω κάποιοι από αυτούς πείσουν τους εαυτούς τους, πρώτα να έχουν εμπιστοσύνη στην ιδεολογία τους (και δεν απολογούνται για αυτή), τότε δεν θα έχει νόημα να χαζοκοιτούν και να μετρούν τα εκάστοτε δημοσκοπικά ευρήματα!
B-Rok-er