Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Θα μπορούσε να ήμασταν εμείς στη θέση του 22χρονου...



Από το Μυστήριο
Η ανθρωποκτονία ενός Αλβανού ληστή από τον 22χρονο, ο οποίος προφανώς τελούσε σε άμυνα, σήμερα τα ξημερώματα στην Παιανία, φαίνεται ότι αποτελεί ταινία από τα προσεχώς όσων πρόκειται να βιώσουμε ως κοινωνία τα επόμενα χρόνια.
Μια ελληνική κοινωνία που αισθανόμενη ότι είναι εκτεθειμένη σε κίνδυνο, ανασφαλής και φοβική να προσπαθεί να αντιδράσει σπασμωδικά στην λαίλαπα της εγκληματικότητας που προκαλούν η εκτός ελέγχου λαθρομετανάστευση και η σοβούσα οικονομική κρίση.
Δυστυχώς, στη θέση του νεαρού θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας πια, και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος πως θα αντιδράσει σε ανάλογη περίπτωση, βλέποντας τη μητέρα του στα χέρια ληστών και να απειλείται η ζωή της. Οπότε ας μην προτρέχουμε ούτε να καταδικάζουμε, ούτε να οικτίρουμε με περισσή ευκολία και ελαφρότητα την ενέργεια ενός που βλέπει τη μητέρα του να κινδυνεύει.
Με τα ευχολόγια και τις ανεδαφικές προτάσεις των κομμάτων το πρόβλημα των εκατομμυρίων λαθρομεταναστών δεν λύνεται, αντιθέτως γιγαντώνεται και θα μας πνίξει. Ούτε φυσικά λύνεται με τη βία στο δρόμο εναντίον κακομοίρηδων. Η λύση είναι να στεγανοποιηθούν το περισσότερο δυνατό τα σύνορα και να αρχίσουν άμεσα μαζικές απελάσεις. Επίσης να εκτελούνται οι ποινές που επιβάλλονται και να προφυλακίζονται όλοι όσοι διαπράττουν εγκλήματα κατά της ζωής και της ιδιοκτησίας σε βαθμό κακουργήματος. Όχι άλλη ανοχή.
Ας ελπίσουμε τέλος ότι η Δικαιοσύνη να αντιληφθεί την κοινωνική πραγματικότητα, να σταθεί άμεσα στο ύψος των περιστάσεων και να μην χαντακώσει τον 22χρονο, που απλώς προσπάθησε να σώσει τη ζωή της μητέρας του και να διασφαλίσει το δικαίωμά του να έχει τη ζωή που είχε παλιά. 
Στην προκειμένη περίπτωση, ας μου επιτραπεί να αξιολογήσω ότι, η ζωή ενός ληστή αποτελεί αγαθό μικρότερης αξίας, από το διακύβευμα της ασφάλειας της ατομικής αλλά και της κοινωνίας.
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ