Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ο Συμπιλίδης στη ΝΔ; ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ...

Από το Σεμνό & Ταπεινό
Να το ζήσουμε να το δούμε κι αυτό σύντροφοι ...
Το διάβασα σε κυριακάτικο φύλλο και δεν το πίστευα ...
Και όμως....
Η «συγκίνηση» μου είναι μεγάλη...
Ρίγη ενθουσιασμού διατρέχουν το κορμί μου...
Δεν αντέχω να περιμένω τόσες βδομάδες μέχρι τις εκλογές ... Αλήθεια, προλαβαίνω να μεταδημοτεύσω στο Κιλκίς;
Κυρίες και κύριοι.
Έφτασε η ώρα της πολιτικής δικαίωσης του ανδρός... Ο κολοσσός της πολιτικής επιστρέφει... Σώθηκε η χώρα ...
Πλούτισε το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. (το οποίο προφανώς τόσο είχε «φτωχύνει» από την αποχώρηση του κ. Κιλτίδη)... Βρήκα έναν ακόμη λόγο να ψηφίσω ξανά Ν.Δ.
Κυρίες και κύριοι, το καμάρι του λαού, ο «Νέστωρας» της πολιτικής, ο ογκόλιθος των βουλευτικών εδράνων...  ο ΓΙΩΡΓΑΡΟΣ  Σ-Υ-Μ-Π-Ι-Λ-Ι-Δ-Η-Σ επανακάμπτει στο πολιτικό προσκήνιο, κατερχόμενος, μετά από 20 χρόνια, στα ψηφοδέλτια του κόμματος πού «τίμησε» με τα παντελόνια του ρίχνοντάς το απ’ την εξουσία με το «έτσι θέλω» ....
Αυτός, που ξανάνοιξε το δρόμο στον Ανδρέα να γίνει Πρωθυπουργός των παπατζήδων και των χαρτοριχτρών της Αγράμπελης...
Αυτός, ο άνθρωπος αυτός!!!
Δεν ξέρω αν ο Αντώνης μας σκοπεύει να βάλει στις λίστες τον Συμπιλίδη για να βγάλει τα απωθημένα του από την πολυετή πολιτική του απομόνωση ή αν «ξεπληρώνει» γραμμάτια του παρελθόντος...
Αλλά, εάν το κάνει, θα βάλει οριστικά την ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες του να πάρει η Ν.Δ. ένα ποσοστό της τάξεως του + 32 %.
Εκτός αν εκεί κάτω στη Συγγρού πάσχετε ομαδικώς από αυτοκτονικό ιδεασμό...
Διότι, φίλτατε  Antoine, εσύ μπορεί να έλειψες για χρόνια στην πολιτική απομόνωση (στην οποία ο λαός σε καταδίκασε εν τέλει) και να επανήλθες στο προσκήνιω ελέω Κώστα Καραμανλή, ωστόσο υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος που κουβαλά ακόμα και σήμερα το «στίγμα» της «προδοσίας» του ’93.
Και μη νομίσεις ότι αυτοί είναι «ακραιφνείς Μητσοτακικοί». Όχι αγαπητέ. Είναι Νεοδημοκράτες που σε τίμησαν με την ψήφο τους πριν από 3 1/2 χρόνια και σε κάνανε αρχηγό του κόμματος που ΕΣΥ είχες προδώσει, διότι σε θεώρησαν πιο «πατριωτική» και «ακηδεμόνευτη» επιλογή σε σχέση με τη Ντόρα.
Ωστόσο, αγαπητέ, Antoine, το λάθος σου δυστυχώς είναι πως, με τη νίκη σου σε βάρος της Ντόρας και τη μετέπειτα (αναίμακτη) διαγραφή της, νόμισες ότι θα ηγεμονεύσεις στο χώρο της (πάλαι ποτέ) ελληνικής κεντροδεξιάς.
Όμως οι επιλογές σου είναι τόσο «φοβικές», τόσο «λίγες», που κινδυνεύουν καταστήσουν τη Ν.Δ. μία «μεγαλούτσικη» ΠΟΛ.ΑΝ. .. Ένα, δήθεν, «καθαρόαιμο» δεξιό – λαϊκό κόμμα ... Πτωχό, πλην τίμιο.
Διότι, πως αλλιώς να εξηγήσω το γεγονός ότι πρώτα τη γεμίζεις με διάφορους πρώην αριστερόφρονες, στη συνέχεια με κάτι τυχάρπαστους και γραφικούς και, στο τέλος, στέλνεις τη μπάλα τέρμα δεξια στον «ασβέστη», που λέμε ποδοσφαιρικά, και παίζεις πάνω στη γραμμή το παιχνίδι του «δεξιού πατριωτισμού» (τρομάρα μας, λέω εγώ).
Θυμάσαι τον Τσιαντάκη, φίλε μου, που είσαι και γαύρος; Όλο από δεξιά παίζαμε τότε, αλλά από ουσία και πρωτάθλημα τίποτα.
Διότι, η μεγάλη ομάδα είναι εκείνη που έχει δυνατό κέντρο στον άξονα και μπαλαδόρους για να μοιράζουν το παιχνίδι με ομοιογένεια σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου. Εσύ, όμως, επιμένεις σε ένα μονότονο, πληκτικό, παρωχημένο και, εν τέλει, προβλέψιμο «τρόπο παιχνιδιού» που με τίποτα δεν πρόκειται να σου «χαρίσει» τίτλο (Εξάλλου το «θαύμα» ολοκληρώθηκε με τον Ρεχάγκελ!).
Αλήθεια, τι θα έχανε το κόμμα και η χώρα αν «στερείτο» τις υπηρεσίες του Συμπιλίδη; Ενός βουλευτή που έγινε γνωστός την ημέρα που έριξε το κόμμα του από την κυβέρνηση; Που μέχρι τότε είχε «λάμψει» διά της πολιτικής και κοινοβουλευτικής του ανυπαρξίας;
Ασφαλώς και θα θυμάται ακόμα ο εν λόγω τις αντιδράσεις του κόσμου της ΝΔ εκείνη την ημέρα. Ξεχνιούνται άλλωστε;
Αγαπητέ Antoine, μπορεί εσύ να ήσουν ο ηθικός αυτουργός της «προδοσίας», αλλά στο θυμικό του κόσμου η σημειολογία του ονόματος «ΣΥΜΠΙΛΙΔΗΣ» είναι ιδιαιτέρως έντονη.
Ο Νεοδημοκράτης μπορεί να σε τίμησε και να σ’ έκανε αρχηγό (για τους λόγους που συνοπτικά προανέφερα), αλλά δεν έχει ξεχάσει.
Όπως, λοιπόν, εσύ κατηγορείς την Αριστερά ότι «γράφει» την Ιστορία στη χώρα, σε σημείο πχ που ο «συμμοριτοπόλεμος» έχει γίνει «εμφύλιος», μην περιμένεις κι εσύ να γράψει η Ιστορία ότι η «προδοσία» ήταν «εθνική επιλογή». Εδώ σφουγγάρι δεν χωρεί.... Μόνο συγγνώμη.
Και για να καταλήξω:
Τον Βορίδη τον γούσταρα και καλά τον πήρες γιατί σαν αυτόν (αυτοδημιούργητο, αυτόφωτο, επιτυχημένο επαγγελματία και με στρωτό και όχι ξύλινο λόγο), δεν υπάρχουν άλλωστε πάνω από 10 αντίστοιχοι στη σημερινή Βουλή ....
Τον Μπουμπούκο θα τον ανεχτώ ως αναγκαίο κακό και ολίγον «φολκλόρ».
Τον Συμπιλίδη, όμως, ΟΧΙ. Διότι η μνήμη, κάποιες φορές, δεν έχει κοντά ποδάρια.
Εκτός εάν είσαι κι εσύ της λογικής ότι «σε δέκα χρόνια ποιός θυμάται»....ε;;; εεεεε;;;
Υ.Γ 1: Να πιστέψω ότι αυτό που έγραψε το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» για υποψηφιότητα Κατσανέβα είναι απλώς black humor; Ή μήπως όχι;
Υ.Γ. 2 : Η πολιτική, όπως και η φύση, απεχθάνονται τα κενά.... Και ο νοών (συντηρητικός –δεξιός), νοείτω. Αναμένονται ΜΥΣΤΗΡΙΕΣ εξελίξεις την επαύριον των εκλογών!
Σεμνός & Ταπεινός