Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ένας ΔΣΑ σε τέλμα...

Από το Μυστήριο
Για λόγους αρχής δεν συνηθίζω να γράφω για τα τεκταινόμενα στο δικηγορικό επάγγελμα, καθώς από την δημιουργία αυτού του ιστοτόπου, όσοι εκ των αρθρογράφων, είμαστε δικηγόροι, δεν επιθυμούσαμε τα συντεχνιακά μας ζητήματα να μονοπωλήσουν την θεματολογία.
Με αφορμή όμως τις πρόσφατες κωμικοτραγικές εξελίξεις στο ΔΣΑ, για πρώτη, και ελπίζω τελευταία φορά, θα παραβώ τούτο τον κανόνα.
Δυστυχώς το επίπεδο των συνδικαλιστών του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της χώρας, εδώ και χρόνια είναι αλήθεια, δεν είναι αρκούντως ικανοποιητικό, για το πούμε κομψά.
Εκλεγμένοι σύμβουλοι επειδή έκαναν το καλύτερο ...πάρτι, ή μοίρασαν το καλύτερο ...cd (μη γελάτε όσοι δεν είστε δικηγόροι, είναι αλήθεια)...
"Παιδάκια" που νομίζουν ότι είναι ακόμη στη ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ και πολιτεύονται - τρόπος του λέγειν - αναλόγως...
Θέσεις στο ΔΣ προσωπικά φέουδα δεκαετιών.
Φυσικά, όπως σε κάθε σύλλογο στην Ελλάδα που σέβεται τον εαυτό του, θέση έχουν επίσης οι γόνοι και οι συνήθεις αριστεροί, ακροαριστεροί και κομμουνιστές.
Έτσι, δεν πρέπει να απορεί κανείς όταν:
Επιβάλλεται για πρώτη φορά ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες, αυξάνοντας το κόστος αυτών κατά 23% εν μία νυχτί, και εμείς απλώς παραδινόμαστε αμαχητί.
Επιβάλλονται αντικοινωνικά και αντιλαϊκά σε δικονομικά θέματα, όπως η υποχρεωτική καταβολή δικαστικού ενσήμου σε όλες τις περιπτώσεις, και πάλι εμείς θεατές.
Εκτός τόπου και χρόνου "καινοτόμες" και "ευφυείς" διατάξεις για την "επιτάχυνση" της Δικαιοσύνης εφαρμόζονται κάθε εξάμηνο από τον εκάστοτε υπουργό Δικαιοσύνης, και εμείς κοιτάμε στο κενό.
Η δικηγορική ύλη μειώνεται νομοθετικώς και εν τοις πράγμασι, αλλά είπαμε, εμείς εκεί, στον κόσμο μας.
Και φτάσαμε σήμερα στο σημείο, ΓΣ να αποφασίζει αποχή 15 τόσων ημερών, αποσπασματικά και στα τυφλά, χωρίς περαιτέρω στόχευση και σχεδιασμό, έτσι για να πούμε ότι κάνουμε "επανάσταση". Εννοείται ότι η αποχή δεν είχε κανένα αποτέλεσμα...
Εν συνεχεία ΓΣ να καταργείται με απόφαση του ΔΣ (!!!), επειδή δεν μπορεί να ελεγχθεί η πλειοψηφία, άρα και οι αποφάσεις της, να προπηλακίζεται ο Πρόεδρος του ΔΣΑ από "συναδέλφους" του, λες και πρόκειται για επαγγελματική συντεχνία του υποκόσμου...
Και τέλος, κατάληψη των γραφείων του ΔΣΑ από δικηγόρους που θυμήθηκαν την επαναστατική νιότη τους με τα γνωστά τραγούδια της ...αντίστασης να ακούγονται από το μεγάφωνο μέχρι τα Προπύλαια. Μόνο η Μαλαματίνα έλειπε...
Και το κλου των ...επαναστατικών κινητοποιήσεων η χθεσινή συναυλία αντίστασης στο Σύνταγμα. Θου Κύριε...
Φυσικά και δεν ισχυρίζομαι ότι ακόμη και αν είχαμε ικανότερους εκπροσώπους θα γλιτώναμε ως κλάδος από τη μνημονιακή λαίλαπα. Ποιος κλάδος γλίτωσε άλλωστε; Σίγουρα όμως αξίζαμε καλύτερης τύχης, δεδομένης της δυναμικής που ήμασταν σε θέση να αναπτύξουμε έστω και σε θεωρητικό επίπεδο.
Κυρίως όμως θα είχαμε διασώσει την αξιοπρέπεια των αγώνων μας.
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ