Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Περί των "Ανεξαρτήτων Ελλήνων" ο λόγος

Από το Μυστήριο
Θα σας μεταφέρω έναν προβληματισμό που κυοφορείται το τελευταίο καιρό όχι μόνο στους αρθρογράφους της Μυστήριας Ομάδας, αλλά και σε πολλούς άλλους που προσπαθούν να δουν πίσω από την κουρτίνα.
Το προηγούμενο διάστημα, όπως γνωρίζουμε, ιδρύθηκε το κόμμα "Ανεξάρτητοι Έλληνες" με κατ' αρχήν μπροστάρη τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος εδώ και πολύ καιρό έχει βρεθεί εκτός ΝΔ ακολουθώντας τη δική του αντιμνημονιακή πορεία.
Μετά την απόφαση του κ. Σαμαρά για την υπερψήφιση του Μνημονίου ΙΙ, 20 βουλευτές της ΝΔ αρνήθηκαν να συνταχθούν με την επιλογή αυτή της ηγεσίας, καταψήφισαν και διεγράφησαν από το κόμμα.
Μεταξύ αυτών που βρέθηκαν εκτός ΝΔ ήταν βουλευτές που είτε άνηκαν στο στενό πυρήνα της ηγεσίας, όπως οι κύριοι Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, Μανώλης Κεφαλογιάννης (κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι) και Χρήστος Ζώης, είτε κινούνταν στα πέριξ αυτού, όπως οι κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο Δημήτρης Σταμάτης (κουμπάρος αν δεν κάνω λάθος του κ. Σαμαρά),  και άλλοι.
Μετά την ίδρυση των "Ανεξαρτήτων Ελλήνων" 8 τέως βουλευτές της ΝΔ έχουν ήδη προσχωρήσει στο νέο κομματικό σχηματισμό συν τον κ. Καμμένο. Μεταξύ λοιπόν αυτών είναι οι Κ. Μαρκόπουλος, Χ. Ζώης, τα δύο δηλαδή τέως "πρωτοπαλίκαρα", και ο Δ. Σταμάτης.
Τροφή επίσης για προβληματισμό αποτελεί, αφενός μεν ότι η ΝΔ δεν έχει πει επισήμως λέξη για το νέο κόμμα και τους βουλευτές της που προσχώρησαν, αφετέρου ότι ο κ. Καμμένος δεν έχει επιτεθεί λεκτικά μέχρι σήμερα προσωπικά στον κ. Σαμαρά  για την ακολουθούμενη πολιτική της ΝΔ, εξαιτίας της οποίας εκείνος διαγράφηκε.
Γνωρίζω πόσο ιντριγκαδόρικες είναι οι θεωρίες συνωμοσίας. Μήπως όμως η δημιουργία του κόμματος από τον Πάνο Καμμένο, επί της ουσίας εξυπηρετεί πολιτικά τη ΝΔ, και για το λόγο αυτό δεν εμπόδισε την δημιουργία του; Δεν λέω ότι το πριμοδότησε - δεν το αποκλείω κιόλας, σίγουρα όμως δεν πολυαπασχολήθηκε να το διαλύσει εν τη γενέσει του ασκώντας ασφυκτικές πιέσεις.
Η δημιουργία των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" έχει διπλό όφελος για τη ΝΔ, καθώς ουχί μόνο αποτελεί ανάχωμα για την φυγή των απογοητευμένων νεοδημοκρατών με τη νέα πολιτική του κ. Σαμαρά, προς τον ΛΑΟΣ και κυρίως προς την Χρυσή Αυγή, αλλά και προς τον ΣΥΡΙΖΑ (μην απορείτε, υπάρχει ρεύμα από τη ΝΔ...), αλλά αποτελεί συγχρόνως και πόλο έλξης για τους ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ που έχουν απηυδήσει από τα καμώματα του κ. Καρατζαφέρη, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ο ΛΑΟΣ να βρεθεί εκτός βουλής.
Για τον δεξιό που δεν επιθυμεί να ψηφίσει ΝΔ, οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" αποτελούν την καλύτερη - για όλους - επιλογή.
Όπως όλα δείχνουν το νέο δεξιό κόμμα θα μπει άνετα στην Βουλή με τουλάχιστον 12 βουλευτές. Καθώς λοιπόν η ΝΔ αποκλείεται να επιτύχει την αυτοδυναμία (αν περάσει το 32-33% θα πρέπει να ανοίξουν σαμπάνιες στη Συγγρού...), αυτοί οι βουλευτές των "Ανεξάρτητων Ελλήνων", οι οποίοι προέρχονται από τα σπλάχνα της παράταξης, ενδεχομένως να αποτελέσουν την κρίσιμη παράμετρο για να μπορέσει να κυβερνήσει η ΝΔ χωρίς να έχει την απόλυτη ανάγκη σύμπραξης του ΠΑΣΟΚ. Διότι με το ΠΑΣΟΚ θα συγκυβερνήσει η ΝΔ, απλώς η τελευταία επουδενί δεν θέλει να εξαρτάται από τον κ. Βενιζέλο.
Οπότε το νέο κόμμα κάλλιστα θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως τον φυσικό σύμμαχο της ΝΔ για την διακυβέρνηση της χώρας, αφού φυσικά θα δοθούν οι αμοιβαίες εξηγήσεις...
Αυτά...
Υ.Γ. Για τις φήμες περί επιστροφής του Συμπιλίδη 19 έτη μετά την ετσιθελική πτώση της κυβερνήσεως Μητσοτάκη, συντάσσομαι απόλυτα με την άποψη του Σεμνού & Ταπεινού, όπως διατυπώθηκε στο άρθρο του "Ο Συμπιλίδης στη ΝΔ; ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ..." (http://ed-mysterious.blogspot.com/2012/03/blog-post_8841.html). Τέλος.
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ