Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Όμηρος του καταστροφέα του...

Από το Μυστήριο
Τα πράγματα δυστυχώς είναι πολύ απλά.
Αν η Οικογένεια δεν αποχωρήσει πλήρως από τον Παναθηναϊκό, η ΠΑΕ οδεύει προς πρωτοδικείο, στην καλύτερη, ή σε πτώχευση, στην χειρότερη.
Ο σκοπός ευθύς εξαρχής ήταν να διαλύσουν τον ΠΑΟ. Ποτέ δεν συγχώρησαν τον κόσμο του ΠΑΟ που τον Απρίλιο του 2008 απαίτησε δυναμικά να μας απαλλάξουν από την παρουσία τους, και που εν συνεχεία στήριξε τη νέα προσπάθεια με τα 30.000 διαρκείας και τα απανωτά sold out.
Δεν άντεξαν ότι για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια φάνηκε ότι ο ΠΑΟ είχε προοπτική και υγεία.
Επί 6 μήνες απολαύσαμε την αλήστου μνήμης φαρσοκομωδία με τους αραβο-τσακο-πρίγκηπες με την αμέριστη συνδρομή των "φιλικών" ΜΜΕ, με μόνο σκοπό να χαθεί χρόνος και να οδηγηθεί η ομάδα σε αδιέξοδο.
Έτσι, όταν για πρώτη φορά αχνοφάνηκε φως στο τούνελ και μερικοί επιφανείς οικονομικοί παράγοντες, όπως οι Βγενόπουλος, Πολέμης, Βασιλάκης και Αλαφούζος, αποφάσισαν να συνδράμουν οικονομικά την ΠΑΕ και να αναλάβουν τα ηνία, τότε ετέθη σε εφαρμογή το σχέδιο Β και εντελώς ξαφνικά παραιτήθηκαν τα μέλη του ΔΣ που ήλεγχε η Οικογένεια προκειμένου να μην είναι δυνατή απαρτία για να συγκληθεί το ΔΣ και φυσικά καμία απόφαση να μην δικαιούται να λάβει.
Ειλικρινά αδυνατώ να προβλέψω τι πρόκειται να συμβεί στο τέλος. Όλα τα σενάρια είναι πιθανά. Το μόνο βέβαιο που έχει αποδειχθεί, είναι ότι επουδενί η Οικογένεια δεν θέλει να αφήσει τον Βγενόπουλο να αναλάβει τις τύχες του ΠΑΟ. Οπότε και το πιο ακραίο σενάριο είναι πιθανό. Ακόμη και εκείνο της πτώχευσης ή του άρθρου 99...
Έχει επίσης καταστεί πια σαφές ότι οι υποχρεώσεις που έχουν αναληφθεί από την ΓΗΠΕΛ προς τρίτους, επί της ουσίας δρουν αποτρεπτικά για οιονδήποτε υποψήφιο επενδυτή. Προφανέστατα, καθώς ούτε σε 10 χρόνια - αν όχι ποτέ - δεν πρόκειται να κατασκευαστεί εκεί η γήπεδο, ο ΠΑΟ θα κληθεί να πληρώσει ποινικές ρήτρες εκατομμυρίων καθώς θα θεωρηθεί - άγνωστο πως - κύριος υπεύθυνος για τη μη κατασκευή.
Όσο λοιπόν δεν ξεκαθαρίζεται το θέμα της ΓΗΠΕΛ, λύση βιώσιμη δεν θα βρεθεί, όσο και να σκούζουνε τα γνωστά δημοσιογραφικά παπαγαλάκια.
Ο ΠΑΟ είναι δυστυχώς σε τέλμα και δεν βλέπω να καθαρίζει εύκολα.
Υ.Γ. Το παρόν άρθρο είναι αφιερωμένο σε όλους εκείνους που αδυνατούσαν να κατανοήσουν την παναθηναϊκή πραγματικότητα ονειρευόμενοι πρίγκιπες.
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ