Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Άρθρο ότι αυξάνεται ο τουρισμός της Κωνσταντινούπολης λόγω μεταμόσχευσης μαλλιών


Αυξάνεται ο τουρισμός της Κωνσταντινούπολης λόγω... μεταμόσχευσης μαλλιών
(Πηγή : http://www.ethnos.gr)
H Κωνσταντινούπολη αποτελεί τον προορισμό για χιλιάδες πολίτες από τη Μέση Ανατολή  που επιθυμούν να προβούν σε μεταμόσχευση μαλλιών, έναν τομέα που γνωρίζει άνθηση τα τελευταία χρόνια, χάρη στις χαμηλές τιμές.
Στη λίστα με τα πράγματα που θέλει να κάνει στην Κωνσταντινούπολη, ο Παλαιστίνιος τουρίστας Τζαμίλ, θέλει να επισκεφθεί το Μπλε Τζαμί και να περιηγηθεί στο Βόσπορο, όπως και κάθε τουρίστας.
Έχει όμως και έναν άλλο, λιγότερο συμβατικό σκοπό – να κάνει εμφύτευση 1.500 τριχών μία προς μία, σε μια ολοένα και πιο δημοφιλή θεραπεία κατά της τριχόπτωσης στην τουρκική μητρόπολη.
Με πάνω από 300 κλινικές εξειδικευμένες μόνο στη μεταμόσχευση μαλλιών, η Κωνσταντινούπολη γίνεται ένας όλος και πιο ανεπτυγμένος κόμβος στη βιομηχανία, προσελκύοντας ασθενείς από όλο τον κόσμο, αλλά κυρίως από τη Μέση Ανατολή και τον Κόλπο.
Οι έμπειροι χειρουργοί, η προηγμένη τεχνολογία και οι σχετικά χαμηλές τιμές είναι ένα πλεονέκτημα για πολλούς τουρίστες. Και η ανάπτυξή της τα τελευταία δύο χρόνια, έχει αποφέρει όφελος σε μια πόλη όπου ο ξένος τουρισμός έχει μειωθεί δραστικά μετά από μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων το 2016.
«Ήρθα στην Τουρκία για μεταμόσχευση μαλλιών και λίγο τουρισμό. Η Τουρκία έχει εξαιρετική φήμη όσον αφορά στα εμφυτεύματα μαλλιών» δήλωσε ο 27χρονος Τζαμίλ, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετά τη χειρουργική επέμβαση σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, με την προϋπόθεση να μην δοθεί στη δημοσιότητα όλο το όνομά του.
Ο Φαϊσάλ Αμπού Αχμάντ, από τη Σαουδική Αραβία, δήλωσε πως ο θείος του υποβλήθηκε σε αυτή τη θεραπεία στην Τουρκία και έτσι ακολούθησε το παράδειγμά του. «Η ταχεία απώλεια μαλλιών με ώθησε να υποβληθώ στην επέμβαση. Άρχισα να κάνω φαλάκρα» δήλωσε.
Στους τουριστικούς κόμβους της Κωνσταντινούπολης, όπως η πλατεία Ταξίμ, είναι δύσκολο να μην δει κανείς τους άνδρες που περιπλανιούνται με ξυρισμένα κεφάλια και επιδέσμους μετά τις εγχειρήσεις και να περηφανεύονται με καπέλα από τις κλινικές που επισκέφθηκαν.
Είναι πανταχού παρόντες σε σημείο που οι κάτοικοι της Κωσνταντινούπολης, αστειεύονται πως ένας άνθρωπος με επιδέσμους στο κεφάλι θα μπορούσε να γίνει το νέο σύμβολο της πόλης.
«Οι τιμές είναι πολύ, πολύ ελκυστικές. Ωστόσο το δεύτερο πιο σημαντικό στοιχεία είναι η ποιότητα αυτής της θεραπείας» δήλωσε ο Ταλίπ Ταστεμέλ, γενικός διευθυντής της Clinic Expert.
«Η Τουρκία είναι πολύ προηγμένη στις καλλυντικές χειρουργικές επεμβάσεις και τη μεταμόσχευση μαλλιών, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να αγοράζουν μια πολύ υψηλής ποιότητας θεραπεία στο ¼ του κανονικού κόστους» σε άλλες χώρες.
Τα πακέτα προσφορών για ξένους ασθενείς περιλαμβάνουν παραλαβή από το αεροδρόμιο, διαμονή σε ξενοδοχείο, την ίδια την χειρουργική επέμβαση αλλά και τον τουρισμό.
Περίπου 1.200 ευρώ θα έδινε ένας ασθενής για τρεις ημέρες στην Κωνσταντινούπολη συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής περίθαλψης υψηλής ποιότητας, ενώ η ίδια χειρουργική επέμβαση θα κόστιζε έως και 6.000 ευρώ στην Ευρώπη ή λίγο λιγότερο στη Μέση Ανατολή.
Η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιείται με την εξαγωγή της θυλακικής μονάδας (FUE) όπου μικρές τρίχες αφαιρούνται μία προς μία από περιοχές όπου ο ασθενής έχει ακόμα τρίχες όπως ο αυχένας. Μετά τη συγκομιδή, εμφυτεύονται στις περιοχές όπου υπάρχει απώλεια μαλλιών. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 8-10 ώρες ενώ οι μικροσκοπικά εμφυτευμένες τρίχες μπορούν να πάρουν και εβδομάδες ή μήνες για να ριζώσουν και να μεγαλώσουν.
5.000 ξένοι ασθενείς σε μηνιαία βάση
Ο Εμρέ Αλί Κοντάν, σύμβουλος της Ένωσης Τουρισμού Υγείας, λέει πως 5.000 ξένει ασθενείς υποβάλλονται κάθε μήνα σε μεταμόσχευση μαλλιών στην Τουρκία, με τη μεγάλη πλειοψηφία να προέρχεται από τη Μέση Ανατολή και την Αραβική Χερσόνησο, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Κατάρ.
«Στόχος μας είναι η αύξηση των ξένων ασθενών. Δε θα ήταν όνειρο να φτάσουμε μέχρι και τους 6.500 ασθενείς το μήνα» λέει στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ασθενείς από την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Ρωσία εκφράζουν επίσης το ενδιαφέρουν τους, ανέφερε.
«Παρά την πτώση του τουρισμού το 2016, βλέπουμε αύξηση του τουρισμού υγείας κατά 5%, με βάση τα στατιστικά στοιχεία» δήλωσε ο Κοντάν, προσθέτοντας πως στόχος είναι τα έσοδα να φτάσουν στα 7 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος.