Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

ΜΙΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ

Καταρχάς, συγχαρητήρια στον Μυστήριο και τη Μυστήρια Ομάδα για το φοβερό αυτό BLOG.
Καλώς σας βρήκα και εγώ λοιπόν !!!
Θα συμμετέχω και εγώ στην ανάλυση της πολιτικής και αθλητικής επικαιρότητας, πάντα χωρίς αντικειμενικότητα και πάντα με οπαδικά και κομματικά γυαλιά !!! Για την αντικειμενικότητα υπάρχουν άλλωστε και άλλοι «Μυστήριοι» π.χ. ο Betmixer.
Ο Παναθηναϊκός μας αποφάσισε φέτος να κάνει έναν πρωταθλητισμό της πλάκας και να πάρει το πρωτάθλημα αβαβά, ήτοι στα μουλωχτά !
Ξέρανε οι «πολυμετοχικοί» ιδιοκτήτες ότι έχουν έναν σοβαρό ανταγωνιστή για το πρωτάθλημα : τον γνωστό και μη εξαιρετέο γαύρο του Σωκράτη.
Ο γαύρος λοιπόν έχει μία ομάδα δεδομένη έως ένα βαθμό, έχει παίκτες συνηθισμένους στον πρωταθλητισμό που δεν έχουν τίποτα να αποδείξουν, έκανε κάποιες καλές μεταγραφές, αλλά σίγουρα δεν έχει την αχτύπητη υπερ-ομάδα. Σε πολλά παιχνίδια του, ειδικά στα εκτός έδρας, σέρνεται.
Ο γαύρος επίσης ελέγχει, με το έναν ή τον άλλο τρόπο κατά τη γνώμη μου, και την ΕΠΟ και κατ΄ επέκταση και τη Διαιτησία. Ίσως όχι απόλυτα, όπως επί Παράγκας, αλλά την ελέγχει πάντως.
Τι κάνανε λοιπόν οι «πολυμετοχικοί» ιδιοκτήτες σε αυτό το δεδομένο σκηνικό;
Μισές δουλειές!!!
Καταρχάς δεν έχω καταλάβει ποιος κάνει κουμάντο στην ομάδα και κυρίως ποιος την εκπροσωπεί στα διάφορα διοικητικά - διαιτητικά κέντρα.
Μου φαίνεται ότι η απάντηση είναι μάλλον κανένας: ο Τζίγγερ βρήκε την πολυπόθητη ησυχία του, ενώ φάνηκε και large αφήνοντας και τους άλλους στο μαγαζί του, ο Βγενόπουλος είναι μάγκας αλλά άσχετος με τα ποδοσφαιρικά και δεν θέλει να φθείρεται, οι Γιαννακόπουλοι και ξέρουν και μπορούν, αλλά δεν θέλουν (διότι θέλανε το μαγαζί όλο μόνοι τους) και ο Πατέρας ουσιαστικά είναι πρόεδρος επί τιμή (για να μην είναι κάποιος από τους άλλους) και συν τοις άλλοις ελάχιστα κατέχει το χώρο.
Οπότε το αποτέλεσμα είναι να μην ανταγωνίζεται κανένας το Σωκράτη και να παίζει και φέτος μόνος του.
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι οι εκπρόσωποι του «πολυμετοχικού» ζητάνε ισονομία με τις ανακοινώσεις τους και τίποτα δεν γίνεται επί αυτού, ενώ ο Σωκράτης ζητάει προστασία των ακριβών παικτών ( και μάλιστα στη μέση του πρωταθλήματος) και μετά βρέχει κίτρινες και κόκκινες !!!
Από την άλλη πέσανε λεφτά για μεταγραφές και καλό προπονητή. Αλλά όμως η μόνη μεταγραφή ενδεκάδας που έγινε ήταν και είναι ο Gilberto Silva. Ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Πληρώνεις ταλέντο, παίρνεις ταλέντο. Πληρώνεις έτοιμο παίκτη, παίρνεις έτοιμο παίκτη που παίζει στα 8 από τα 10 ματς καλά και στα άλλα δύο είναι απλώς μέτριος. Καλά παιχνίδια έχουν κάνει και ο Γαβρίλης και ο Ρουκάβινα και ο Κλέυτον, αλλά παίκτες ενδεκάδας σίγουρα δεν είναι και δεν χρειαζόταν ο Εργοτέλης για να το δούμε. Οι Μελίσσης και Χριστοδουλόπουλος είναι σίγουρα λίγοι και ίσως πιο λίγοι από τον Σόουζα που έφυγε ήδη.
Πώς να κάνεις με αυτούς πρωταθλητισμό και να ανταγωνιστείς τον γαύρο του Σωκράτη;
Υ.Γ. 1. Για τον Τεν Κάτε έχω καλή άποψη, αλλά θα επανέλθω.
Υ.Γ. 2. Αυτά για αρχή και πάλι συγχαρητήρια στον Μυστήριο και τη Μυστήρια Ομάδα!!!
Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ Χ