Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Α - Ψηφίστε τους !!!


Από τον Αιρετικό
Και ενώ πλησιάζουμε ολοταχώς προς τις κρισιμότερες ίσως εκλογές των τελευταίων δεκαετιών, ζώντας πολλά άδοξα-παράδοξα και εν πολλοίς κακόδοξα, ένα είναι αυτό που θα θυμόμαστε, όσοι επιζήσουμε του επερχόμενου Αρμαγεδώνος: ότι είναι οι πρώτες εκλογές χωρίς εκλογικό δίλημμα, χωρίς –επί της ουσίας– εκλογικό διακύβευμα.

Σας φαίνεται κι αυτό παράδοξο, αλλά δεν είναι. Γιατί οι φωστήρες των αξιομνημόνευτων μνημονίων μας το στέρησαν και αυτό. Περισσότερο ειλικρινείς από ποτέ οι κλειδούχοι (και ουχί αρχηγοί, διότι το β΄ συνθετικό της λέξης παραπέμπει στον ηγέτη) ΠΑ -ΣΟΚ (εκ του δόγματος του -ΣΟΚ) και Νέας Δημοκρατορίας (εκ του Δήμου και του κρατήρος) εκπέμπουν ξεκάθαρα, και εν χορώ, μέσα από όλους τους διαύλους επικοινωνίας το εξής πολιτικό μήνυμα:
«όσα παθαίνετε σας αξίζει να τα παθαίνετε
και όσα θα πάθετε
πρέπει να τα πάθετε, αλλά αυτή τη φορά με δική σας ευθύνη,
με τη δική σας ψήφο εμπιστοσύνης
στις πολιτικές εξαθλίωσης, που με τιμή εμείς υπηρετούμε»
Μήπως το έχω αντιληφθεί λάθος;
Δηλαδή, ψηφίστε μας για να σας αποτελειώσουμε. Χιλιοειπωμένο θα μου πείτε, αλλά δεν φταίω εγώ που ο λαός μας έγινε βιαίως σοφότερος…
Άρα, δίλημμα δεν μπορεί να υφίσταται ούτε για τον πιο βλάκα Πασοκονεοδημοκράτη. Τέλος.
Γιατί, ποιος στοιχειωδώς εχέφρων άνθρωπος μπορεί να δεχτεί να καθυβρίζεται ως κάφρος, κοπρίτης, χρυσοπληρωμένος φοροφυγάς, λαμόγιο, τεμπέλης, αρχικλέφταρος κομπιναδόρος (ελεύθερος επαγγελματίας, επιχειρηματίας, υπάλληλος, συνταξιούχος και όποιον άλλο βάλει ο νους σας, γιατί όλοι μας φταίμε), ένοχος για κάποια αιτία που δεν την έμαθε ποτέ, που τραγουδούσε κι ο Παύλος και την ίδια στιγμή, που με αυτό το επιχείρημα του καταβαραθρώνουν το βιοτικό του επίπεδο, να επικυρώνουν την αγορά των γερμένων υποβρυχίων του ΑΚΗ (όλα κεφαλαία γιατί είναι θεσμός), ύψους κάτι παραπάνω από 1 δις. Δηλαδή όλες οι περικοπές που έκαναν τους τελευταίους 18 μήνες σε μισθούς και συντάξεις (της τάξης των 800 εκατομμυρίων σε βάθος διετίας) κοστίζουν λιγότερο από μια μόνο αποδεδειγμένα πλέον μιζομένη αγορά… Ψηφίστε τους!
Γιατί, ποιος στοιχειωδώς εχέφρων άνθρωπος μπορεί να δεχτεί ότι ενώ μπορούσαμε να δανειστούμε από τις παραδοσιακές αγορές, από εναλλακτικές αγορές (Ρωσία, Κίνα κλπ), από εσωτερικό δανεισμό, από το πλεόνασμα της ανάπτυξης μέσω του ΕΣΠΑ που ποτέ δεν έγινε, από την ΕΚΤ, κατόπιν διαπραγμάτευσης (εδώ γελάμε), ο NO-MIND-THE-GAP και η παρέα του φρόντισε να ξεφωνίσει σε τέτοιο βαθμό τη χώρα και το λαό της που αν καταλάβουν σε εστιατόριο στο εξωτερικό ότι είσαι Έλληνας, για να φας σου ζητούν προκαταβολικά το αντίτιμο του γεύματος. Όχι να δανειστούμε, ούτε να φάμε δεν μπορούμε εκτός συνόρων με αξιοπρέπεια. Που τρία χρόνια αντί να δώσουν έστω και ένα κίνητρο για ανάπτυξη, φρόντισαν συστηματικά να δημιουργήσουν με κάθε λεπτομέρεια το περιβάλλον της υπανάπτυξης. Γιατί και πρωτοετής οικονομικού πανεπιστημίου γνωρίζει ότι για να γίνει μια οποιαδήποτε επένδυση εξετάζονται το σταθερό νομοθετικό πλαίσιο, η κοινωνική σταθερότητα, η σταθερή και σε λογικό ύψος φορολόγηση και η κρατική ευελιξία. Ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή με ό,τι θα μπορούσαν να έχουν επιβάλλει – ναι επιβάλλει αν ήθελαν, όπως επέβαλαν τόσα και τόσα εξοντωτικά μέτρα – προκειμένου να υπάρξει μια αχτίδα σωτηρίας. Ψηφίστε τους.
Γιατί, ποιος στοιχειωδώς εχέφρων άνθρωπος μπορεί να δεχτεί ότι αφού απέτυχε παταγωδώς, κατά δική τους ομολογία, το μνημόνιο 1, χρειάστηκε να πάρουμε το μνημόνιο 2 με την ίδια και σκληρότερη συνταγή. Και όχι μόνο αυτό αλλά έχουμε τον Σαμαρά να διαγράφει στο πρώτο μνημόνιο όσους το ψήφισαν και στο δεύτερο όσους δεν το ψήφισαν. Τι δεν καταλαβαίνετε; Ψηφίστε τους!
Γιατί, ποιος στοιχειωδώς εχέφρων άνθρωπος μπορεί να δεχτεί να λιποθυμούν παιδάκια στα σχολεία, ηλικιωμένοι να εγκαταλείπονται στη μοίρα τους μετά την καταλήστευση των συντάξεών τους, επειδή λέει ζούνε πολύ οι Έλληνες [sic], η κοινωνία να είναι σε ομαδική κατάθλιψη, οι άστεγοι και οι άνεργοι να αυξάνονται αλματωδώς και όλο αυτό να ονομάζεται σωτηρία. Ψηφίστε τους!
Θα μπορούσαμε να πούμε κι άλλα πολλά, κοινότυπα εν πολλοίς, αλλά δεν θα το κάνω γιατί τα ξέρετε. Καταλήγοντας, θέλω -στο όνομα των παιδιών αυτής της χώρας- να σκεφτείτε πολύ τι θα ψηφίσετε. Και για να μην κουράζεστε, σας καλώ να ψηφίσετε αυτούς που δεν θέλουν οι Μέρκελ, Λαγκάρντ, Τόμσεν και λοιπά όψιμα αφεντικά μας. Ό,τι λένε αυτοί το αντίθετο εμείς κι ας μην πολυκαταλαβαίνουμε. Θα καταλάβουν αυτοί…
Πρέπει, και σας το λέω εγώ ο πολιτικοποιημένος, ουχί αριστερός, από τα γεννοφάσκια μου, να βάλουμε στην άκρη τις ιδεολογίες και τα πιστεύω μας και μόνη μας ιδεολογία να γίνουν τα παιδιά μας, που για το μέλλον τους ψηφίζουμε. Όχι στο εξωκοινοβούλιο γιατί τα ποσοστά του πάνε στο πρώτο κόμμα, όχι στους θρασύδειλους που μας φτύνουν και πρέπει να τους λέμε κι ευχαριστώ, όχι στο 36% από κοινού για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αν μας έχει μείνει έστω μια ρανίδα λογικής ας τους καταβαραθρώσουμε. Αυτά…
Με εκτίμηση,
Αιρετικός