Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...




Από τον Άγνωστο Χ
Εκλογές λοιπόν στις 6 Μαΐου 2012 και πλέον κανένας πολίτης δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ήξερα / δεν  γνώριζα / δεν είχα καταλάβει / νόμιζα ότι λεφτά υπάρχουν...
Όλοι πλέον γνωρίζουμε τι συμβαίνει : Το δημοσιονομικό έλλειμμα για το έτος 2011 (των τόσων θυσιών και κόπων από τους Έλληνες) ανέρχεται σε 9,1 % του ΑΕΠ, ήτοι σε πιο απλούς αριθμούς 19,6 δις Ευρώ.
Το 2011 η Γενική Κυβέρνηση είχε έσοδα 88,07 δις και έξοδα 107,70 δις Ευρώ.
Οι δε αριθμοί για το 2012 ήδη είναι αντίστοιχοι.
Με τους αριθμούς αυτούς υπόψιν τους, οι πολίτες καλούνται να ψηφίσουν στις 6 Μαΐου 2012.
Αλλά οι αριθμοί αυτοί λένε και μία μεγάλη αλήθεια : Η Ελλάδα εξαρτάται από τους δανειστές της. 
Αν οι δανειστές μας δεν μας δανείσουν για να βγάλουμε το 2012, τότε μοιραία θα χρεοκοπήσουμε. Πώς αλλιώς μπορούμε να βρούμε παραπάνω 19,6 δις Ευρώ για να καλύψουμε την πιθανή τρύπα ανάμεσα στα έσοδα και τα έξοδα;
Το πραγματικό δίλημμα για τους εκλογείς είναι το εξής : μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα (όπως το έθεσε πολύ σωστά ο συγγραφέας Απ. Δοξιάδης).
Η διαφορά είναι ότι όλοι θα έπρεπε να προτιμούμε το ρέμα, αφού αυτό είναι πιο ρηχό και μπορεί να επιβιώσουμε. Με το άλμα στο κενό δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι θα επιβιώσουμε.
Όλες οι διάφορες αντιμνημονιακές κορώνες αντιπροσωπεύουν τον γκρεμό.
Ο μόνος δρόμος σωτηρίας είναι να κολυμπήσουμε στο ρέμα και να μαζέψουμε το ως άνω έλλειμμα των 19,6 δις Ευρώ σιγά σιγά με την υποστήριξη των δανειστών μας, οι οποίοι και σαφώς το μόνο που θέλουν και αυτοί είναι το αυτό αποτέλεσμα : Να αποφύγουμε την χρεοκοπία, να μαζέψουμε το έλλειμμα και προφανώς να πάρουν τα λεφτά τους πίσω, όταν πια δεν θα τα χρειαζόμαστε.
Συνεπώς, εντός του πλαισίου των αναγκαίων δανεικών και των αναγκαίων σχετικών συμβάσεων, θα κινηθούν όλοι οι πολιτικοί στο μέλλον.
Μικρές αποκλίσεις στην πολιτική μπορεί να υπάρξουν. Μεγάλες δεν μπορούν να υπάρξουν.
Για το λόγο αυτό στις εκλογές αυτές, θα πρέπει να ψηφίσουμε για το μέλλον της χώρας μας με σοβαρότητα, σύνεση και υπευθυνότητα.
Αν όμως θέλουμε το γκρεμό σώνει και καλά, τότε ας ψηφίσουμε κατά σειρά ΚΚΕ, Σύριζα, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ και Καμμένο.
Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ Χ