Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Video του PKK με Τούρκους ομήρους του


Το ΡΚΚ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο των Τούρκων ομήρων που έπιασε, κατά τη διάρκεια επιχείρησής του, δείχνοντας ότι όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Οι όμηροι είναι τρεις στρατιώτες του Τουρκικού Στρατού, ένα αστυνομικός κι ένας υποψήφιος νομάρχης. Οι απαχθέντες βρίσκονται κρατούμενοι των Κούρδων μαχητών τους τελευταίους επτά μήνες.
Το βίντεο αποτελεί πλήγμα στην ισχύ και το προφίλ των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Το επικοινωνιακό και επιχειρησιακό προφίλ τους ωστόσο, δέχθηκε ακόμα μεγαλύτερο πλήγμα. Στην πρώτη προσπάθεια του Τουρκικού Στρατού, να απελευθερώσει τους ομήρους, 13 Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν. Η δεύτερη προσπάθεια έγινε την περασμένη εβδομάδα, αλλά για μία ακόμη φορά απέτυχε.
(http://www.defence-point.gr)






Με επίκεντρο το Τούντζελι-Εκτεταμένες επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού κατά Κούρδων ανταρτών
Άλλη μία ευρείας κλίμακας επιχείρηση κατά Κούρδων ανταρτών άρχισε την Μ.Τρίτη ο τουρκικός στρατός στην επαρχία Τούντζελι, στα ανατολικά. Περίπου 2.000 στρατιώτες συμμετέχουν στην επιχείρηση για τον εντοπισμό ανταρτών που βρίσκονταν όλο το χειμώνα στα βουνά, σε απρόσιτα σημεία.Οι επιχειρήσεις γίνονται από ξηράς και αέρος αλλά για τη ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για συγκρούσεις στρατιωτών με αντάρτες.
(http://www.tanea.gr)

Σχετικό επίσης άρθρο : "Ευτυχώς που υπάρχει και το PKK..." (http://ed-mysterious.blogspot.com/2011/10/pkk.html)