Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Γιατί είναι επικίνδυνη η επιλογή της Χρυσής Αυγής


Από το Μυστήριο
Για να το ξεκαθαρίσουμε ευθύς εξαρχής και για να μη μένει καμία αμφιβολία πια σε κανένα.
Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα ακροδεξιό, εθνικιστικό και πατριωτικό κόμμα.
Είναι ένα καθαρά νεοναζιστικό κόμμα, το οποίο προσπαθεί με μεγάλη επιτυχία ομολογουμένως να κρύψει το νεοναζιστικό παρελθόν, τις νεοναζιστικές καταβολές του, τη νεοναζιστική ιδεολογία του.
Απλώς σήμερα ένεκα της σόβουσας οικονομικής κρίσης και του τεράστιου προβλήματος με τους εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες, η Χρυσή Αυγή έχει πετύχει ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού είτε να μην νοιάζεται για το ποιόν της οργάνωσης, είτε να το αγνοεί.
Η όλη δομή της Χρυσής Αυγής, η οργάνωση, τα σύμβολα, τα συνθήματα, οι χαιρετισμοί, οι παραστρατιωτικές ομάδες κρούσης, αποτελούν στοιχεία κοινά με τις αντίστοιχες νεοναζιστικές οργανώσεις σε άλλες χώρες.
Είναι αλήθεια ότι αυτή τη στιγμή η επιλογή της Χρυσής Αυγής φαίνεται να θελκτική για πολλούς που δεν αντέχουν άλλο την εισβολή των εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών τα τελευταία χρόνια. Γνωρίζω πολλούς από αυτούς που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Κανένας από αυτούς δεν είναι ούτε ακροδεξιός, ούτε φασίστας και φυσικά ούτε νεοναζιστής. Απλώς δεν αντέχουν άλλο να χάνεται η εθνική μας ταυτότητα. Δεν αντέχουν πια να φοβούνται να περπατήσουν στο δρόμο ασφαλείς όπως κάνανε παλιά. Θέλουν απλώς να μην φοβούνται για τους γονείς τους που τρέμουν να ξεμυτίσουν από το σπίτι τους. Και δυστυχώς οι φόβοι τους είναι απολύτως δικαιολογημένοι.
Πράγματι, όπως πολλές φορές από τούτο δω τον ιστοτόπο έχουμε αναφέρει, το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης είναι μείζον εθνικό ζήτημα. Κινδυνεύει να αλλοιωθεί στην πορεία των χρόνων η εθνική μας ομοιογένεια. Είναι όμως και θέμα ασφαλείας καθώς σε πολύ μεγάλο ποσοστό της εγκληματικότητας ευθύνονται οι αλλοδαποί. Είναι και θέμα, να μου επιτραπεί η έκφραση, αισθητικό, καθώς μεγάλα τμήματα της Αθήνας ελάχιστα πια διαφέρουν από το Ισλαμαμπάντ ή το Κάιρο.
Πολλοί επίσης επιθυμούν να ψηφίσουν αντισυμβατικά στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην καθεστηκυία πολιτική τάξη στέλνοντας στην Βουλή την Χρυσή Αυγή για να γίνει σαματάς.
Κάποιοι άλλοι επιθυμούν απλώς να σφίξουν οι πισινοί και να τεθεί ένα τέλος στη λαθρομετανάστευση δια του φόβου που θα προκαλούν οι Χρυσαυγίτες βουλευτές.
Δεν είναι όμως η Χρυσή Αυγή που μπορεί να δώσει λύση. Η βία και ο φόβος μόνο επιδείνωση μπορούν να προκαλέσουν. Αν τα αστικά κόμματα δεν μπορούν λύσουν τα προβλήματα της λαθρομετανάστευσης και της ασφάλειας, είναι ανεπίτρεπτο σε ένα κράτος δικαίου να αναλαμβάνουν δράση παρακρατικές ομάδες κρούσης.
Πολύ φοβάμαι ότι αν η Χρυσή Αυγή καταφέρει να εισέλθει άνετα στην Βουλή και με αρκετούς βουλευτές η πολιτική ζωή θα διολισθαίνει προς τα άκρα για να αντιμετωπίσουν την πίεση και την φθορά. Και θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου.
Πουθενά άλλωστε στην Ευρώπη δεν έχει εισέλθει στη Βουλή νεοναζιστικό κόμμα, πόσω μάλλον με τόσο μεγάλα ποσοστά.
Θα ήταν πραγματικά θλιβερό για την χώρα και το λαό που έζησε την φρίκη της ναζιστικής κατοχής, του ολοκαυτώματος του Διστόμου, των Καλαβρύτων και των άλλων μαρτυρικών τόπων, να λάβει ένα νεοναζιστικό ποσοστό της τάξεως ακόμη και του 4-5%.
Είναι ντροπή για την Ιστορία μας να στηριχθεί με την ψήφο μας το κόμμα των νοσταλγών του ναζισμού.   
Υ.Γ. Το γεγονός ότι το περιοδικό της Χρυσής Αυγής είναι αφιερωμένο στον Ρούντολφ Ες μόνο τυχαίο δεν είναι. Ο Ες θεωρείται από τις σύγχρονες νεοναζιστικές οργανώσεις, ως ο φυσικός διάδοχος του Χίτλερ, ο οποίος αν δεν είχε συλληφθεί στη Βρετανία κατά την μυστηριώδη προσπάθειά του για ανακωχή, ο εθνικοσοσιαλισμός θα είχε επικρατήσει παγκοσμίως. Καθώς λοιπόν οι νεοναζιστές δεν μπορούν να έχουν στα φανερά ως πρότυπο τον Χίτλερ και την πολιτική του, εμφανίζονται ως θιασώτες του Ες. Για το ξεκάρφωμα, που λένε...
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ