Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Απολαυστικός Μ. Βουλαρίνος για τον Παππακό και τα κανάλια


Ο Παππακός και τα κανάλια
Μάνος Βουλαρίνος
(Πηγή : http://www.athensvoice.gr)
Κάποιοι χυδαίοι συνάνθρωποι μας ισχυρίζονται πως ο υπουργός επικρατείας, Νικόλαος Παππακός, προγραμμάτισε τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών έτσι ώστε να συμπέσει με την ανάρτηση του ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν οι υπήκοοι του Αλέκση του Φούιτ. Τίποτα δεν απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Κι αυτό γιατί ο ΕΝΦΙΑ έχει καταργηθεί. Επαναλαμβάνω για να το χωνέψουν και οι πιο επιρρεπείς στην αντικυβερνητική προπαγάνδα: Ο ΕΝΦΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ. Και δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά καθώς το αντίθετο θα σήμαινε πως ο Αλέξης ο Φούιτ, ο Παππακός, ο Τσικελώτος, ο Καμμένος ο Πάνος και πλήθος άλλων επαναστατών δεν είναι τίποτα περισσότερο από αδίστακτοι απατεώνες (πολιτικά μιλώντας, τουλάχιστον προς το παρόν). Επειδή κάτι τέτοιο προφανώς και δεν μπορεί να συμβαίνει με εκλεγμένους εκπροσώπους του ελληνικού του λαού, μπορούμε να καταλήξουμε στο ασφαλές συμπέρασμα πως ο ΕΝΦΙΑ έχει καταργηθεί και ουδεμία υποχρέωση πληρωμής του υπάρχει. Αν, παρόλα αυτά, δεν είστε απολύτως βέβαιοι και θέλετε να είστε καλυμμένοι, μπορείτε να καταφύγετε στα σάιτ του κόμματος των Καμμένων Ελλήνων και της εφημερίδας Η Αυγιανή οπού από το 2014 υπάρχουν αναρτήσεις για τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αποφύγετε την πληρωμή ενός φόρου ο οποίος – όπως έλεγε ο Αλέκσης ο Φούιτ – είναι αισχρός, απαράδεκτος και δεν μπορεί να αλλάξει αλλά μόνο να καταργηθεί.
Μετά την απαραίτητη διευκρίνηση, επιτρέψτε μου να στηρίξω την προσπάθεια της εθνοσωτηρίου και του υπουργού Παππακού να καταπολεμήσουν τη διαπλοκή κλείνοντας μερικά κανάλια. Κάποιοι λένε πως η πιο απλή λύση για την καταπολέμηση της διαπλοκής θα ήταν να μην διαπλέκεται η κυβέρνηση, αλλά επειδή δεν μπορούμε να ζητάμε τα αδύνατα, το κλείσιμο κάποιων καναλιών που παρασύρουν αθώους κυβερνητικούς στο δρόμο της διαπλοκής είναι μονόδρομος.
Στο σημείο αυτό να επισημάνω πως η διαπλοκή κυβέρνησης - καναλιών ξεκίνησε σχετικά προσφάτως καθώς μέχρι πριν πολύ λίγα χρόνια στα εν λόγω κανάλια δούλευαν άνθρωποι όπως ο Νάσος ο Αθανασίου, ο Γιώργης ο Βαρεμένος, ο Κώστας ο Αρβανίτης, ο Κώστας ο Βαξεβάνης κλπ. Άνθρωποι δηλαδή που δεν θα καταδέχονταν ποτέ να πληρωθούν με χρήματα λερωμένα από τη διαπλοκή. Δυστυχώς με το που έφυγαν από τα κανάλια αυτοί και άλλοι πολλοί αριστεροί αγωνιστές, δεν έμεινε κάποιος με το ήθος τους να συνεχίσει τον άγρυπνο έλεγχο. Κι έτσι ξεκίνησε η διαπλοκή με τα γνωστά αποτελέσματα.
Όπως και να ‘χει, σε λίγο καιρό η διαπλοκή αυτή θα αποτελεί παρελθόν κι αυτό δεν το εγγυάται μόνον ο υπουργός Παππακός. Το εγγυάται και ο σύντροφος Σπίρτζης, ο οποίος διευκρίνισε πως δεν έχει καμία σχέση με τον Καλογρίτσα και ο μόνος με τον οποίο έχει σχέση είναι ο Καλογρίτσας υιός αποστομώνοντας έτσι τους λασπολόγους που δεν μπορούν να κατανοήσουν την ηθική της Αριστεράς που, ως ανώτερη, κοστίζει και κάτι τις παραπάνω (πολιτικά μιλώντας.. μάλλον).
Μια ηθική που δεν μπορεί να λερωθεί ούτε από το οτι ο πληρεξούσιος δικηγόρος του δημοσίου στην διαδικασία αδειοδότησης, ο Γιάννης ο Ματζουράνης με τ’ όνομα, είναι – κατά δήλωση του - ο δικηγόρος του Κουρίδη, δικηγόρου της ΕΠΟ και συγκατηγορούμενου του Ευάγγελου του Μαρινάκη. Ούτε από το οτι ο ίδιος άνθρωπος είχε αναμιχθεί κάπως.. πώς να το πω... εντόνως στην υπόθεση Κωσκωτά. Γιατί η αριστερή ηθική δεν ασχολείται με το παρελθόν αλλά κοιτάει μόνο μπροστά. Στο μέλλον. Σε ένα μονοκομματικό, μονοκαναλικό μέλλον, μακριά από ξενέρωτες δημοκρατίες και άλλα τέτοια καπιταλιστικά.
Τελειώνοντας, οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, το οποίο φαίνεται να αντιλαμβάνεται πλήρως την αξία του έργου που επιτελεί ο υπουργός Παππακός και έτσι δεν αντιδρά στη προσπάθεια του να κλείσει κάποια, όχι και τόσο ευχάριστα, κανάλια. Τους συγχαίρω και τους παρακαλώ να μην ακούν τις κακές γλώσσες που λένε πως έχουν γίνει τσιράκια του Αλέκση και του Παππακού. Αυτά τα λένε όσοι ζηλεύουν που δεν μπορούν κι αυτοί να γίνουν κυβερνητικές μαζορέτες και μπράβο τους.