Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Μυστήρια Πράγματα...



Από το Σεμνό & Ταπεινό
«Βγάζω το σακάκι και θα σου δείξω», ο ένας, «πήγαινε τοίχο τοίχο», ο άλλος. «Έλα να με γλύψεις» ο ένας, «εγώ την έχω πιο μεγάλη», ο άλλος!!!
Μιλάμε για «τρομερό» επίπεδο αντιπαράθεσης μεταξύ του 3ου τη τάξει πολιτειακού παράγοντα του κράτους και του  - εκ των εγκυρότερων και κατά τεκμήριο (μέχρι πρότινος τουλάχιστον) σοβαρότερων – εκπροσώπου της 4ης εξουσίας…
Αν αυτό δεν είναι η απόλυτη κατάντια, ου μην αλλά και ξεφτίλα, τότε τι είναι;
Προφανώς, όμως, μετά και τα χθεσινά «δημοσιεύματα» για νέες «λίστες του ΣΔΟΕ», το πράγμα, αν μη τι άλλο, έχει πάρει ιδιαίτερα ΜΥΣΤΗΡΙΑ τροπή, τέτοια που σε κάνει να αναρωτιέσαι ποιος, άραγε, είναι, εν προκειμένω, ο «λύκος» που «στην αναμπουμπούλα χαίρεται».
Διότι είναι και τουλάχιστον ύποπτο το timing της «αποκάλυψης» υποθέσεων που υποτίθεται ότι επί χρόνια αράχνιαζαν, όχι σε εισαγγελικά, αλλά σε δημοσιογραφικά συρτάρια.
Επειδή, όπως επανειλημμένως έχουμε τονίσει, οι παρεκτροπές στην πολιτική ιστορικά καταλήγουν σε εκτροπές πολιτειακές, οφείλει, επιτέλους, το ίδιο το σύστημα να ξεχωρίσει την ήρα από το στάρι.
Εξάλλου, όπως επίσης έχουμε μετ’ επιτάσεως επισημάνει, η κρίση που διέρχεται η χώρα είναι προεχόντως πολιτική και θεσμική και δευτερευόντως (ως σχέση αιτίου – αιτιατού) οικονομική. Και επειδή, αν ποτέ αποφασιστεί από τις «εγγυήτριες δυνάμεις» (βλ. ΤΡΟΪΚΑ) να δοθεί λύση στην κρίση, η συνταγή και η απόφαση θα είναι πρωτίστως πολιτική, όπως άλλωστε ευθαρσώς δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο Σόιμπλε, οφείλει το πολιτικό σύστημα και να είναι και να φαίνεται τίμιο, ώστε αφ’ ενός να διασώσει, επιτέλους, το κύρος της χώρας και αφ’ ετέρου να έχει εξασφαλίσει και την έξωθεν καλή μαρτυρία.
Διαφορετικά …
Υ.Γ. (προς τους προαναφερομένους τζάμπα μάγκες): Προσέχετε τι λέτε γιατί ο Στρος Καν κυκλοφορεί ακόμα (ξαναμμένος) στην Αθήνα !!!!
Υ.Γ. 2: Το ξέρω ότι σε μερικούς θα ξενίσει αυτό που θα πω. Οφείλω να ομολογήσω ότι, μέχρι τώρα, ο Σαμαράς με έχει εκπλήξει θετικά! Ίσως να φταίει η παρατεταμένη ζέστη!! Ίδωμεν….
Υγιαίνετε!
Σεμνός & Ταπεινός