Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Δύο εξαιρετικά βιβλία για τις ευθύνες του ΚΚΕ για την περίοδο 1944 - 1949


Από το Μυστήριο
Έχει γίνει πια εμφανές ότι τα τελευταία χρόνια και ενόψει του γεγονότος ότι οι τελευταίοι πρωταγωνιστές φεύγουν σιγά - σιγά από τη ζωή, το ΚΚΕ επιχειρεί να αποσείσει τις αποκλειστικές ευθύνες του για την ανταρσία του εναντίον της επίσημης πολιτείας τον Δεκέμβριο του 1944 και κατά την περίοδο 1946 - 1949.
Προφανής σκοπός αποτελεί η παραποίηση της ιστορικής αλήθειας και η εκ νέου καταγραφή της κατά το δοκούν και σύμφωνα με τα συμφέροντα του κόμματος. Είναι σαφές ότι οι επόμενες γενιές θα διαμορφώσουν άποψη από τα βιβλία που σήμερα κυκλοφορούν.
Αν επιθυμείτε να αναζητήσετε τα πραγματικά περιστατικά εκείνης της δραματικής περιόδου σας προτείνω δύο βιβλία και συγκεκριμένα τα α) "Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδος 1946-1949" του Νίκου Μαραντζίδη (Εκδόσεις Αλεξάνδρεια) και β) "Ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι" του Τάκη Λαζαρίδη (Εκδόσεις Πελασγός).
Και στα δύο βιβλία, οι συγγραφείς των οποίων ανήκουν ή άνηκαν στην Αριστερά, αναδεικνύονται οι πραγματικές προθέσεις τόσο του ΚΚΕ όσο και της Σοβιετικής Ένωσης.
Έτσι αποδεικνύεται ότι κατά τα μεν Δεκεμβριανά οι Σοβιετικοί επιχείρησαν αντιπερισπασμό εις βάρος των Άγγλων για να δημιουργήσουν τετελεσμένα στην Ανατολική Ευρώπη και δη στην Πολωνία εγκαθιδρύοντας πλήρως ελεγχόμενα καθεστώτα.
Ενώ, κατά την περίοδο 1946 - 1949, αποδεικνύεται ότι επιχειρήθηκε η κατάληψη δια της βίας της εξουσίας από το ΚΚΕ με τις ευλογίες της ΕΣΣΔ, η οποία χρησιμοποίησε το ελληνικό δράμα για να τρέψει τα φώτα της δημοσιότητας από την καταπίεση των λαών της Ανατολικής Ευρώπης στα δεινά των Ελλήνων από την επέμβαση των ΗΠΑ.
Πραγματικά αξίζει να τα διαβάσετε.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ