Τρίτη 8 Μαΐου 2012

E-E-ΕΚΛΟΓΕΣ !!! (Μετά από αυτές και πριν τις επόμενες)



Από τον U Foul 
Ήταν ολοφάνερο, πολύ πριν τη προκήρυξή των εκλογών ότι ο λαός θα επέλεγε τους εκπροσώπους του δια της μεθόδου της ατόπου απαγωγής και εν μέσω κλίματος οργής και πλήρους απογοήτευσης για το δικομματισμό και το πολιτικό σύστημα εν γένει.
Εν πολλοίς το γεγονός ότι καταβαραθρώθηκαν τα ποσοστά των δύο τέως μεγάλων εξηγείται από τη σκέψη που ήταν στο μυαλό όλων όσοι τα καταψήφισαν: «ΤΑ ΨΕΜMΑΤΑ ΣΑΣ ΑΛΛΟΥ, ΕΠΑΨΑ ΠΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΛΑΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΣ».
Και φυσικά δε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά τη περίοδο που επιλέχθηκε – με προσωπική ευθύνη του κ. Σαμαρά να διεξαχθούν εκλογές. Ο κος «δώστε μου τη δύναμη ενός έθνους», τυφλωμένος από το πάθος του να βγει πρωθυπουργός ουσιαστικά αυτοκτόνησε. Στο βιογραφικό του λοιπόν, μαζί με την υποσημείωση ότι ήταν συγκάτοικος του ΓΑΠ, αλλά και τη φωτογραφία της Αγίας Σοφίας χωρίς μιναρέδες, πλέον μπορεί να υπερηφανεύεται ότι επί προεδρίας του η Ν.Δ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΤΕΡΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΠΡΩΤΗ!!! Ο ορισμός του μπλέ Τιτανικού...
Ο πράσινος Τιτανικός πάλι είχε βυθιστεί προ πολλού και οι χθεσινές εκλογές ήταν απλώς η επικύρωση του αριθμού των θυμάτων. Ο Βαγγέλας θεωρώ ότι πάλεψε να περισώσει ό,τι περισσότερο μπορούσε από το κουφάρι του (τέως) ΠΑΣΟΚ και το διψήφιο ποσοστό, όσο κι αν ακούγεται υπερβολικό, είναι προσωπική του επιτυχία. Πάντως, το γεμάτο κακεντρέχεια γελάκι που έσκασε την ώρα των δηλώσεών του εμένα μου έκοψε το αίμα!!! Σαν τον Χλαπάτσα από τη σειρά  «Της Ελλάδος τα Παιδιά» όταν έλεγε «θα σας δείξω εγώ θα δείτε τι θα πάθετε!!!» μόνο που πλέον δε μιλάμε για γραφικότητα, αλλά για καθαρή κακία...
Πάμε τώρα στην αντιπολίτευση ξεκινώντας από την Αριστερά που ζει μεγαλεία! Βέβαια, όταν λέμε όλοι... εννοούμε όλοι εκτός του Περισσού!!! Γιατί όσον αφορά το ΚΚΕ, όπως θα έλεγε και ο θυμόσοφος λαός «εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν». Προφανώς στεναχωρήθηκαν περισσότερο για τα ποσοστά που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά για τα ποσοστά που πήρε η Χρυσή Αυγή. Δεν τίθεται φυσικά θέμα αυτοκριτικής για το δικό τους ποσοστό, το οποίο με δεδομένη την ήττα του δικομματισμού  θα έπρεπε αν μη τι άλλο να τους προβληματίσει. Όμως οι άνθρωποι προφανώς ζουν στο δικό τους παράλληλο σύμπαν και δεn χαμπαριάζουν από τέτοια. Απλώς χαίρονται για την προδιαγραφόμενη ακυβερνησία καθώς ξεκάθαρα πλέον επιδιώκουν το χάος μέσω του οποίου θα αναγεννηθεί τρόπον τινά ο... «κόκκινος φοίνικας»!!! Lost in space που λέμε και στο χωριό μου!
Τί μας μένει λοιπόν; Ο Αλέξης ως bold and beautiful και ο Φ. Κουβέλης ως ήρεμη και θέλω να πιστεύω υπεύθυνη δύναμη για να κρατούνται οι ισορροπίες. Όσον αφορά τον πρώτο και το κόμμα του πάντως, φαίνεται ότι του δίνεται η ιστορική ευκαιρία να δείξει ότι ξεχωρίζει απ’ τους υπόλοιπους, αν διαχειριστεί συνετά το ιστορικό ποσοστό που κατέλαβε. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο όμως ότι αν δείξει έπαρση ή πιστέψει ότι είναι ο κλώνος του Ανδρέα Παπανδρέου η πτώση του θα είναι τόσο απότομη και επώδυνη που θα τον σβήσει από το πολιτικό χάρτη. Γιατί θεωρώ ότι μεγάλο ποσοστό του εκλογικού σώματος τον ψήφισε ως πράξη διαμαρτυρίας χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί του. Το παραπάνω σε συνδυασμό με την μεγάλη αποχή που εστιάζεται κυρίως στις τάξεις των ψηφοφόρων του (τέως) ΠΑΣΟΚ μπορεί να αντιστρέψει άρδην την εικόνα που διαμορφώθηκε τη Κυριακή το βράδυ.
Μιλώντας ρεαλιστικά, τα ποσοστά των δύο κομμάτων της Αριστεράς δεν επαρκούν και ως εκ τούτου δεν προβλέπεται ο σχηματισμός κυβέρνησης ακόμη κι αν συνεργαστούν με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Οι τελευταίοι (φλερτάροντας επίσης ενίοτε με το λαϊκισμό) έδειξαν μια δυναμική που πραγματικά εκπλήσσει. Κι αν το ψηφοδέλτιό τους περιελάμβανε περισσότερες προσωπικότητες από το χώρο του κέντρου και ενδεχομένως είχε μια άλλη ηγετική προσωπικότητα, θα μιλάγαμε σήμερα με άλλα δεδομένα. Ίδωμεν...
Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν δεν υπάρξει (που πιθανότατα δεν θα υπάρξει) Κυβέρνηση τα ποσοστά των κομμάτων στις επόμενες εκλογές θα είναι σίγουρα διαφορετικά.
Υ.Γ. Ααα...τους ξέχασα αυτούς... «ΕΓΕΡΘΗΤΙ»!!! Ο ορισμός της αυτομαστίγωσης του πολιτικού συστήματος!
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
U FOUL