Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ένα ενδιαφέρον άρθρο για τις πολιτικές εξελίξεις και το ΣΥΡΙΖΑ



Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει ο Σύριζα για την Ελλάδα…αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για αυτήν
Του Θέμου Αναστασιάδη
(Πηγή : http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/?aid=197246)
Αφού δεν θέλει τι να κάνουμε; Μην μας αναγκάζετε να υπερασπισθούμε τον ΣΥΡΙΖΑ απ’ τη στιγμή που ο ομογάλακτος «θείος» Φώτης Κουβέλης είπε ότι ξεπέρασε «κάθε όριο πολιτικής ανηθικότητας».
Ενώ ο θετός πατριός Αλέκος Αλαβάνος ομολόγησε δημοσίως ότι «καταγγελία του Μνημονίου οδηγεί ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ» καταρρίπτοντας, με την άνεση του «εκτός», όλα τα μισόλογα των στελεχών της Κουμουνδούρου. Αν θέλαμε να συνθέσουμε τις δυο θέσεις των ευρύτερα σεβαστών αυτών πολιτικών θα είχαμε την εικόνα: ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ. Αυτό δεν λένε; Ε, χαίρω πολύ. Καλώς το να κι ας άργησε. Αλλά ας μη μείνουμε εκεί. ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΠΕΡΑ. Αφού η εικόνα είναι τόσο «καθαρή»… Είναι χαμένος χρόνος και πολιτικό σφάλμα να προσπαθήσεις να φέρεις τον Τσίπρα σε μια γραμμή  εθνικής ενότητας που ΔΕΝ θα έλθει ΠΟΤΕ!
 Για αυτούς προέχει, το είπαν χθες οι ίδιοι οι Συριζαίοι δημοσίως, να ικανοποιήσουν όσους τους ψήφισαν. Πρώτα δηλαδή το κομματικό. Ο.K δεν είναι δα οι μόνοι που το κάνουν οπότε ας μην τους δαιμονοποιούμε. Ούτε το ΚΚΕ στηρίζει καμιά κυβέρνηση, ούτε η «Χρυσή Αυγή» φυσικά. Άρα ούτε οι πρώτοι είναι ούτε οι τελευταίοι. Και κατά τη γνώμη μου το μόνο για το οποίο μπορείς να τους «ελέγξεις» πολιτικά είναι για το ότι δεν είναι ξεκάθαροι και ντόμπροι. Δεν λένε όπως η Παπαρήγα «δεν σας πιστεύουμε, δεν σας στηρίζουμε, τελειώσαμε». Κάνουν πως μπαίνουν στο «παιχνίδι» για να κερδίσουν πόντους στην κοινή γνώμη και να χαλάσουν το «παιχνίδι»! Κι εδώ που τα λέμε όσο το τραβάν, ή τους τραβάνε με το ζόρι, σε ένα αλισβερίσι που δεν βγάζει άκρη, νιώθουν κερδισμένοι με  το μυαλό τους, γιατί βρίσκονται επιτέλους στο επίκεντρο! Σαν τον Έντι Μέρφι ,στην ταινία που τον πήραν από μαύρο ζητιάνο του δρόμου, και τον έκαναν για πλάκα «βασιλιά» και τρισεκατομμυριούχο! Έκανε τις χίλιες μύριες τρέλες και βγήκε μια ωραία κωμωδία. Μόνο που εδώ ζούμε την ελληνική τραγωδία. Κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το δέχεται είναι δικαίωμα του, και θα κριθεί ιστορικά.
 Το πετυχημένο προεκλογικό σύνθημά του ήταν «αποφάσισαν χωρίς εμάς, προχωράμε χωρίς αυτούς». Συνεπείς από μια άποψη. Αλλά γιατί δεν του το αντιστρέφουν; «Δεν αποφάσισες να πας χωρίς εμάς; Προχωράμε χωρίς «εσένα». Δηλαδή κυβέρνηση χωρίς Τσίπρα αφού δεν θέλει- και το βροντοφωνάζει  - ο ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος φοβάται τόσο πολύ τον Αλέξη και δεν το κάνει;
 Υποθέτω ο κ. Φώτης Κουβέλης ένιωσε στο πετσί του την πολιτική αναλγησία και την κομματική ανηθικότητα, όπως ο ίδιος τα χαρακτήρισε, απ’ την πλευρά της Κουμουνδούρου. Ε τι νομίζει λοιπόν, ότι αν δεν κάνει κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, θα του δώσουν κανά μετάλλιο; Στην άκρη θα τον πετάξουν και θα τον συνθλίψουν πολιτικά. Επειδή είναι ΕΝΤΙΜΟΣ άνθρωπος μπορεί να προτιμά όπως και τόσοι άλλοι (κυριολεκτικά) την «αυτοκτονία» του να μείνει εκτός πολιτικής σκηνής παρά το να πάει με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.  Σίγουρα η απόφαση δεν είναι εύκολη. Όμως η ΕΛΛΑΔΑ τον καλεί. Το 1974 κι ο άλλος ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ, ο ΜΙΚΗΣ ,έμεινε στην ιστορία με το «Καραμανλής ή ΤΑΝΚΣ». Στο τέλος δικαιώθηκε. Όμως δεν μπορούμε να βάλουμε όλα τα βάρη στον «θείο Φώτη». Σαμαράς και Βενιζέλος πρέπει να βγουν ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ και να το πουν καθαρά σε κάθε εταίρο, και τον Καμμένο! ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΟΥΜΕ Ή ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΜΕ!
 Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή για να ασχολούμαστε αποκλειστικά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε η παρτίδα μπορεί να σωθεί ακόμη και στο τελευταίο δέκατο του δευτερολέπτου. Το ‘δαμε και στην Πόλη όπου η Ελλάδα νίκησε ενάντια σ’ όλες τις προβλέψεις…
 Ίσως γιατί το ΧΩΜΑ που πατούσε ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.