Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Οι δικηγόροι απαντάμε δυναμικά στα μέτρα εξαθλίωσης της Τρόικας


Από τον SA
Επειδή έχει αρχίσει ήδη ο λαϊκισμός των "μεγαλοσχημόνων" του Δικηγορικού Συλλόγου, η αισχρή προπαγάνδα και η διαστρέβλωση, πρέπει να ειπωθούν κάποια πράγματα για την απόφαση της Γεν.Συνέλευσης, προκειμένου να ενημερωθούν όσοι δεν ήρθαν, αλλά και οι συνάδελφοι των άλλων πόλεων:
1ον. Οι δικηγόροι της Αθήνας - και όχι οι εκπρόσωποι του Δ.Σ, της Τρόικας και των κομμάτων της - αποφάσισαν δυναμικές κινητοποιήσεις και αποχή μέχρι το τέλος του μήνα. Παράλληλα, καταψήφισαν την πρόταση του Δ.Σ. που μιλούσε για αποχή ΜΟΝΟ κατά τις μέρες ψήφισης του νομοσχεδίου και αποχή απ’ τις δίκες του δημοσίου. Ομοίως καταψηφίστηκε η πρόταση φάντασμα κάποιων μελών του ΔΣ για πενθήμερη αποχή, που ανακαλύφθηκε ως δια μαγείας για πρώτη φορά, μετά την καταψήφιση της πρώτης πρότασης του Δ.Σ. και με προφανή σκοπό να αλλοιώσει την απόφαση της ΓΣ, αφού δεν τους είχε βγει η πρώτη πρόταση.
2ον. Το περιεχόμενο της πρότασης του Δ.Σ. φανερώνει τον τρόπο με τον οποίο όλο αυτό το διάστημα εκπροσωπηθήκαμε ως δικηγόροι και εξηγεί σε μεγάλο βαθμό τις αλλεπάλληλες ήττες και τον εμπαιγμό που έχουμε υποστεί. Η καταψήφιση της πρότασης του ΔΣ αποτελεί παράλληλα και καταδίκη του για τις ευθύνες που το βαρύνουν στην πιο κρίσιμη για τους δικηγόρους και τον ελληνικό λαό περίοδο.
3ον. Η απόφαση για δυναμικές κινητοποιήσεις και αποχή ΔΕΝ ελήφθη απ'το ΚΚΕ, αλλά απ'την συντριπτική πλειοψηφία των δικηγόρων της Αθήνας που προέρχεται ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τους πολιτικούς χώρους. Η συκοφαντία και το ψέμα είναι κλασική τακτική των ανεπαρκών, των φοβισμένων, των φανατικών και λασπολόγων.
4ον. Κάποιοι έλεγαν πριν καιρό ότι δεν νομιμοποιείται το Δ.Σ. να αποφασίζει περί αποχής (!) και ζητούσαν την σύγκληση Γ.Σ. Τώρα που αυτή πραγματοποιήθηκε, είτε απουσίασαν, είτε δεν σέβονται το αποτέλεσμά της, χλευάζοντας τους δικηγόρους και διαστρεβλώνοντας την απόφασή τους.
‎5ον.  Όσοι σήμερα δεν σέβονται την απόφαση που έλαβαν οι ίδιοι οι δικηγόροι και ομιλούν περί "μειοψηφίας" σε σχέση με το σύνολο των δικηγόρων, φανερώνουν την άποψη που έχουν περί δημοκρατίας. Όταν μάλιστα αυτοί, τυγχάνει να είναι και μέλη του Δ.Σ., ομολογούν συγχρόνως, ότι οι ανεπαρκείς αποφάσεις, που έπαιρναν, μέχρι σήμερα, σε κλειστά γραφεία και μας οδήγησαν σε αλλεπάλληλες ήττες και απαξίωση, στερούνταν οποιασδήποτε νομιμοποίησης.
ΠΡΟΤΡΕΠΩ τους συναδέλφους να μην ξεχάσουν κανέναν από αυτούς όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών.
‎6ον. Η απόφαση για την αποχή πλήττει οπωσδήποτε το εισόδημά μας. Όμως αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά σ’αυτό που υφιστάμεθα όλους αυτούς τους μήνες και που πρόκειται να ενταθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.
Ο στόχος των κομμάτων του μνημονίου, των δανειστών και της Τρόικας είναι να οδηγήσουν εμάς και την ελληνική κοινωνία στην πλήρη εξαθλίωση. Όταν αντιμετωπίζεις τέτοια ασύμμετρη επίθεση, πρέπει να αμυνθείς αναλόγως. Άλλωστε, αυτοί που μας ζητούν να υποχωρήσουμε και να υποστούμε ησύχως τον αφανισμό μας, είναι, είτε οι βολεμένοι, είτε οι φανατικοί εκπρόσωποι των κομμάτων του μνημονίου, που όσο περισσότερο οδηγούνται προς το τέλος τους, τόσο περισσότερο φανατικοί γίνονται οι υποστηρικτές τους.
SA