Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Εξαιρετικός Τ. Θεοδωρόπουλος για το εισαγόμενο και εγχώριο χάος


Εισαγόμενο και εγχώριο χάος
ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ιερή αγανάκτηση προκάλεσε στα φιλάνθρωπα αισθήματα κοινού και κριτικών το χαστούκι που έδωσε ο αστυνομικός στον ταλαίπωρο μετανάστη.
Και επαναλάμβαναν τη φάση χθες τα κανάλια, για να καταλάβουμε ότι και μαχαίρι κρατούσε, και η ανατροπή έγινε εντός της μεγάλης περιοχής, άρα δικαίως επεβλήθη η εσχάτη των ποινών. Πώς είναι δυνατόν, κάποιος να χάνει την ψυχραιμία του στη χώρα όπου όλοι την κρατούν με νύχια και με δόντια; Πώς είναι δυνατόν, κάποιος επαγγελματίας να παραβεί τους κανόνες σε μια χώρα, όπου οι κανόνες του επαγγελματισμού περνούν μαζί με το μητρικό γάλα από γενιά σε γενιά; Και τι κάνουν οι φυλές των Εξαρχείων; Πώς δεν οργάνωσαν αντεπιθέσεις με δημοκρατικές πέτρες και μολότοφ στις δυνάμεις της καταστολής; Θα μου πείτε Αύγουστος είναι και οι δημοκρατικές φυλές αναπαύονται απ’ τους αγώνες στις Ικαρίες και τις Γαύδους, ευτυχώς.
Κι αν το χαστούκι προκάλεσε τα αισθήματα του εθνικού μας επαγγελματισμού, τότε τι να πει κανείς για την εικόνα των αστυνομικών στην Κω, οι οποίοι, αποκλεισμένοι μέσα στο τμήμα, προσπαθούν να απωθήσουν τους μετανάστες με έναν πυροσβεστήρα; Και αφού η προοδευτική μας κυβέρνηση κατήργησε τα στρατόπεδα, όπου οι αστυνομικοί εγκλείουν μετανάστες, μήπως ήρθε καιρός να προβλέψει την κατάργηση των στρατοπέδων όπου οι μετανάστες εγκλείουν αστυνομικούς; Και τι να πει κανείς για την απόπειρα άλλων να κάψουν την ελληνική σημαία στην Κάλυμνο τις προάλλες, ή γι’ αυτούς που στρατοπεδεύουν στον παραλιακό δρόμο και πετούν μπουκαλάκια νερό στα διερχόμενα αυτοκίνητα; Και γι’ αυτούς που φωνάζουν πως πρέπει να τους δίνουν το φύλλο πορείας για την πλατεία Βικτωρίας σε χρόνο συντομότερο των δύο ημερών;
Το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς είναι ότι οι δυστυχισμένοι έχουν αντιληφθεί σε ποια χώρα τούς έριξε η μοίρα τους και συμπεριφέρονται αναλόγως. Ξέρουν ότι δεν μπορείς να πετύχεις τίποτε αν δεν φωνάξεις, και όσο περισσότερο φωνάζεις τόσο το καλύτερο, και ξέρουν ότι οι αστυνομικοί φορούν στολή για να ξεχωρίζουν και να αποτελούν ευκολότερο στόχο για τα δημοκρατικά, τα ανθρωπιστικά και τα άλλα αισθήματα. Ελάτε τώρα. Αστειεύομαι, υπερβάλλω, πέστε το όπως θέλετε, όμως δεν μπορώ παρά να μοιραστώ μαζί σας την ανασφάλεια που προκαλεί το εισαγόμενο χάος των πληθυσμών, οι οποίοι έρχονται να συνυπάρξουν με το εγχώριο χάος.
Το πρόβλημα δεν το δημιούργησε η κυβέρνηση της Αριστεράς. Η κυβέρνηση της Αριστεράς είναι μέρος του προβλήματος. Κατήργησε όσα μέτρα πρόληψης είχαν κουτσά-στραβά ληφθεί αντί να τα βελτιώσει. Λόγω της πολιτικής, και όχι μόνον, ευηθείας που δεν της επιτρέπει να αντιλαμβάνεται το πέρασμα του χρόνου και τις αλλαγές που επιφέρει, δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα δεν έχει σχέση με αυτό που συνέβαινε δύο χρόνια πριν. Και άφησε τα νησιά και την Αθήνα ανυπεράσπιστα απέναντι στις μετακινήσεις των πληθυσμών. Γιατί δεν χρησιμοποιείται ο στρατός και γιατί δεν εγκαθίστανται στα τόσα εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα;
Τις προάλλες, ο κ. Τσίπρας, σε βαρυσήμαντη δήλωσή του, απεφάνθη ότι τα σύνορά μας είναι και ευρωπαϊκά. Εκτός από ευρωπαϊκά είναι, όμως, και ελληνικά, και είναι καθήκον της κυβέρνησης της χώρας να τα προστατεύει. Θα μου πείτε ανέθεσε το θέμα στον κ. Φλαμπουράρη. Εκανε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν.